Skip to main content

Jenni oli tulossa kotiin työmatkalta ja Nirso sai tehtäväkseen valmistaa aterian nälkäiselle daamilleen. Mieleeni muistui ravintola Torin lihapullat jallukastikkeella. En mitenkään erityisesti pidä kyseisen ravintolan lihapullista, mutta niiden kastike on hyvää. Päätin tehdä lihapullat omalla reseptillä, ja jallukastikkeen netistä löytämäni reseptin mukaan.

Lihapullat jallukastikkeella

Taikina
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
40 g saksanpähkinöitä
1 tl suolaa
kourallinen korppujauhoja
1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl crème fraîche
loraus maitoa tai ruokakermaa
450 g lampaan jauhelihaa

Laita uuni lämpeämään parille sadalle asteelle. Silpo sipulit, saksanpähkinät ja nakkele kaikki ainekset jauhelihaa lukuunottamatta tehosekoittimeen. Korppujauhot kannattaa lisätä vasta loppuvaiheessa. Kaadoin myös pienen tujauksen minttuvodkaa taikinan sekaan, eikä se ainakaan haitannut makua. Anna seoksen velloa tehosekoittimessa, kunnes lopputulos on tahnamaista mössöä. Sekoita tahna ja jauheliha taikinaksi. Pyörittele taikina käsissäsi näteiksi palloiksi. Laita lihapullat pellille ja heitä se uuniin n. 20 minuutiksi. Tarkkaile kuitenkin lihapullien tilaa, etteivät ne ylikypsy.

Soosi
50 g voita
0.8 dl vehnäjauhoja
2 dl demi-glace kastikepohjaa
3 dl vettä
lihaliemikuutio
1 dl kermaa
0,5 dl jallua
ripaus pippuria

Lämmitä voi ja lisää vehnäjauhot huolella sekoittaen, kunnes seos on ruskistunut nätisti. Älä kuitenkaan anna seoksen palaa pohjaan. Lisää demi-glace ja vesi. Sekoita voimakkaasti, niin ettei seos paakkuunnu. Lisää lihaliemikuutio ja anna seoksen jäähtyä puoli tuntia. Jäähtymisen jälkeen lisää jallu, kerma ja anna kastikkeen hautua muutama minuutti.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • oliivia sanoo:

  oijoi, pullaresepti on kyllä niin herkku että sitä on kokeiltava… tässähän olisi mitä mainioin perjantai-illan herkkuruoka!Töölönrannan arvio löytyy nyt voikeittiöstä.

 • Nirso sanoo:

  Joo perjantaina mekin noita jallupullia syötiin. Kiva kuulla että resepti kutkuttaa makuhermoja. Täytyypä käydä tsekkaamassa töölönrannan arvio.

 • Terhi sanoo:

  Oi, niin monesti on pitänyt kokeilla jallupullia vaan aina unohtuu. Näyttää herkulliselta!!

 • Jenni sanoo:

  Kuva on vuodelta 2008, joten en ole ihan varma kuinka herkulliselta näyttävät kuvassa, mutta ovat sitä 😀 Kannattaa kokeilla!

  Jenni

Jätä kommentti