Skip to main content

Päivän piristykseksi uusien perunoiden hintakupla oli puhjennut K-kartellilla ja vihanneshyllylle ilmestynyt habaneroja. Täytettyäni kansalaisvelvollisuuteni vaaliuurnilla seesteinen päivä jatkui tämän inkivääri-kanakeiton hauduttelulla.

Inkivääri-kanakeitto (4 hlö)

400 g naturel kanafileitä
0,5 kg uusia perunoita
1 fenkoli
4 porkkanaa
1 lime
1/2 habanero
pala tuoretta inkivääriä
400 ml kevytkookosmaitoa (10 %)
1 kasvisliemikuutio
vettä
sitruunabasilikaa koristeluun

Lisää kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen paloitellut porkkanat ja fenkoli sekä perunat. Anna kypsyä. Jatka keiton maustamista habanero-suikaleilla, limen mehulla ja inkiväärillä. Paloittele myös kana ja anna hautua hiljalleen. Lisää lopuksi kookosmaito.

Tavailin varovaisesti habaneron kanssa. Päädyin laittamaan vain puolikkaan jonka pilkoin suikaleiksi jotta palaset olisivat vielä helposti noukittavissa pois jos keitto osoittautuu liian tuliseksi. Puolikas habanero oli juuri sopiva annos maustamaan liemen sopivan tuliseksi. Jätin kuitenkin itse chilinrämmeleet lautasen reunalle. Ja itse keitto? Tykkäsin! 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti