Skip to main content

Puolitoista viikkoa liemessä Jenkeissä. Länsirannikko oli täysin uusi tuttavuus ja viimeisestä Ameriikan reissustakin taisi olla vierähtänyt jo 10 vuotta.

Venytin viikon työmatkaa viikonlopulla jonka vietin San Franciscossa. Alla muutama tärppi ja ei-niin-tärppi.

Maggiano’s Little Italy

Web: www.maggianos.com
Osoite: 3055 Olin Avenue, Suite 1000, San Jose, CA, 95128
Puh: 408-423-8973
Pöytävaraus: Online varaus.
Asiakkaat: Jenkkejä, paikallisia, ei varmasti yhtäkään Italialaista

Erikoista: Isommille seurueille Family Menu, josta valitaan seurueelle yhteensä 4 erilaista alkupalaa, 4 pääruokaa ja kaksi jälkkäriä. Ruoat tarjoillaan suurista vadeista.


Maggiano’s Little Italy sijaitsi viehättävällä aukiolla San Josessa.

Jostain syystä suuren suosion saavuttanut Maggiano’s Little Italy on Jenkkien Rosso. Aidon italialaisen ruoan ystävän on turha vaivautua, mutta jos määrä menee laadun ohi niin silloin Maggiano’s on ihan käypä. Itse ravintola on sisustettu viehättävästi ja Italialainen perheravintola-konsepti sinällään on toimiva. Juttu tyssähtää siihen tärkeimpään, ruokaan. Lasagne muistutti kananmuna-lihahyytelöä ja kesäkurpitsat oli uppopaistettu sekä kuorrutettu vielä varmuudeksi juustolla ettet varmasti tunnista itse kesäkurpitsan makua. Jälkiruokien autenttisuudesta en mene sanomaan mitään, mutta maistuivat.

– Mistä aloittaisin?

+ Sisustus

+ Sijainti San Josessa

Pier 39 on San Franciscolle mitä Gamla Stan on Tukholmalle. Turistibusseja, Alcatraz krääsää, t-paita kauppoja, härpäkkeitä ja katusoittajia. Olin jo disattamassa koko paikan kunnes kuulin kaukaista ulinaa laiturin toiselta puolelta. Auringon laskiessa laiturin edustalla köllötteli satapäin merileijonia jotka suorastaan kerjäsivät salamavalojen räiskettä.

The Crab House

Web: www.crabhouse39.com
Osoite: 203 C Pier 39, San Francisco
Puh: 415-434-2722
Varaukset: Online varaukset www.opentable.com

Erikoista: Isot merenelävä annokset ritisevältä pannulta

Ensimmäisenä iltana suuntasimme työporukan kanssa The Crab Houseen koko päivän kiertoajelun jälkeen. Sisäinen kelloni näytti jo vaikka mitä ja merenelävät eivät houkutelleet. Yritin tilata jotain muuta vatsaystävällistä ja päädyin tomaattipastaan kalalla ja meriheinällä. Tästäkin huolimatta annos päätyi loppuillasta hotellin viemäristöön. Se menee kyllä jetlagin piikkiin.

– turistialueella
– ruoka yllättävän rasvaista
+ tuoreita mereneläviä
+ viehättävä sisustus

Cortez

Osoite: 550 Geary Street, San Francisco CA 94102
Puh 415.292.6360

Pöytävaraus: Puhelimitse tai online varaus www.opentable.com. Sain tsägällä yhdelle hengelle pöydän soittamalla samana iltana, mutta vasta klo 21:30.
Asiakkaat: Ilmapiiri oli nuorekas ja rento. Asiakkaat lähinnä paikallisia hyvintoimeentulevia.

Erikoista: Yhden Michelin tähden ravintola, mutta hinnat varsin kohtuulliset. 6 ruokalajia (3+3 kokin yllätystä) ja lasi viiniä $60 + tippi / hlö.

San Francisco täyttyi viileänä kesäiltanakin katusoittajista, ihmisistä ja viihtyisän näköiset drinkkibaarit houkuttelivat seireenin lailla. Iltani kuitenkin alkoi ja päättyi Cortez ravintolaan.

– Kovaäänisiä kalifornialaispimatsuja viereisessä pöydässä
+ Alkupalan jälkeen tarjoilija ehdotti toista pöytää toisessa päässä ravintolaa
+ Alkupalat $10-15, päät $25-30, jäljet $ 10
+ Maukasta ruokaa ja sopivat annokset

+ rento ilmapiiri misukkaravintolaksi


Avokeittiö tarjosi näköalapaikan ravintolan pyhäkköön jossa kymmenkunta kokkia valmisti salamavauhtia illalliset.

Chinatown

San Franciscon Chinatown on suurin Chinatowneista Kiinan ulkopuolella. Pelkäsin että Chinatown olisi nukkekotimainen turistirysä jossa myydään kiinarihkamaa. Onhan se turistirysä mutta alueella löytyy yllättävän autenttista kinkkimeininkiäkin. Turistit tuntuivat viihtyvän keskimmäisellä pääkadulla kun taas paikalliset ja aasialaiset viihtyivät sivummalla. Astuin sisään räkäsimmän näköiseen dumplingpajaan ja rohkeasti viitoin kasareita ja kattiloita. Dumplinit sun muut nyytit tarjoiltiin suoraan tarjottimelle. Toppuuttelullakin tarjotin tuli niin täyteen että tiesin jo ennen ateriointia että kaikki ei mene alas. Kiinalaistätien dumplinit olivat tietenkin superherkullisia ja lounaalle tuli hintaa $4.


Salaa napsattu kuva lounaspaikasta antaa ehkä hieman liian ruusuisen kuvan. Kuvasta rajautuu sopivasti pois pahvilaatikot, likaiset ruoka-astiat ja takakeittiö.

+ Edullinen

+ Itsessään nähtävyys
+ Kiinalaiset kaupat notkuvat eksoottisia ruoka-aineita ja edullisia tuoreita hedelmiä
+ Ydinkeskustassa

– Turisteja

Päästäkseni tutustumaan monimuotoiseen San Franciscoon paremmin, vietin toisen yöni Japantownin välittömässä läheisyydessä kaukana Union Squaren hulinasta.

Isobune Sushi

Web: www.sfjapantown.org
Osoite: Kintetsu Mall, Japantown

Erikoista: Se alkuperäinen sushiveneravintola

Isobune Sushi erottui heti edukseen Japantownin sushiostarissa. Kaksi kriteeriä näyttivät nenäni suunnan valittaessa lounaspaikkaa; väenpaljous ja aasialaiset asiakkaat. Amerikkalaisten suosimat mättösushit menivät suurempiin suihin. Isobune Sushi on ainakin oman mainossloganinsa mukaan se aito ja alkuperäinen sushiveneravintola. Kaikki asiakkaat asettuvat yhden suuren pöydän ympärille jonka keskellä kokki valmistaa sushiannokset. Kokin veitsen alta sushit matkaavat laivueissa eri väristen lippujen alla. Lautasen väri kertoo annoksen hinnan. Hinnat liikkuivat $1.90 ja $4.90 välillä. Raaka-aineet olivat huipputasoa ja ikäväkseni täytyy sanoa ettei suomisushi pärjää vertailussa millään asteikolla. Loistoidea, hauska ja sosiaalinen tapa syödä, tuoretta hyvistä raaka-aineista ja näyttävää. Lopuksi tarjoilija laski lautasten värikoodien perusteella loppusumman. Lounaan hinnaksi teen kera tuli $10 + tippi.

+ Raaka-aineet
+ Hauska konsepti

+ Edullista ja terveellistä ruokaa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti