Skip to main content

Puolikiloavoita-keittiön Olivia kysyi ravintolasuosituksia Helsingissä sunnuntaille tulevan merkkipäivän johdosta. Tehtävä osoittautui lähestulkoon kinkkiseksi kun sunnuntaiehtoon ravintolatarjontaa dominoi Chicokset, SantaFeet ja LaFamigliat. Eli jos ei ole pakko syödä sunnuntaina, älä syö. Syö lauantaina. Liemessä-blogi suosittelee:

Grotesk
Demon poikien uusi kuopus joka jakaa mielipiteitä. Kuulemma hyvä hinta-laatu suhde, itselle pienehkö pettymys.

Kuurna
Super pieni, super intiimi ja super romanttinen Kuurna ansaitsisi tähden, mutta jäänyt nuolemaan näppejään. Toistaiseksi siis kohtuu hinta taso. Hyvät raaka-aineet ja rehellistä maistuvaa ruokaa. Vältämme talvella, ovesta vetää…

Safka
Scandinaavista keittiötä idyllisessä Kruununhaassa.

Atelje
Loistava 3 ruokalajin brunssi lauantaisin klo 12-15 / 23 €. Testasimme brunssin synttäreillä ja ollaan menossa uudestaan juhlimaan Nirson äidin 60-vuotisjuhlia. Illallinen on vielä testaamatta.

Demo *
Jennin tämän hetken suosikki romanttiselle kynttiläillalliselle. Laskun nähdessään kurkkua saattaa karhaista, mutta on rahan arvoinen.

Olo Michelin guide suositus
Ranskalaista keittiötä scandi-twistillä. Olon pääsemme korkkaamaan ensi viikolla, mutta huhu kertoo sen verran vahvasta performansesta että uskallamme suositella tätä sikaa säkissä.

Serata Michelin guide suositus
Pelkkä Seratan voisen tryffelipastan ajatteleminenkin nostaa edelleen Nirsolle tipan linssiin. Loistava hinta-laatu suhde ja maukasta ruokaa. Kysy varattaessa romanttista ikkunapaikkaa.

Chez Dominique **
Chez Do tarjoaa ranskalaista piperrystä ja yllättäviä makuja. Jo ennen virallisia ensitreffejä, Nirso on tiennyt mistä narusta vetää; lounasmenu kahden misukantähden ravintolassa sai Jennin kehräämään. Vuosipäivään on vielä, mutta pöytävaraus on tehty jo aikaa sitten 🙂

* Yksi Michelin tähti ** Kaksi Michelin tähteä

Tässä kohtaa osa varmaan kohottaa kulmakarvojaan ja kysyy mitä tämä huvi sitten maksaa? Jonkun mielestä ehkä paljon, mutta kaikki on suhteellista. Sinkkuystäväni kertoo tuhlaavansa n. 100 € baareihin viikonlopussa. Me juomme kympin flindan puoliksi kotona viikonlopussa. Siinä jää aika paljon budjettia ravintolailtoihin. Eli kyse on valinnoista. Me valitsemme illallisen kerran kuussa. Krapulan sijaan saamme yhteisiä muistoja ja tyydytystä romantiikan kaipuuseen. Hinta liikkuu 120-170 €:n hujakoilla kahdelta hengeltä. Chez Dominique tulee tosin rikkomaan tuon hintakaton…

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • oliivia sanoo:

    Kiitokset meilivinkeistä ja näistä!Aikataulut pakottivat meidät sunnuntaille, mutta lähitulevaisuudessa on lisää merkkipäiviä jolloin taidamme osuttaa ruokailua lauantain kohdalle. Olossa näyttäisi olevan kiinnostava viini-iltakin tuloillaan.

  • Jenni sanoo:

    Heipähei,Raportoithan millainen se Töölönrannan brunssi oli. Vaikutti kyllä ehdottomasti parhaalta vaihtoehdolta sunnuntaille.Itseasiassa ollaan juuri menossa tuohon kyseiseen viini-iltaan! 🙂Alkuperäinen suunnitelma oli mennä Ateljehen tyyppaamaan illallinen, mutta bongattua tuon Olon viini-illan vaihdoimme heti leiriä.Hintakin taisi olla kohtuullinen 55 € sis. 6 ruokalajin menun ja viininmaistelun. Tosin paineen alla saattaa joutua tilaamaan super kalliin esittelyviinin, ei kai sitä ihan kehtaa halvintakaan ottaa kaiken sen hifistelyn jälkeen..– Jenni

Jätä kommentti