Skip to main content

Euroviisuhumussa nautitun pussiskumpan jälkeen suuntasin äidin kanssa kansallismielisissä tunnelmissa retroon Slusseniin Helsingin punavuoressa. Tunnelmaltaan ravintola on fiiniä Kaurismäkeä ja taitaa paikka kyseisen miehen tuotannossa vilahtaakin.

SLUSSEN
Mikä? Kaurismäkeä ja hyvää ruokaa
Missä? Punavuorenkatu 3, Punavuori Helsinki
Koska? Ma-La 17-22
Pääseekö? (09) 659 380
Kuka? Taiteilijoita, ulkomaalaisia, keski-ikäisiä
Apua! Mitä päälle? Ei niin justiinsa
Erikoista?Ravintolan kyltti on kuuluisa Kaurismäen elokuvasta

Alkupalaksi pöytään tuotiin korillinen tuoretta leipää ja aitoa voita. Suppeahkolta listalta äiti löysi Kuhaa (20 €) ja kyytipojaksi lasillisen espanjalaista viiniä (4,80 €). Äiti hieman kauhisteli Helsingin hintoja. Tämän arvasin jo etukäteen joten olin luvannut kustantaa illan ettei nuukuus iske ja jää ruoat syömättä 😉

Sisäinen rekkamieheni heräsi välittömästi aistittuaan lähikuppilatunnelman ja nuuhkittuaan viereisiin pöytiin kannettavia pyttipannuja ja wienerschnitzeleitä. Tilasin Bellmannin pannun (17 €) ja lasin espanjalaista ilojuomaa (4,80 €). Pannulla tirisivät tuhti liha-annos, paistetut perunat, punakaali, pekoni, smetana ja suolakurkku. Namia, mutta hinta tälläisestä rasvaisesta ruoasta on paljon suurempi kuin 17 €: loppuilta voivoteltiin vatsaa pidellen närästyksestä.

Plussat: Kiva paikka, hyvää ruokaa, hauska sisustus, hieman sivussa keskustasta trendikkäässä Punavuoressa. Miinukset: Suppea ruokalista, trendi-lisä hinnoissa verrattuna esim. viereiseen saman tyyppisen ruoan Toriin.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Polkkapossu sanoo:

    Mukavan raskaan näköinen Bellmannin pannu. Mutta niin tämän klassikkoannoksen kuuluukin olla. Kermassa haudutettua pytteliteniä.

  • Jenni sanoo:

    Ja kaikki meni! Pannulla lilluvat rasvatkin vetäisin vielä leipäpalasella huiviin 😉

Jätä kommentti