Kaupallinen yhteistyö Biokia ja Asennemedia
Liemessä Joulukalenteri luukku 14! ✨ Piparimuffinssit kuin suloiset tonttulakit! Paukkupakkasilla ei auta kuin pitää uuni kuumana. Muffinssien paiston jäljiltä ilmassa leijuu piparitaikinasta tuttuja tuoksuja: tummaa siirappia, fariinisokeria ja piparimaustetta. Makeiden piparimuffinssien pariksi sopii raikas karpalo-tuorejuustokuorrute. Villikarpalo ja kaunis punainen väri ovat lähtöisin Biokia luomu karpalojauheesta.
Luonnollista makua ja väriä marjoista
Täysin luonnonmukaiset Biokia marjajauheet ovat itselle tuttuja ja näppäriä arkisessa ruoanlaitossa esimerkiksi smoothien tai puuron lisänä. Leivonnassa, kuten muussakin ruoanlaitossa, arvostan luonnollisuutta, puhtautta ja kotimaisuutta. Biokia luomu marjajauheissa on upea intensiivinen väri ja ne sopivat leivonnaisten värjäämiseen luonnollisesti. Mikä parasta, jauheesta ei tule vain kaunis väri, vaan myös intensiivinen marjan maku ja marjojen hyvät kuidut, vitamiinit ja flavonoidit! Kainuulainen Biokia käyttää aina ensisijaisesti kotimaisia luomumarjoja sesongin ja mahdollisuuksien mukaan. Suomesta tulevat mustikka, puolukka, mustaherukka, punaherukka, lakka ja variksenmarja. Karpalo ja tyrni tulevat luomuna ulkomailta mm. Venäjältä. Uudet pakkaukset ovat entistä ympäristöystävällisemmät ja täysin kierrätettävät.
Liemessä alekoodi marjametsään
Alekoodilla ”LIEMESSÄ20” saat 20 % alennuksen Biokia-verkkokaupasta viikon ajan 20.12 asti!
Kirpakka lemppari tyrni & valkosuklaa-tyrnijäätelö
Puolukan ja karpalon lisäksi kolmas kirpakka lempparimarjani on tyrni. Mutta tiedättekö ne tyrnin mustat ja kovat siemenet, jotka narskahtavat hampaisiin syödessä? Pakastetyrnien siemeniin ei poraudu edes Vitamixin terä. On olemassa helpompikin ratkaisu eli tyrnijauhe. Tiesin heti mihin testaisin tyrnijauheen aamusmoothieni lisäksi! Valkosuklaa-tyrnijäätelö Biokia tyrnijauheella on joulupöydän helppo ja raikas jälkiruoka, joka hurmaa jokaisen. Sen ohje on niin lyhyt, että löydät piparimuffinssit sekä tyrnijäätelön reseptin postauksen lopusta.
Vinkki! Kuorrutteeseen voi kokeilla myös puolukkajauhetta.
Vinkki vinkki! Samaa taikinareseptiä voit käyttää piparimokkapaloille. LIsää mokkapalojen tavanomaiseen kuorrutteeseen 1 tl piparimaustetta.
Piparimuffinssit karpalokuorrutteella
18 kpl
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa
3 tl piparkakkumaustetta
1/2 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
1,5 dl tummaa siirappia
2 dl kahvia
200 g voita
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
karpalokuorrute:
150 g huoneenlämpöistä voita
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1-2 rkl Biokia luomu karpalojauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta kattilassa fariinisokeri, siirappi, kahvi, voi ja kaakaojauhe. Sekoita keskenään taikinaksi. Lisää 1dl jogurttia ja kananmunat kun taikina on hieman jäähtynyt.
Nostele taikina muffinssivuokiin muffinssipellille ja paista 200-asteessa 15 minuuttia. Anna piparimuffinssien jäähtyä ja valmista sillä välin karpalokuorrute.
Vatkaa huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maustamaton tuorejuusto. Siivilöi sekaan tomusokeri ja vatkaa hyvin. Lisää Biokia karpalojauhetta ja vatkaa tasaiseksi.
Valkosuklaa-tyrnijäätelö
1 prk (2dl) vispikermaa
1 prk (400 g) kondensoitua maitoa
100 g valkosuklaata
1 rkl Biokia luomu tyrnijauhetta
Säästä pari palaa suklaata koristeluun. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Kääntele kondensoitu maito, sulatettu valkosuklaa ja tyrnijauhe vaahdon sekaan. Kaada jäätelömassa vuokaan ja pakasta yön yli.
Tip tap! Lisää joulureseptejä!