Skip to main content

Raparperit ja nokkoset ovat kaupungissa ylellisyystuote. Sain Juhannuksena anopilta mukaan ladon takaa poimittuja nokkosia ja etupihalla vapaana rehottavia raparperinvarsia. Nokkoset säilyvät pakasteessakin mutta päätin valmistaa ne tuoreeltaan. Nokkosentaimista ei kannata ottaa maistiaisia vaan ne tulisi ensin ryöpätä.


Keiton seuraksi tarjoiltiin raejuustoa, cayannepippuria ja kurkkusuikaleita.

Kurkku-nokkoskeitto

1 kurkku
pari kourallista nokkosenlehtiä
4 dl bulgarianjugurttia
2 dl nokkosen keitinlientä
1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa tarvittaessa

Laita vesi kiuhumaan. Huuhtele nokkosentaimet lävikössä ja keitä naftissa vedessä 3 minuuttia. Huuhtele vielä ja hakkeloi pieneksi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita. Anna keiton viiletä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele kurkkusiivuilla ja tarjoile cayannen sekä raejuuston kera. Resepti on bongattu Ruokalan arkistoista.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti