Skip to main content

Olimme saaneet Nirson äidiltä Tiikerikakun joka oli pitänyt Nirson hengissä sen aikaa kun olin työmatkalla. Kakkua oli vielä jäljellä mutta se oli päässyt ikävästi kuivahtamaan. Keksimme tehdä mökille mukaan kateutta herättäviä tiikerijälkkäreitä. Murensimme mukin pohjalle tiikerikakkua, päälle vaniljakastiketta ja tuoreita mansikoita.

Mutsin Tiikerikakku

250g margariinisulaa
2,5 dl sokeria
4 munaa
4 dl leipomisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl tummaa kaakaota
2 rkl kermaa

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää munat yksitellen vatkaten koko ajan.Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään.Lisää seos taikinaan ja sekoita ainekset puuhaarukalla/vatkaimella.Kaada taikina voideltuun,korppujauhotettuun kakkuvuokaan (1.8-2 l).Paista 175 asteessa uunin alatasolla n.50-60 min. Ota taikinasta n. kolmasosa ja sekoita siihen:2 rkl tummaa kaakaota2 rkl kermaa. Pane taikinaa kerroksittain vuokaan,ensin vaalea tumma,vaalea. Töki haarukalla raitojen saamiseksi. Ja eikun paistamaan… terv.mutsi

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti