Skip to main content

Hyville uusille projekteille toivoisi aina parasta ja että asiakaskunta löytyy. Tässä muutama tärppi kesäiseen Helsinkiin.

Keidas Kalliossa – kahvila Villipuutarha

www.villipuutarha.fi

En ollut täysin vakuuttunut kuinka järkevää oli raahautua häiden jälkeisenä sunnuntaiaamuna ratikalla keskustasta Kallioon pelkän aamiaisen perässä, mutta matka kannatti. Villipuutarha oli kuin pieni keidas keskellä kaupunkia tunnelmallisella ja erikoisella sisustuksellaan. Luxus-aamiainen (17 €) tarjoillaan kattauksittain puolentoista tunnin välein. Aamiaiseen kuuluu herkkulautanen, croissantteja, sämpylöitä, smoothie ja erikoiskahvi. Raskaanaolevat huomioitiin pienillä muutoksilla. Pientä miinusta tulee Roskapankin terassin läheisyydestä joka aukeaa jo klo 9 aamulla, mutta sekin voidaan laittaa autenttisuuden ja elämyksellisyyden piikkiin. Pöytävaraus on ehdoton.

Ravintola Luomo

www.luomo.fi

Vastikään Kruununhakaan entisen Safkan paikalle avattu ravintola Luomo pääsi yllättämään. Viikkoa etukäteen varattu pöytä taidettiin saada sattumalta sillä kuulopuheiden mukaan asiakkaita on riittänyt alusta saakka. Syykin valkeni heti alkupaloista lähtien; uskomattoman hyvä hinta-laatu suhde. Ihan hirveästi liioittelematta väittäisin ruokaa Chez Dominiquen tasoiseksi, mutta hinnat ovat puolet siitä. Luomo on vahvasti matkalla kohti tähteä, joten tuskin hintataso tulee pysymään nykyisellään. Kahden hengen illallinen sisältäen 5 ruokalajia + 3 yllätystä + 1 * viinimenu + kahvit kustansi yhteensä 123 €.

Eat&Joy Maatilatori – Nirson taivas

Lasipalatsiin, Sokosta vastapäätä, on avattu Nirson oma taivas Eat&Joy Maatilatori-myymälä. Perusajatus on tarjota Suomalaisten pientuottajien huippuraaka-aineita sekä lähiruoka- ja luomutuotteita.

Poiminta tarjonnasta on vakuuttava: ”kyyttö-metsälehmän, suomenlampaan, villiporon, viljapossun ja rotupuhtaan villisian lihaa, kukonpoikia, Inarinjärven ja Saimaan kaloja, mätejä ja savustettuja erikoisuuksia, luomu- ja villivihanneksia ja -yrttejä, alkuperäisjuureslajikkeita, marjahilloja, sieniä, pienjuustoloiden erikoisjuustoja, kirnuluomuvoita, erikoisjogurtteja, pienpanimoiden siidereitä sekä maistelu- ja erikoisoluita, luomutäysvilja- ja -ruisleipiä, luomujauhoja, luomumyslejä sekä mm. luomujäätelöä, -makeisia ja artesaanisuklaita”.

Tutustumiskäynniltä mukaan tarttui suklaata, luonnonlakua, Nokian panimon alkoholitonta siideriä sekä niinikään alkoholitonta Kuusenkerkkä kuohuvaa (Paras Juoma 2005).

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

10 Kommenttia

 • oliivia sanoo:

  Kiitos taas huippuvinkeistä, varsinkin Luomo pitää kyllä käydä äkkiä kokeilemassa.
  Häiden? onko paikallaan onnitella teitä taas? vai luinko liikaa tuohon puolihuolimattomaan viittaukseen 😉

 • Jenni sanoo:

  Heippa,

  Ystävien häiden 🙂 Pitääkin olla varovainen mitä suustaan päästelee!

  – Jenni (kosintaa odotellessa, Nirso vink vink 😉

 • Sari. sanoo:

  Näin Villipuutarhan Tilassa ja unohdin asian täysin! Kiitos muistutuksesta, lisätään kesälomakohdelistaan 🙂

 • Jenni sanoo:

  Mä taisin bongata tuon Villipuutarhan Hesarin artikkelista.

  Vielä tuli mieleen ravintoloista uusi intialainen Saffron joka on avattu entisen Georgen tilalle. Ei tod mitään perus-intia-mättöä vaan innovatiivisempi ja tasokkaampi. Meillä palvelukin oli erinomaista, tutuilla taas kuulemma taas ala-arvoista. Kävisin siis itse toteamassa! Joka tapauksessa jotain uutta Helsingissä 🙂

 • Rauna sanoo:

  Villipuutarha kuulostaa loistavalta paikalta, ja luxusaamiainen erinomaiselta. Onkohan se enemmänkin brunssi, jota saa hieman myöhempäänkin aikaan vai pitääkö olla paikalla kukonlaulun aikaan? Nettisivuilla ei ollut niin kovasti tietoa.

 • Jenni sanoo:

  Hei Rauna,

  Ainakin sunnuntaisin Villipuutarha avaa klo 11 ja aamupala tarjoillaan kattauksittain puolentoista tunnin välein eli klo 11, 12:30 jne. En tiedä tosin mihin asti. Soittamalla etukäteen selvinnee. Muutenkin pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen.

 • Rauna sanoo:

  Loistavaa, tänne täytyy varmaan tallustella jokin kaunis kesäpäivä.

  Hyvää vointia ja jaksamista Minin odotteluun! 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Kiitos loistovinkeistä. Luomoa on tullutkin jo kokeiltua ja toimi. Oikeaan osuit tuon veikkauksesi kanssa, Chez Dominiquen tasolla tosiaan: Luomon keittiössä häärii aiemmin Dominiquessa kokkaillut mestari!

 • Rauna sanoo:

  Äskettäin avattu Siltanen vaikuttaisi myös kiinnostavalta paikalta. Aamiaista (9e) on kehuttu ja tekijöillä tuntuu olevan draivia.

 • Jenni sanoo:

  Dompan kokki selittääkin Luomon tason. Monet hyvät ravintolat kuten Luomo näyttävät olevan vain heinäkuun lomalla.

  Rauna, bongasin myös tuon Siltasen jostain Facebook groupista ja kävin nettisivuilla vilkuilemassa. Sunnuntain aamiainen kuulosti hauskalta, sinne piakkoin! Vähän mietityttää soiko siellä musiikki kuinka kovalla kun vauvan kanssa mentäisiin. Kenelläkään tietoa? Esimerkiksi Nollan reggae breakfastissa on saanut välillä itsekin pidellä korvista kiinni…

Jätä kommentti