Skip to main content

Haparoiden sinkku-Jenni ottaa ensiaskeleita keittiössä. Ajatuksena oli tehdä peruslasagnea mutta kaupassa mieli muuttui bongattuani canneloni-pastat. Annoksesta riittää 3 hengelle, vaikka syöjiä olikin vain yksi 😉 Jäljelle jääneet cannelonit otin vappuaaton lounaaksi töihin.

12 kpl Canneloni pastaa
400 g naudan paistijauhelihaa (10 %)
1 punasipuli
1 rkl öljyä
1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 dl ruokakermaa (15 %)
1 dl kevyt emmantal raastetta
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
Mausta jauheliha: paprika, curry, chili, oregano…

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Kuullota sipulit tilkassa öljyä ja paista jauheliha. Jauhelihan voi maustaa oman maun mukaan. Käytin kuorrutteessa yrttimaustettua tomaattimurskaa jolloin lihan maustamisen kanssa ei kannata vetää överiksi. Lusikoi ja piperrä täyte canneloneihin. Muutamaa cannelonia myöhemmin helpoin tekniikka löytyi: ota täytettä pikkulusikkaan ja työnnä canneloni lusikkaan kiinni jolloin täyte uppoaa sen sisuksiin. Cannelonit asetellaan söpösti riviin vuokaan ja päälle kaadetaan kuorrutus. Kuorrutus valmistuu helposti: sekoitetaan tomaattimurska, ruokakerma, juustoraaste ja silputtu basilika. Joukkoon voi rouhia hieman suolaa ja pippuria. Komeus uuniin 20-30 minuutiksi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Aisha sanoo:

  Nämä näyttävät herkullisilta! Itsellänikin on jo hetken pyörinyt cannelonien teko mielessä, mutta sopivaa ohjettta ei ole vielä tullut vastaan tähän mennessä, mutta nuo näyttävät jo kokeilemisen arvoisilta! Tsemppiä elämänmuutokseen, ja toivottavasti kerkeät sinkkuriennoiltasi vielä patojenkin ääreen 😉

 • Jenni sanoo:

  Ajattelin ensi kerralla kokeilla tavallista tomaattimurskaa ja maustaa enemmän itse yrteillä ja valkosipulilla. Kuorrutteeseen voisi kokeilla muutakin juustoa. Ensimmäistä kertaa itsekin kokeilin canneloneja. Vähän kuin lasagnea mutta valmistuu puolet nopeammin! Täyte oli hieman kuivahko lasagneen verrattuna joten ehkä siihen voisi sekoittaa osan kuorrutuksesta..?– Jenni liemessä

 • Tusla sanoo:

  Itse en ole koskaan uskaltautunut kokeilemaan canneloneja, jospa nyt. Kuivapasta imee nestettä aika reippaasti, lasagnen soosit jätän yleensä itse todella liemeviksi. Auttaa varmaan asiassa myös Cannelonien kanssa, ehkä? Lasagnen saa muuten nopeammin kypsäksi, jos käyttää niitä tuorepastalevyja. Ovat tosin sitten kalliimpia mutta nopsia.Kiva, kun jatkat bloginpitoa, täällä on kivan raikas meininki! 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Mehukkaan täytteen canneloneihin saa myös kanasuikaleista, ananaspaloista ja sipulista.
  -p-

 • Jenni sanoo:

  Jännä idea. Laitatko muutoin perus-tomaattikastikkeen?

  Vitsi näitäkään ei ole tullut tehtyä pitkään aikaan vaikka lasagnea teen suht usein. Kiitos muistutuksesta 🙂

Jätä kommentti