Skip to main content

Nirso nostaa varovasti nokareen perunamuussia lautaselleen Wienerleikkeen seuraksi ja tökkii epäileväisenä haarukalla, ehkä hieman maistaakin. Perunamuussi ei ole kuulemma oikeaa ruokaa, niin se Nirso sanoi. Niille jotka tästäkin huolimatta syövät muusia, wienerleikkeen ja muusin ohje olkaa hyvä:

Wienerleike

2 kpl lehtipihviä (tai 2 kpl porsaan ulkofileitä ja nuiji ohueksi)
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
0,5 dl vehnäjauhoja
pippuria
suolaa

Sekoita jauhojen joukkoon hieman suolaa ja pippuria. Aseta korppujauho, vehnäjauho ja rikottu kananmuna 3 lautaselle. Leivitä Wienerleike kastamalla jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin. Paista molemmin puolin voilla ja öljyllä valellussa pannussa. Perinteisesti Wienerleike tarjoillaan sitruunan, anjoviksen ja kapriksen kera. Itselläni panostus hiipui sitruunalohkoon.

Perunamuusi 3:lle

5 perunaa
kasvisliemikuutio
keitinvettä
1-2 dl maitoa
nokare voita

Kuori ja keitä perunat kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Jätä pohjalle hieman vettä ja survo perunat. Lisää voi ja maitoa kunnes toivottu tekstuuri on saavutettu.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti