Skip to main content

Oma koti on kyllä maailman paras ravintola. Saa juuri sitä mistä tykkää ja vielä edullisemmin. Tai no, vielä parempi on ystävien koti kun ei edes tule tiskiä. Vietimme lauantai-iltaa Kampin sydämessä ja huolehdimme Nirson kanssa viinin ja jälkiruoan. Ihan alunperin suunnittelimme tekevämme Omenavarkaan omenapiirakkaa mutta en löytänyt tähän hätään aitoa amerikkalaista omenapiirakkavuokaa. Senkin se Joni peijakas oli äkännyt viedä mennessään. Tilalle ajattelin jo Pätkiskakkua mutta sen kuljetus julkisissa tuntui sen verran uhkarohkealta että sovelsin ohjetta Pätkismuffinsseihin.

Alkupaloina salsaleipäsiä, marinoituja artisokkia ja viininlehtikääryleitä. Italialainen viini annettiin lahjana, joka oli saatu lahjana työkaverilta joka oli saanut sen lahjana. Kierrätyksestä huolimatta viini oli itse asiassa erittäin hyvää.

Pääruokana Stockmannin karitsan rosmariinimarinoitua sisäfilettä. Filettä oli reipas 200 g ruokailijaa kohti eli 3 suikulaa. Stockmannilta olivat suositelleet 3-4 suikulaa per ruokailija joka olisi jo ollut ihan liikaa.

Pätkismuffinssit (12 kpl)

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)

150 g sulatettua voita (tai margariinia)
2 dl maustamatonta jugurttia
5 patukkaa pätkistä
3 munaa

Tämä ns. kädettömien Pätkiskakku ohje on bongattu Voimahalifoorumista josta löytyy syväluotaus. Tässä nopea tapahtumien kertaus:

1. Uuni 200 C
2. Sekoita kuivat aineet
3. Sulata voi ja sekoita 4 kpl pätkiksiä pieninä paloina joukkoon
4. Lisää rasvan sekaan munat ja jugurtti
5. Lisää jauhoseos siivilän läpi
6. Annostele taikina muffinssivuokiin
7. Paista uunin keskiosassa n. 25 min

Kuorrutukseen käytin valmista jenkki suklaakuorrutusta jonka sai kätevästi mukaan purkissa ja levitettyä vasta juuri ennen tarjoilua. Päälle ripoteltiin jäljelle jäänyt pätkispatukka. Patukka kannattaa pitää jääkaapissa tähän asti. Pätkismuffinssien seuraksi tarjoilimme vaniljajätskiä. Olipa nameja muffinsseja. Ihan itsekin tässä yllättyi omista vielä piilevistä leipurin taidoista!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Emilia sanoo:

    Kiitos Pätkis-muffinssien ohjeesta! Kuulostavat ja näyttävät tosi herkullisilta. 🙂 Luulen että tämmöinen minunlaisenikin keittiötumpelo saattaisi osata nuo tehdä 😀

  • Jenni sanoo:

    Heippa Emilia,Muffinssit jopa paranivat seuraavaan päivään joten voit tehdä ne myös etukäteen. Jos klikkaat ”jälkkärit” osiota niin huomaat kuinka paljon meidän keittiössä leivotaan 😀 Jos mä osasin niin voin luvata että säkin osaat. Vinkki! Nuo käyttämäni muffinssivuoat olivat muuten hieman isompia ns. ameriikan mallia.– Jenni liemessä

Jätä kommentti