Porkkanan makeus, perunan pehmeys ja lantun kirpakkuus toimivat hyvin yhdessä. Sen lisäksi että keitto on maistuvaa, se on superterveellistä; porkkanan karotiini kuulemma auttaa ihoa ruskettumaan kevätauringossa ja lisäkuituja saat muutamasta viipaleesta ruisleipää. Raejuuston lisääminen keittoon oli uusi onnistunut kokeilu. Juustosta saat lihaksille tärkeää rakennusainetta, proteiinia. Keiton energiatiheys on pieni eli keittoa voi kauhoa hyvällä omallatunnolla. Rasvojakin tarvitaan eli leivän päälle Beceliä ja kevytjuustoa ja ruokajuomaksi kevytmaito. Tämän jälkeen ei vaan voi olla huono olo.

Kasvissosekeitto

3 porkkanaa
2 perunaa
1/4 lanttu
1 keltasipuli
kasvisliemikuutio
vettä
1/2 prk ruokakermaa (7 %)
Herbs de Provence – maustesekoitusta (tai tuoreita yrttejä)

Tarjoiluun: raejuustoa

Keitä pilkottuja kasviksia kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kunnes pehmenevät. Soseuta ja lisää ruokakerma ja yrtit. Kiehauta vielä nopeasti ja anna hautua. Tarjoile raejuuston kera.


Keittoa ei tarvinnut sen koommin sulatella, joten lähdimme reippaalle 2 tunnin kävelylle jonka jälkeen jälkkäriksi maistui persikkarahka.

Persikkarahka

1 prk Ehrmanns maitorahkaa
4 kpl säilöttyjä persikanpuolikkaita mehussa (ei sokeriliemessä)
2 tippaa makeutusainetta

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti