Skip to main content

Vihreä ja oranssi keitto saavat jatkoa punaisesta tomaattikeitosta. Alkuperäinen ohje löytyi blogikaiman Olivian reseptikätköistä ja kävimmekin muutama viikko sitten kyseisen naapurin tontilla uhoamassa että ohje pistetään vielä testiin. Ja kyllä kannatti! Punaisessa keitossa on paljon eri makuvivahteita; omenainen, tomaattinen, yrttinen, kirpakka…hyvinkin mielenkiintoinen yhdistelmä. Valmistusaika 50 min ja annos on neljälle.

1,5 tlk tomaattimurskaa
1 punasipuli
1 rkl öljyä
0,5 l vettä kasvisliemikuutiolla
1 iso nauris (tähteitä lohkonauriista)
1 iso peruna (rosamunda)
1 omena (Granny Smith)
2 valkosipulinkynttä
0,5 prk creme fraiche (10 %)
1 tl hunajaa
Mausta keitto: suola, pippuri, timjami, oregano, chili, tuore basilika

Yrttinokare:
0,5 prk creme fraiche (10 %)
2 kourallista silputtua basilikaa
1 rkl timjamia

Kuullota sipuli tilkassa öljyä. Lisää joukkoon vesi, kasvisliemikuutio, tomaattimurska, pilkotut peruna, nauris, ja omena. Mausta valkosipulilla, hunajalla ja muilla haluamasillasi mausteilla. Anna keiton poreilla hiljalleen kunnes kasvikset ovat pehminneet (30 min). Soseuta keitto sauvasekoittimella, kuumenna uudestaan ja lisää puolet creme fraiche purkista. Tarjoile yrteillä maustetun creme fraiche nokareen ja ruisleivän kanssa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti