Skip to main content

Trattoria Rivoletto aloittaa uuden sarjan blogissamme; ravintola-arvostelut. Arvostelemme häikäilemättä ruuan, miljöön, tunnelman, tarjoilijat. Koko paketin. Mielipiteen muodostamme ja postaamme ensin itse ja muiden arvostelut luemme vasta jälkeenpäin. Mielipiteitä löytyy varmasti yhtä monta kuin on ruokailijaa. Tässä niistä yksi:

RIVOLETTO
Mikä? Italialainen
Missä? Albertinkatu 38, 00180 Helsinki
Koska? Ma-To 11-24,Pe 11-01,La 13-01, Su 13-23
Pääseekö? (09) 607 455
Kuka? 25-40 vuotias pariskunta tai seurue
Apua! Mitä päälle? Siisti mutta rento city-look.
City-lehden arvostelu

Rivoletosta on helppo aloittaa ravintola-arvostelut. Samalla se asettaa riman aika korkealle tuleville haastajille. Ystäväpariskuntamme ehdotti eilen päivällä rauhallista ravintolailtaa tulevalle illalle. Olemme Helsingissä, on lauantai ja kello 17. Mission impossible. Mutta kuinka ollakkaan, yksi soitto Rivolettoon ja pöytä odotti meitä klo 19.30. Sweet.

Pöytä oli harmiksemme savulliselta puolelta, mutta valkosipulin aromit peittivät tupakansavua hyvinkin tehokkaasti. Jopa entiset röökinistit kestivät tilanteen hyvin. Alkupalaksi molemmat parit ottivat valkosipulietanat (11,50 €) puoliksi. Juomiksi olutta, punaviiniä ja jäävettä. Heti alkuun pisteet lähtivät nousuun. Annokset tuotiin kaikille omalla lautasella, jokaiselle kolme etanaa syntisen valkosipulisessa öljyssä. Lisukkeena runsaasti leipää jota tuotiin oma-aloitteisesti myös pöytään lisää. Swe-e-e-e-eet!

Pääruuaksi kaikki ottivat pizzat, olihan ravintolassa yksi Helsingin harvoista pizzakiviuuneista. Jollain oudoilla supermiesvoimilla Joni pysty ignooraamaan korvaan supsuttelevan rekkamiehen ja EI tilallut pizzaa kuudella eri lihalla kuten yleensä nälkäisenä on tapana. Poikkeuksellisesti tilasimme kasvispizzat Uomo di Erba (12,40 €). Täytteenä oli artisokkaa, pinaattia, valkosipulia, basilikaa vuohenjuustoa ja rukolaa.

Pizzan kanssa tarjoullussa öjyssä lillui jos jonkinmoista aromia. Eniten ihmetystä herätti pullon pohjalla oleva valkoinen massa jonka päättelimme merisuolaksi..? Kaikki viimeistelivät pizzansa viimeiseen muruun asti. Pizza oli todella hyvää ja laadukkaista raaka-aineista valmistettu. Paikka on siisti ja tunnelmallinen, hintatason voisi luulla olevan korkeampi joten kaiken kaikkiaan onnistunut illallinen. Tänne tulemme vielä uudestaan.

Loppulasku 50 €. Sweet.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti