INKIVÄÄRI-KANAKEITTO

Päivän piristykseksi uusien perunoiden hintakupla oli puhjennut K-kartellilla ja vihanneshyllylle ilmestynyt habaneroja. Täytettyäni kansalaisvelvollisuuteni vaaliuurnilla seesteinen päivä jatkui tämän inkivääri-kanakeiton hauduttelulla.

Inkivääri-kanakeitto (4 hlö)

400 g naturel kanafileitä
0,5 kg uusia perunoita
1 fenkoli
4 porkkanaa
1 lime
1/2 habanero
pala tuoretta inkivääriä
400 ml kevytkookosmaitoa (10 %)
1 kasvisliemikuutio
vettä
sitruunabasilikaa koristeluun

Lisää kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen paloitellut porkkanat ja fenkoli sekä perunat. Anna kypsyä. Jatka keiton maustamista habanero-suikaleilla, limen mehulla ja inkiväärillä. Paloittele myös kana ja anna hautua hiljalleen. Lisää lopuksi kookosmaito.

Tavailin varovaisesti habaneron kanssa. Päädyin laittamaan vain puolikkaan jonka pilkoin suikaleiksi jotta palaset olisivat vielä helposti noukittavissa pois jos keitto osoittautuu liian tuliseksi. Puolikas habanero oli juuri sopiva annos maustamaan liemen sopivan tuliseksi. Jätin kuitenkin itse chilinrämmeleet lautasen reunalle. Ja itse keitto? Tykkäsin! 🙂

2 kommenttia

 1. Noora 17.06.2009

  Tämä maistuu varmana hyvältä 🙂

  Vastaa
 2. Jenni 21.06.2009

  Oli hyvää! Ajattelin tehdä ensi kerralla jotain saman suuntaista mutta kirkkaalla liemellä.

  – Jenni liemessä

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *