HANS HANS HANS!

Välimäen samettinen kurpitsakeitto vakuutti vieraamme heti alkumetreillä. Ensivaikutelma siivitti rimaa hipoen myös Rahinan lammaspadan yli, toiseen napakymppiin, Välimäen omenajälkkäriin. Kolminkertainen hurraahuuto: Hans Hans Hans!

Kurpitsakeitto (4 hlö)

1/2 kg kurpitsaa
1 salottisipuli
1 rkl öljyä
1 rkl voita
1 kasvisliemikuutio
2 dl kuohukermaa (kevyempi versio: ruokakerma 5 %)
tabascoa

Kuullota salottisipulisilppu voi-öljyssä kattilassa 10 minuuttia. Varo ruskistamasta. Aikaa oli rajallisesti joten skippasimme suosiolla kurpitsakuutioiden paahtamisen uunissa. Sen sijaan heitin kuutiot sipulisilpun sekaan kattilaan kunnes kurpitsa alkoi pehmetä. Kaada päälle kuumaa kasvislientä niin että sipuli-kurpitsa sekoitus juuri peittyy. Keitä n. 10 minuuttia kunnes kurpitsat ovat aivan pehmeitä. Lisää kerma ja lämmitä. Survo sauvasekoittimella ja siivilöi samettiseksi. Lisää tabasco ja tarkista suola. Kiehauta nopeasti.

Ohje: Hans Välimäki / Koti Keittiössä

4 kommenttia

 1. Miia 18.02.2010

  Oi kuinka ihana ohje! Itse oon aina halunnu kurpitsakeittoa kokeilla ja resepti vaikuttaa varsin hyvältä, pitäskin kokeilla! Itselläkin tuo sama Hanssin kirja, pitääpä kaivellakkin resepti esiin. Hans on kyllä maanmainio kokki!

  Vastaa
 2. Jenni 21.02.2010

  Mullakin on jäänyt Hansin kirjat sittemmin kirjahyllyyn. Maanmainio kokki kyllä, mutta ehkä liiankin mainio. Usein reseptit ovat liian monimutkaisia tai raaka-aineet vaikeasti saatavilla. Tämä ohje oli kyllä sinänsä poikkeus että se on helppo tehdä ja todella hyvää 🙂

  Jenni

  Vastaa
 3. suolaajahunajaa 28.10.2011

  Näyttääpä herkulliselta!

  Koulun ja laitoskeittiöiden kurpitsasäilyke on selvästi jättänyt niin syvän jäljen muistoihini, etten ikinä ole kokannut kurpitsasta mitään. Kaikki blogit tuntuvat nyt pullistelevan kurpitsaohjeita, joten ehkä tässä alkaa olla aika astua aikuisuuteen ja antaa kurpitsalle mahdollisuus.

  Vastaa
 4. Jenni 29.10.2011

  Mulla oli aikoinaan kouluajoilta arvet borssikeitosta, mutta pääsin kammosta valmistamalla sitä itse. Kannattaa kokeilla, saatat parantua kammosta! Aloin pitämään kurpitsasta jenkkivaihdon jälkeen; siellähän sitä tuli syötyä vähän joka muodossa etenkin Halloweenin aikaan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *