Skip to main content

Hot hotter ndujapasta! Yksi woltattujen perjantaipizzojen suosikeistani on tulinen Diavola. Ihmettelin pitkään miten pizzan savuisen tuju chilisoosi voi olla niin koukuttavaa. Syytä saa hakea Italiasta Calabriasta. Italialainen nduja eli tulinen salamitahna valmistetaan possun rasvaisista osista ja pepperoncino-chilitahnasta. Itsetehtyä Diavola pizzaa varten notkistan ndujan pienellä tilkalla oliiviöljyä. Onneksi tajusin nyt kokeilla sitä pastaan! Muutama ruokalusikallinen ndujaa riittää koko reseptiin, joten lihaa on ruoassa lähinnä mausteeksi. Ndujapasta sopivasti polttelevalla tomaattikastikkeella vei ajatukset eteläiseen Italiaan ja lähes vaati seurakseen pienen punaisen lounasviinin. Onneksi pasta ja viini ovat aina sesongissa ?

Ndujapasta

Miten nduja lausutaan?

Ndujaa voi ostaa niin italialaisista herkkukaupoista kuin marketeistakin. Tätä ihmetuotetta löydät ainakin lasipurkissa ja pötkönä maksamakkaran tapaan. Kun kilometrihyllyjen välissä haahuiluun kyllästyneenä lopulta kysyt ruokamarketin myyjältä tuotetta, niin nduja lausutaan sitten kuulemma ”duuja” tai ”änduuja”.

Ndujapasta

Vinkki! Mitä simppelimpi pasta, sitä tärkeämpää laadukkaat raaka-aineet.Laadukas pasta tehdään pronssimuoteilla eli etsi paketista merkintää al bronzo.

Vinkki vinkki! Jos sinulla on aikaa, kuullota sipuleiden lisäksi hyvin pieniksi kuutioitu porkkana ja lehtisellerin varsi. Näin kastikkeen makupohjasta tulee vielä vivahteikkaampi. Jos ei, skippaa, ja kuullota vain sipulit.

Vinkki vinkki vinkki! Ndujan määrää voi säätää sen mukaan miten tulisen pastan haluat. Miedosti tulinen tulee yhdellä ruokalusikallisella. Jos pidät tulisemmasta, laita 2-3 rkl.

Ndujapasta

500 g durumvehnäpastaa
1/2 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 porkkana
lehtisellerin varsi
2 rkl ndujaa
1 tlk (400 g) kokonaisia tölkkitomaatteja
1/2 dl pastan keitinvettä
suolaa
mustapippuria
nokare smetanaa

tarjoiluun parmesaania ja smetanaa

Kuullota reippaassa oliiviöljyssä pannulla siivutettuja valkosipuleita ja pienittyä sipulia, porkkanaa ja lehtiselleriä. Myös porkkanan ja lehtisellerin tulisi olla pienen pieninä kuutioina. Sekoittele välillä ja kuullota noin 10 minuuttia. Lisää nduja ja sekoittele. Lisää käsin murskatut tölkkitomaatit. Anna porista 15 minuuttia.

Keitä sillä välin pasta al denteksi eli napakaksi. Ota pastan keitinvettä talteen. Lisää tomaattikastikkeeseen noin puoli desiä keitinvettä ja sekoittele hetki. Mausta ja lisää lopuksi nokare smetanaa. Sekoita pasta hyvin ndujatomaattikastikkeen joukkoon. Raasta annosten päälle reippaasti parmesaania ja nokare smetanaa tulisuuden taittamiseksi.

Ndujapasta resepti

Lisää pastareseptejä elämääsi!

Nduja pasta
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti