Skip to main content

Kutsuimme jokunen aika sitten pari sukulaista kylään italialais-henkiselle illalliselle. Jenni tarjoili alkupalaksi villisianmakkarasiivuja, maa-artisokkaa ja rukolapastaa. Pääruuaksi oli tuttua Chimayssa haudutettua lammasta. Nirso sai vastuulleen jälkiruuan valmistuksen ja päätti tehdä elämänsä ensimmäisen tiramisun. Mainio pohja reseptille löytyi wikibooksista.

Tiramisu

Pohja
Savoiardi-keksejä
3 dl espressokahvia
Amarettoa (ja rommia)

Täyte
0.25 dl sokeria
4 munan valkuaista
2 munan keltuaista
500 g mascarponejuustoa
sokeroimatonta kaakaojauhetta tai suklaaraastetta

Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekaan voit lorauttaa hieman amarettoa. Sekoita mascarpone varovaisesti keltuaisvaahtoon. Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa. Sekoita vaahdot hellästi keskenään.

Kaada espresso laakeaan astiaan. Heitä tujaus Amarettoa ja halutessasi myös pari tilkkaa rommia sekaan. Kasta keksejä nopeasti molemmin puolin kahviliemessä ja laita niistä kerros vuoan pohjalle.

Sivele kerros täytettä keksien päälle. Lisää toinen kerros kahvissa dipattuja keksejä, ja sivele loput täytteet tasaiseksi kerrokseksi niiden päälle.

Pistä kakku pariksi tunniksi jääkaappiin jäähtymään. Kun otat kakun jääkaapista, ripottele kaakaojauhetta sen pinnalle ohueksi kerrokseksi. Tarjoile.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti