Herra Simpukka ja ystävänsä odottivat kielipitkällä pullamaistiaisia. Maistakaa nyt ensin tätä pelkkää tahinitäytettä, sanoin pojille, ettei tulisi turhaa pullahävikkiä.
– Outoo.
– Outoo.
No, haluatteko tahinilaskiaispullat?
– JOO!
– JOO!
Niin oudolta kuin se kuulostaakin, laskiaispullat tahinitäytteellä ja kardemummavaahdolla iskevät suoraan omaan makuhermooni. Pojatkin söivät tahinilaskiaispullat hyvällä ruokahalulla, vaikka kyllä se perinteinen hillo on lasten vankkumaton suosikki. Jos tykkäät laskiaispullista hieman karvaalla mantelimassalla, saattaisit tykätä tahinipullista.
Alunperin idea tahinitäytteeseen tuli Haagassa sijaitsevan Cafe Haagiksen tahinipullista. Omistajapariskunnan mies on kotoisin Turkista, joten tarjolla on usein myös erikoisempia herkkuja. Kahvilan tahinipullista inspiroituneena tein näitä tahinitäytteisiä laskiaispullia ensimmäisen kerran jo viime vuonna, mutta vasta nyt sain näpyteltyä reseptin ylös. Paras pullataikina resepti on niin hyväksi todettu, että muulla en enää edes yritä. Päälle ripottelin sokerikiteiden sijaan pistaasipähkinärouhetta.
Tahinilaskiaispullat
paras pullataikina
pullien koristeluun pistaasirouhetta
Tahinitäyte
2 dl vaaleaa tahinia (käytin Filos Macedonian tahini)
5-6 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl aitoa ceylon kanelia
Notkista tahini haarukalla. Lisää myös tahinipurkin öljyä mukaan, jotta tahini notkistuu. Sekoita joukkoon hunaja ja kaneli.
Kardemummavaahto
2 dl kauravispiä tai vispikermaa
2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa jääkaappikylmä kerma vaahdoksi. Mausta.
Täältä voi lukea lisää miten valmistuu täydelliset laskiaispullat. Myös ne perinteiset!