Skip to main content

Pari viikkoa sitten olimme käymässä Turussa ja päätimme testata paikallista ravintolatarjontaa. Kahden päivän aikana mainitsemisen arvoisia paikkoja kertyi useampi. Näistä päätimme nyt valita ravintola Bossan tarkemman arvioinnin kohteeksi.

BOSSA – BRASSITUNNELMAA TURUN KESKUSTASSA
Mikä? Brasilialaista keittiötä edustava ravintola
Missä? Kauppiaskatu 12, Turku
Klo? ma 16-22 | ti-pe 16-23 | la 12-23 | su 14-21
Pääseekö? Kannattaa varata pöytä jo päivällä
Kuka? Turkulaisia
Apua! Mitä päälle? Casual
Loppulasku kahdelle? 95 €

Bossa on brasilialaista ruokaa tarjoileva ravintola Turun keskustassa. Paikka on yksinkertaisesti – jopa hieman kolkosti – sisustettu, mutta valaistuksella tila on saatu tunnelmalliseksi. Henkilökunta on ystävällistä ja palvelu nopeaa.

Viiniksi otimme talon viiniä: Argentiinalaista Pinot Noiria. Maku oli pyöreä ja tanniinit pehmeitä.

Alkupalaksi Jenni tilasi Bossan makkaraa, appelsiinisalaattilla ja sinappi-juustokastikeella. Nirso otti Lohi chevichen, korianteriöljyllä ja kurkkusalaattilla.

Alkupalat osuivat maaliinsa. Lohi cheviche hiveli makuhermoja lähes Helsingin keskustan Michelin-ravintoloiden tasoisesti. Sopivaan pisteliäs, mutta samalla suussa sulava ja hienostunut maku levitti leveän hymyn Nirson suulle. Bossan makkara erosi suomalaisille tutuista jauhoisista sukulaisistaan kuin pihlajanmarjat mansikoista. Jenni piti valinnastaan ja molemmat illastajat lopettivat alkupalansa suurin odotuksin.

Pääruoaksi Jenni tilasi Härän sisäfilettä catupiry- ja tummassa papaijakastikkeessa ja maniokeilla. Nirso otti Lampaankyljykset kermaisessa rommipähkinäkastikkeessa, ja vuohenjuustoperunoilla.

Pääruoka oli kuitenkin pienoinen pettymys. Nirson lammas ja sen kastike olivat itsessään ihan hyviä, mutta kaikki muu lautaselle tai sen vierelle kasattu olikin sitten jo kaukana alkupalan tasosta. Rommipähkinäkastike antoi tukea lampaan maulle, mutta kastikkeen omassa maussa olisi saanut olla enemmän herkkyyttä.

Nirson annoksen perunat toimitettiin erillisessä kipossa. Lähestymistapa toimii, sillä pääruokalautasta on turha tehdä liian ahtaaksi. Perunat olivat kuitenkin kuivia ja tylsästi rasvaisen makuisia. Vuohenjuusto oli jostain syystä haudattu perunoiden sekaan yhtenä klimppinä, ja sitä sai sitten kaivella haarukalla hyviä makuja etsiessä. Chevren saaminen maukkaaksi ei paljoa kokilta vaadi: Leikkaat vuohenjuustopötköstä palan ja pistät sen lautaselle.

Lampaankyljyksien viereen oli aseteltu kippo, jossa oli silputtua paprikaa. Oli kuitenkin virhe kokeilta luottaa maustamattoman paprikaan makuun muuten korkeaan tasoon pyrkivässä annoksessa. Paprikasörsseli oli vain turhaa lautasentäytettä. Vaikka nirso olenkin, en pidä ruoan haaskauksesta.

Jennin sisäfile tuotti pienemmän pettymyksen, mutta sekin jäi tasoltaan kovin keskinkertaiseksi. Taas turha lautasentäyte oli sotkea koko annoksen. Michelinin tähden kaukainen tuike jäi pääruokien mukana vielä valovuosien päähän.

Alkupala oli kuitenkin niin onnistunut, että jälkiruokaakin oli koitettava. Nirso tilasi Guava-juustokakun limehillolla ja Jenni Bossan juustolajitelman.

Jennin annoksen juustot oli valittu hyvällä maulla. Mukana oli mm. Jennin lempparia: viinitarhurin juustoa. Nirso ei ollut yhtä tyytyväinen annokseensa. Juustokakku oli maultaan yksiulotteinen, eikä kastike tuonut siihen tarvittavaa terästystä.

Koko ravintolakokemusta voi hinta-laatusuhteeltaan sanoa kohtuulliseksi. Mitään tajuntaa laajentavaa kokemusta on Bossasta turha odottaa. Mutta arki-illan illallisvaihtoehtona sitä kannattaa kokeilla.

– Nirso

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Polkkapossu sanoo:

  Jopas jopas. Olipas nirsoa 😉 Bossaan kannattaa kyllä ehdottomasti poikeata. Polkkapossu suosittelee.

 • Jenni sanoo:

  No toi Nirso nyt on tollanen. Mä syön mitä vaan ja kuinka paljon vaan 😉 Suosittelen, ehtottomasti.– Jenni liemessä

 • Sammakko sanoo:

  Siitä on jo vuosi tai kaksi kun vierailimme Bossassa, mutta kyllä minä paikkaa suosittelisin. En enää muista mitä söimme, mutta hyvää se oli, ja paikka oli jotenkin konstailematon.

 • Petra sanoo:

  Hyvältä näyttää.. varsinkin jälkkärit! Masut varmasti aivan turvoksissa tollasen aterian jälkeen.

 • Jenni sanoo:

  Heh, tuo juustojälkkäri oli periaatteessa kahdelle hengelle, mutta hyvin mahtui 😉 Pakko myöntää kyllä että oli hieman tukkonen olo tuon setin jälkeen.– Jenni liemessä

Jätä kommentti