Skip to main content

Keskiviikkona iski soppahimo. Kaupassa muistelin työkaverin fiilistelyjä saunanjälkeisestä kalakeitosta ja resepti oli selvä. Keitto saa hauskan kellertävän värinsä kurkumasta. Annoksesta riittää 3-4 hengelle ja soppa valmistuu n. 40 minuutissa.

4 pientä perunaa
1 pussi pakastevihanneksia
200 g kirjolohta paloina
n. 1 l vettä
n. 2 dl maitoa
1 kalaliemikuutio

Mausta esim:
suolaa
pippuria
kurkumaa
kauppahallista ostettua kalamaustesekoitusta
Äidiltä saatuja outoja kuivia lehtiä

Keitä kuorittuja ja pilkottuja perunoita kunnes ne pehmenevät. Lisää pakastevihannekset ja paloiteltu lohifile. Joni oli vienyt mukanaan myös fileerausveitsen joten jouduin laittamaan kalan nahkoineen keittoon. Ne tosin irtosivat paloista helposti kalan kypsyessä. Lisää keittoon ”loraus tai desi tai kaksi” maitoa ja mausta. Jos sinulla ei ole valmista kalamausteseosta, saman asian ajaa varmasti sitruunapippuri, tilli, mustapippuri…Äidiltä saaduista kuivatuista yrteistä ei ole tarkempaa tietoa mitä ovat mutta hyvin keittoon sopivat 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti