LIHAPULLAT TOMAATTIKASTIKKEESSA

Jenni ei ole koskaan osannut tehdä aitoa äitien tekemää ruskeakastiketta. Suurimmilta osin siksi että kerma ja voi eivät kuulu jokapäiväiseen ruuanlaittoon. Lihapullat maistuvat tarpeeksi aidoilta kevyessä tomaattikastikkeessakin. Annos on 4:lle ja valmistusaika 50 min.


400 g paistijauhelihaa (10%)
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 dl maitoa
1 sipuli
Mausteita (ja yrttejä): suola, pippuri, oregano, curry, paprika

Tomaattikastike:
1 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
1 prk paseerattua tomaattikastiketta
1 dl valkoviiniä
tuoretta basilikaa
pippuria
suolaa

Hö. Kuvittelin vain linkittäväni lihapullien reseptin mutta huomasin ettei blogissa ollutkaan julkaistu yhtäkään lihapulla reseptiä. Eli anna korppujauhojen lillua tilkassa maitoa muutama minuutti. Lisää jauheliha, silputtu sipuli, kananmuna ja mausteet. Muotoile taikinasta pieniä palloja ja paista öljytyllä pannulla.

Kastikkeen väsäys alkaa valkosipulisiipaleiden paistamisella öljyssä. Lisää tomaattikastike, valkoviini ja mausteet. Anna hautua ainakin 15 minuuttia välillä sekoittaen.

Vähän mauttomaksi tuo jäi. Suosittelen lisäämään reilusti makua esim tuoreilla yrteillä.

5 kommenttia

 1. Aurinkotuuli 05.09.2007

  Tomskukastike on kyllä parasta lihapullien kanssa. Suosittelen seuraavaa reseptiä, josta ei ainakaan makua puutu. http://tuulentupa.blogspot.com/2007/02/espanjalaiset-lihapullat-chili.htmlTämä on mielestäni ehdottomasti paras ja maukkain tähän asti kokeilemistani. Ohje on Maku-lehden satoa.

  Vastaa
 2. Anonyymi 05.09.2007

  No tuota kermahan ei oikeaoppiseen ruskeakastikkeeseen kuulu, ja sekin on hyvin helppo tehdä 🙂

  Vastaa
 3. Tusla 05.09.2007

  Mulla loppuu usko ruskean kastikkeen tekemisessä aina siinä jauhojen ruskitus vaiheessa. Syntyy kelmeä beige soosi ja jos soosi klimppaa niin sekin vielä bonuksena… Että tehköön äidit ne ruskeat soosit. Mutta hyväähän se on, jos osingoille pääsee. Italian mamman ruskea kastike eli tomskusoosi onnistuu yleensä aina! 🙂

  Vastaa
 4. Polkkapossu 06.09.2007

  Tai sitten pitää hommata keittiöön pullo Kokin pikku apulaista eli ruskeaa väriainetta, jolla ravintoloisssa värjäillään kastikkeita 🙂

  Vastaa
 5. Jenni 06.09.2007

  He-hei, nyt päästiin asiaan! Polkkapossu paljastaa mikä on “äitien tekemien ruskeakastikkeiden” oikea laita nykypäivänä, eikä asiasta tarvitsekaan tuntea häpeää. Ei se niin helppoa ole paremmissakaan piireissä 🙂– Jenni liemessä

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *