KUMMAJAISIA KAMPISSA

Kun mainitsin että sinkku-kokkina tulen todennäköisesti harrastamaan kokeilevampaa kokkausta niin mitäs sanotte näistä kummajaisista? Kampin keskuksen K-superkauppaan oli ilmestynyt korikaupalla uutta ja erilaista juurestentapaista materiaalia.


Ylhäällä vasemmalla: Eddo juures 3,19 € / kg
Ylhäällä oikealla: Galanga juures 18,95 / kg
Alhaalla vasemmalla: Jamssi 3,20 € / kg
Alhaalla oikealla: Maniokki (Cassova) 2,99 € / kg


Eddo on tropiikin vastine perunalle. Karvaisesta ulkomuodostaan huolimatta tätä tärkkelyskasvia käytetään kuten perunaa; se kuoritaan ja voidaan paistaa tai keittää. Raakana saattaa olla jopa myrkyllinen. Pitää miettiä miten hauskan karvaisen ulkokuoren saisi hyödynnettyä esillepanossa ilman myrkyttymisen vaaraa…


Suomuiset Salakit 15,90 €/kg. Salakit, lempinimeltään “käärmeen munat” ovat arvostettu hedelmä kaukoidässä. Hedelmä kuoritaan veitsellä suomujen suuntaisesti. Voidaan syödä sellaisenaan tai jälkiruuissa. Nämä kuulemma menevät huonoksi nopeasti ja pehmeä hedelmä on jo pilalla. Kuvien ottamisesta oli jo muutama päivä kun kävin uudestaan K-supermarketissa kirjoittamassa muistiinpanoja. Varsinkin Salakit näyttivät jo hieman epäilyttäviltä tietäen että ne menevät nopeasti huonoksi. Kannattaa siis rutistella hyvin ennen ostamista.

6 kommenttia

 1. Pekkateemu 08.05.2007

  Kai sä kerrot meille (tai sit vaan mulle) tietämättömille (tai tietämättömälle) et mitä noi kaikki oikeen on? Sulla on hyvin näköjään lähtenyt tää bloginpito yksinkin toimimaan =)

  Vastaa
 2. Anni 08.05.2007

  Maniokkia! Jee! Jossain ruokablogissa sitä joku aika sitten käsiteltiinkin, olisko ollut MonkeyFoodissa?

  Vastaa
 3. Satsu 09.05.2007

  Moi,tuo karvainen on inhame=suomennos? Taalla Brasiliassa inhamista keitellaan vauvanruokasosetta, on makeaa ja perunamaista. Kay hyvin lihakeittoon myos.

  Vastaa
 4. Satsu 09.05.2007

  Lisays edelliseen;Inhame= EddoOnkohan tuo yksi jamssi? Maniokki on tosi namia friteerattuna ja kaikkia naita voidaan kayttaa perunan tavoin. Maniokista tehdaan myos tapioka-jauhoa. Kay kurkkaamassa lisaa tietoja http://www.kespro.comMuistatko naiden “pottujen” kilohintoja?

  Vastaa
 5. Jenni 09.05.2007

  Heh, käyn tänään ottamassa muistiinpanoja ja raportoin sitten hintatietoja. Itsekin raavin täällä päätä. Empä enää muistakkaan ihan tarkkaan mitä kuvissa esiintyy. Eilen aloitin kokeiluja varovasti bataatilla. Tosin näihin muihin kummajaisiin verrattuna se taidetaan luokitella perussuomalaiseksi vihannekseksi!

  Vastaa
 6. ylimuuli 14.05.2007

  Olen ihastellut samaisen kaupan samaisia tuotteita, älyttömän hauskaa että muullakin kaupalla kuin Stokkan Herkulla on rohkeutta ja pokkaa laajentaa valikoimaa eksoottisiin suuntiin. Anni, jeps, minä tein maniokin kanssa tuttavuutta oikein menestyksekkäästi vähän aikaa sitten, mojomeiningeissä, suositella voin! 🙂 Nyt olen ajatellut tarttua johonkin uuteen taas, mutta kun viime viikko vierähti reissussa niin palaan nöyränä hellan ääreen aluksi tutuin eväksin 😀

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *