Skip to main content
K-Supermarketin Superpäivien Supertarjouksen houkuttelemana ostin kasan erilaisia hedelmiä: mangoja, limejä ja kookoksen. Limestä inspiroituneena ja Taikku ruokaan ihastuneena valmistin itämaisen Wokin. Nirsokin oli eilan sopivasti poissa kuvioista ja sain rauhassa lisätä tujauksen Cayanne-pippuria ja eksoottisia mausteita.


2 kpl limeä
1/2 ps thai wok vihanneksia
1 dl rusinoita
1 dl cashew pähkinöitä
300 g naturel kanasuikaleita
1 pkt Blue Dragon kokojyvänuudeleita (2 %)
(kookos tai kookosmaitoa)
Mausteet: cayanne pippuri, garam masala, curry, kalakastike, soija, sitruunamelissan lehtiä…

Tarkoitus oli lisätä wokkiin ostamani kookospähkinän nesteet. Hakattuani kookosta hysteerisesti keittiöveitsellä ymmärsin pian että näin ei tule tapahtumaan. Daa, olisi pitänyt tietenkin käydä katsomassa ohjeet HowToOpenACoconut.comin sivuilta, tietty. Mitähän muuta hyvää kookoksesta voisi nyt tehdä..?

Näin teet Euron Superwokin:

Paahda pähkinöitä ja rusinoita pannulla. Ota hetkeksi pois ja paista kanasuikaleet. Mausta reippaasti itämaisilla mausteilla: cayanne pippuri, garam masala, curry, ja sitruunamelissan lehtiä. Ota myös kanat hetkeksi sivuun. Wokkaa vihannessekoitus ja limelohkot. Mausta kalakastikkeella ja soijalla. Tässä välissä olisin lisännyt myös kookosmaidon.

Kokojyvänuudelit olivat yllättävä löytö joista en ollut ennen kuullutkaan. Bonarina rasvaakin vain 2 %. Nuudeleita keitetään kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia. Lopuksi kaikki ainekset ladotaan wok-pannuun ja käännellään varovasti sekaisin.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti