Skip to main content

Tänään ilmestyvässä Kaksplus-lehdestä löytyy laatimani kesäinen menu kahdelle. Reseptit on laadittu erityisesti raskaanaoleville, mutta sopivat toki kenelle tahansa raikkaasta ja terveellisestä kesäruoasta pitäville 🙂 Lisäksi kerron miten raskausaika on vaikuttanut ruokavalioon ja bloginkin pitämiseen. En ole lehteä vielä nähnyt, täytynee itsekin käydä lehtihyllyllä kurkkaamassa!

Mansikkasalaatti

Pinaattia
Rucolaa
Mansikoita
Saksanpähkinöitä

Kastike:
Öljyä (1/2)
Balsamicoa (1/4)
Hunajaa (1/4)
Pippuria

Kesäkeitto (4 hlö)

1 nippu parsaa
1 kukkakaali
3 porkkanaa
1 dl silputtua kevätsipulia
6 kpl uusia perunoita
persiljaa
4 laakerinlehteä
5 kokonaista mustapippuria
2 dl rasvatonta maitoa
1 kasvisliemikuutio
vettä
(300 g lohta)

Pyri käyttämään mahdollisimman tuoreita kotimaisia vihanneksia. Lisää kasvikset kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen keittoajan mukaisessa järjestyksessä:
ensin peruna, sitten porkkana, kukkakaali, parsa, kevätsipuli. Mausta laakerinlehdillä ja pippurilla. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää persilja ja maito. Anna hautua ja tarkista maku. Tuhdimman keiton saat lisäämällä lohta joukkoon. Tarjoile ruisleivän kera.

Luumuherkku (2 hlö)

2 prk rasvatonta maitorahkaa
1 prk luumusosetta
2 rkl luomusokeria
2 luomukiiviä

Luumusoseen kuitupitoiset kuivatut luumut kiihdyttävät ruoansulatusta ja auttavat ummetukseen. Sekoita rahka, sose ja sokeri sekaisin ja tarjoile annosmaljoista. Koristele kiivikuutioilla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

 • Jams sanoo:

  Mansikkasalaatti menee takuulla kokeiluun!

 • Jenni sanoo:

  Kohta alkaa saada kotimaisia mantsikoitakin! Muutamassa kojussa olen jo nähnytkin, mutta maksoivatkin sen 5 eur / puoli litraa. Muuta tuoretta kotimaista kesäsalaatteihin ovat mm. mustikat ja herneet. Nirsonkin tämän päiväinen kokeilu kuulosti eksoottiselta; kirsikkasalaatti jossa on kirsikoita ja kirsikkatomaatteja 😉

 • Sari sanoo:

  Kaksplussasta bongasin blogisi ja taatusti jään lukemaan. Houkuttelevia ohjeita ja iiiihania kuvia!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Sari, kiva saada uusia lukijoita ja kommentteja omiin viritelmiin 🙂

  – Jenni liemessä

 • Anzku sanoo:

  Minäkin kaksplussasta luin blogistasi ja aloitan tutustumisen! Luettavaa taitaa olla useammalle kerralle! 🙂 Itsekin olen bloggaamista aloitellut – muutaman kuukauden ajan oon ohjeita ylös pistänyt! Kyllä tää vaan on mukavaa!

 • Jenni sanoo:

  Heippa Anzku,

  Tuntuu että ruokablogeja ei vaan voi olla liikaa. Niin paljon ruokaa vielä laitettavana ja niin paljon ruokaa vielä syötävänä 😀

  – Jenni liemessä

 • Anzku sanoo:

  Miusta tällä hetkellä tuntuu että ruolablogeja ON liikaa, kun lueskelua ja tutustumista vasta aloittelen niin on hankala valita mitä sitä nyt sit lukis! Mutta jostainhan sitä on aloitettava ja pikkuhiljaa sit varmasti valikoituu ne omaan tyyliin sopivat blogit kun aikansa lueskelee! 🙂

Jätä kommentti