Skip to main content

Lauantain shoppailu kierroksen jälkeen maistui perinteinen makaronilaatikko. Kokeilimme ensimmäistä kertaa miten tumma makaroni toimii tässä ohjeessa. Jotenkin ruoasta tuli mausteisemman ja ruokaisamman näköistä eli hyvin toimii. Ohje on 4 hengelle joten laatikosta riittää vielä täksikin päiväksi.

400 g vähärasvaista jauhelihaa
5 dl tummaa makaronia
4 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
0,5 dl korppujauhoja
1 lihaliemikuutio
valkopippuria
Muita mausteita esim. paprika, oregano, cayanne, mustapippuri, erilaiset yrtit

Keitä makaronit, paista jauheliha ja mausta se oman maun mukaan. Suolan sijasta käytimme yhden lihaliemikuution. Sekoita kevyesti 4 dl maitoa ja 2 kananmunaa. Yhdistä makaronit ja jauheliha ja kaada munamaito seoksen päälle. Rapea kuori syntyy ripottelemalla korppujauhoja päällimmäiseksi. Paista 200 asteessa 1 h.

Makaronista vielä sen verran että ensisijainen vaihtoehto olisi ollut täysjyväinen tumma makaroni, mutta sellaista ei löytynyt ainakaan S-marketista. Vertasimme ostamamme tumman makaronin ja tumman täysjyvä fusillin ravintoarvoa ja yllätykseksemme tummassa makaronissa oli enemmän proteiinia (18g /100g) kuin täysjyväpastassa. Hyllystä löytyi myös erikoinen ”proteiinipasta”, joka oli hieman arvokkaampaa ja kummallisen muotoisia. Design ei silmää hivellyt mutta ehkä niitä voisi joskus kokeilla. En kyllä yhtään muista paljon niissä sitä proteiinia sitten oli. Ja jos joku tietää mistä saa ostettua ”mustaa pastaa”, niin vinkkiä tulemaan.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

 • Polkkapossu sanoo:

  En ihan hirveesti lämmennyt mustalle pastalle. Siis tarkoitat varmaan tota, mikä on värjätty mustekalan musteella. En kyllä ees enää muista, minkä kans söin sitä, mut ainakin siinä oli pieni kalan maku. Kai se vois mennä jonkun iloisen keltaisen katkarapuhässäkän kanssa. Ja sittaristahan sitä nappasin mukaani.

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Uh..en tajunnut että se maistuisi kalalle. Siinä on vaan jotain väärää lähes luonnonvastaista että pasta maistuisi kalalle. Voiskohan tavallista pastaa värjätä karamelliväreillä? Vaikka pinkiksi!

  – Jenni

 • Polkkapossu sanoo:

  No ihan hiukan vaan kalalta. Mutta suoraan sanottuna se oli kyllä paikasta, mihin aurinko harvemmin paistelee.

Jätä kommentti