Skip to main content

Hakaniemen kauppahalli kätkee sisäänsä yhden kiinnostavimmista ravintolakonsepteista Helsingissä, Soppakeittiön. Täyteen tupattu aina, liian vähän asiakaspaikkoja, mukavia jutusteleva piällikkö Marc ja Soppakeittiön bravuuri, päivittäin tarjottava monivivahteinen bouillabaisse. Siinä menestyksen salaisuus. Eikä se mediankaan hehkutus varmaan pahitteeksi ole ollut.


Soppamies Marc ei edes uskaltanut arvioida kuinka monta litraa Bouillabaisseja myydään päivässä. Kuulemma ”kaikki menee. Joka päivä.”

Bouillabaisse á la Hans Välimäki
Nopea Bouillabaisse
Perinteinen Bouillabaisse á la grand-mère


Viimeistele Bouillabaisse persiljasilpulla ja nokareella smetanaa.

Arkinen Poullapaisse (4 hlö)

400 g kirjolohta
1 fenkoli
1 porkkana
nokare voita
1 rkl öljyä
1 kalaliemikuutio
2 rkl tomaattipyreetä
180 g katkarapuja
tuoretta persiljasilppua
suolaa
kurkumaa
3 laakerinlehteä
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä

smetanaa

Eri ohjeita silmäilemällä laadin helpohkon arkisen ’poullapaissen’. Tuoreet sinisimpukat ja ökykallis sahrami vaihtuivat kotimaiseen kirjoloheen ja kurkumaan. Kuullota ohuita fenkoli ja porkkana tikkuja öljyssä. Lisää valkosipulisiipaleet ja tomaattipyree. Lisää kalaliemi, viini sekä mausteet ja anna kiehua hiljalleen ainakin 10 minuuttia. Pilko kalanpalaset keittoon ja anna hautua. Asettele keittikulhon pohjalle katkarapuja (ja/tai simpukoita) ja kaada keitto päälle.

Hallin herkkupatonki (2 hlö)

1 kpl super maalaispatonkeja Leipämaailmasta
100 g Roinisten villisikamakkaraa
50 g Lentävän Lehmän raclette juustoa
salaattia
1 tomaatti
öljyä
punaviinietikkaa
balsamicoa
suolaa
pippuria

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti