Skip to main content

Hyvää pastaa oli tehnyt jo jonnin aikaa mieli ja kun pastahimoissa äkkäsimme Pastanjauhajien pastarullat, ei liennyt enää kysyttävää. Pastarullat ovat vähän kuin lasagnea pieniksi rulliksi käärittynä. Emme jaksaneet lähteä Siwaa kauemmas joten pakon edessä tuli sitten kokeiltua tuorepastan valmistamista itse. Valmistusaika 1 h + taikinan lepoaika jääkaapissa (30-60 min). 12 rullan annos on enemmän kuin riittävä kahdelle, suositeltava kolmelle.

Pastataikina:
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja

Täyte:
400 g vähärasvaista jauhelihaa (7%)
1 pkt tuoremozzarellaa
2 dl Mustaleima juustoraastetta (15 %)
4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl pestokastiketta
1 tuore chili
1 valkosipulinkynsi
Mausteita: suola, pippuri, oregano, valkopippuri, chili, cayanne…

Pastataikina valmistuu helposti varsinkin kunnon välineillä; jauhot ja munat sekoitetaan. Meillä oli käytössämme yleiskone Joni joka hikipäässä vaivasi taikinan tasaiseksi 5 minuutissa. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin ainakin 30 minuutiksi. Valmista sillä välin täyte ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista jauheliha, lisää tuore chili, siipaloitu valkosipulinkynsi, tomaattimurska ja aurinkokuivattujen tomaattien paloja. Mausta seos oman maun mukaan.

Jaa pastataikina kahteen osaan ja kauli ohueksi suorakulmioksi, joka jaetaan puoliksi pituussuunnassa. Asettele puolet täytteestä, juustot ja pestokastike kahtiajaetun taikinalevyn päälle. Rullaa levyt pituussuunnassa ja leikkaa päistä palat pois. Leikkaa rulla vielä neljään pikkurullaan jotka asetellaan pystyasentoon uunivuokaan. Jos putosit kärryiltä koska leikataan ja mitä rullataan, ei haittaa. Tärkeintä että lopputuloksena on pieniä täytettyjä rullia. Toista sama lopulla pastataikinalla ja täytteillä. Pastarullat kypsyvät uunin keskiosassa n. 20 minuuttia 200 asteessa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti