Skip to main content

Bongasin heti aamusta Hesarin jutun New York Times-lehden artikkelista jossa ruokakriitikko ylisti lähes kritiikittömästi Helsinkiläisiä ravintoloita. On totta että ravintolatarjonta on elänyt renesanssikautta käsikädessä nousukauden kanssa, mutta artikkelista jäi sellainen olo että ’väärät’ ravintolat veivät kunnian tästä kukoistuksesta.

Juuri. Suomalaisena graavilohi-reissari ei tunnu niin eksoottiselta mutta onhan idea suomalaisista Sapaksista hauska.

Loft. Nirson horrorilounaskokemuksen perusteella kehtaan väittää että hinta-laatusuhde ei ole Loftissa lähellekään sillä tasolla että ansaitsisi kaiken sen suitsutuksen.

Nokka. Okei, Nokka on kova. Tosin hinnat pitävät huolen siitä että suurin osa asiakkaista on ulkomaisia liikemiehiä.

Grotesk. Ansaitsee ja saikin vähiten suitsutusta.

New York Times-artikkeli on hyvinkin vaikutusvaltainen media, joten voidaan odottaa että pyhiinvaellus alkaa ravintoloihin. Toivottavasti ylläolevat ravintolat pystyvät lunastamaan lupaukset.

Onneksi Demo ei ollut listalla. Sinne kun on muutenkin jo niin vaikea saada pöytää…Tässä muutama fiiliskuva eiliseltä synttäri-illalliselta 🙂

Vaahdoitetussa kermakastikkeessa tarjoiltu katkarapukakku aloitti illan yllätysmenun lupaavasti. Suositusviini oli helppo ja kevyt Saksalainen Riesling.

Seuraavaksi makunystyröitämme kiusattiin usein-niin-väheksytyllä possulla; possunfilettä, 12-tuntia ankkaliemessä haudutettua possunkylkeä ja jos jonkin sortin lisuketta. Suositusviini oli tanniininen ja vahva punaviini Piemontesta, Italiasta.

Ennen varsinaista jälkiruokaa tarjoiltiin erilaisia juustoja pähkinäleivällä ja konjakilla maustettua viiniä. Aikamoisesta piperryksestä huolimatta illan grande finale, suklainen jälkiruoka, pysyi vielä hanskassa ja eri maut tukivat toisiaan.
Demo ei petä!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

 • ari sanoo:

  Ravintoloissa tulee syötyä iltaisin aika harvoin. Kai joskus pitäisi käydä jossain muussakin oikeasti kuuluisassa helsinkiläisessä ruokaravintolassa kuin Kabukissa.

 • Jenni sanoo:

  Moi,Me ollaan pidetty syksy matalampaa profiilia ja ravintolaillalliset ovat jääneet aika vähälle. Päätettiin jättää myös Tukholman alennusmyynnit väliin tänä vuonna. Nyyh 😉 Nyt oli hyvä syy juhlistaa. Sitä paitsi, monet käyttävät saman rahan jopa moninkertaisesti baareihin kuukaudessa…Kaikki on suhteellista.Nythän on tullut muutama japskipaikka lisää jos siitä tykkää. Ainakin Tokyo55 Töölöön ja Raku Ya Etelärantaan. Tokyo55 on kohtuu hintainen, Raku Ya jo kalliimpi. Tosin Kabuki on ihan oma juttunsa!

 • Haarukka sanoo:

  Huomasin kanssa tuon jutun ja kommentoinkin sitä blogissani. Minusta oli hauskaa, että toimittaja vaikutti oikeasti niin innostuneelta helsinkiläisravintoloista. Itse en ole noita kehuttuja ehtinyt testata, joten kiinnostavaa kuulla aitosuomalaisen mielipide…

 • Anonyymi sanoo:

  vähän taas ihmetyttää että ainoot ruokapaikat sun mielestä on osastoa demo, hei sillä on misukka. Nythän nimenomaan haettiin jotain vähän erilaista. Minkä takia pitää hakea heti negatiivista, eikö vois ruokaihmisenä olla kuitenkin mielummin positiivinen kun eipä näistä suomalaisista paljon kirjoitella. Rafloista voi olla montaa mieltä mutta aika uskomatonta että esim. Juuren kuittaat ´vaan graavireissari´. Stadi on tänäpäivänä nostanu profiiliaan ja ruokakulttuuria ei synny michelin tähti paikoissa (ja todellakin kaikki kunnia heidän tekemisilleen)vaan kaikissa niissä muissa. Mitä enemmän snadeja yksityisiä sen enemmän mahdollisuuksia, ketjut tämän maan ruokakultturin pilaa..

 • Jenni sanoo:

  Haarukka, kaikki ovat varmasti käymisen arvoisia mutta eivät mielestäni sitä Helsingin terävintä kärkeä. Jos satut pistäytymään, kerrothan mitä pidit!Anonyymi, samaa mieltä että pienet yksityiset voittavat kevyesti ketjuuntuneet ravintolaryppäät.Vahinko jos olet saanut sen mielikuvan että ainoat arvostamani ravintolat ovat ’osastoa Demo’. Ei suinkaan! Kuten aikaisemmin olen kirjoitellutkin, muita suosikkejani ovat mm. Safka, Atelje, Kuurna, 9Bar, Soppakeittiö… Esimerkiksi nämä ansaitsevat sitä positiivista suitsutusta 🙂Mitä ravintoloita sinulla oli mielessä?

 • kiNtas sanoo:

  Huh, minua pelottaisi edes mennä noin hienoon ravintolaan, kun tuntuu sitten että en osaisi oikeasti nauttia tuollaisesta ruuasta. Keksiä ylistyssanoja ja arvioida sivistynein sanakääntein makujen harmoniaa. Viiniä en edes juo, joten olisipa noloa tilata pelkkää vettä. 🙁

 • Jenni sanoo:

  Heh, yleensä tarjoilija onneksi hoitaa sivistämisen asiakkaan puolesta ja minä ainakin olen keskittynyt syömiseen 🙂 Ei kai veden tilaamisessa mitään noloa ole? Nyt esimerkiksi Demossa tilasin jäävettä, alkoholittoman siiderin ja vain maistoin viinejä. Eikä kukaan katsonut kieroon. Tykkään eniten paikoista joissa säilyy rento ilmapiiri ja puheensorina ruoasta tai hintatasosta huolimatta. Hienoissa ravinteleissa tulee käytyä niin harvoin että onhan ne eräänlaisia elämyksiä; poikkeavat kovasti ainakin meidän arjesta.

Jätä kommentti