Skip to main content

Ensimmäisenä äitiyslomapäivänä muistutin lähinnä lasta karkkikaupassa ilman rajoitteita. Työpäivänä syömiset oli helppo rytmittää, aterioilla tuli syötyä terveellisesti joskin myös riittävästi. Kotona olin ihan hukassa kun vanhat rutiinit jäivät; aamusta puuro ja keskipäivällä kevyt vegesushi-lounas, koska olin menossa vesijuoksemaan. Lopputulos kevyestä lounaasta yhdistettynä uintiin oli jättimeetvursti croissant kahvilassa matkalla kotiin ja karkkikaapin tyhjennys. Illalla työkaverin läksiäisiin baariin, jonka mätöt ovat vähintään legendaariset. Jättiannos hirvilihapullia ja tekemisen puutteessa muiden juopotellessa tilasin vielä köyhät ritarit. BAD mistake.

Seuraava yö meni kieriessä närästyksen kourissa. Edellinen yö vielä tuoreena muistissa, toisena lomapäivänä kauppakoriin valikoitui jo huomattavasti terveellisemmät eväät; kalaa, pinaattia, siemeniä, ruisleipää, mansikoita…

Pinaattiriisi (4 hlö)

3 dl jasminriisiä
(kasvisliemikuutio)
70 g tuoretta pinaattia
50 g pinjansiemeniä
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
pippuria
suolaa

Pinaattiriisin ohjeen bongasin uusimmasta Maku-lehdestä. Karsin suolaa pois alkuperäisessä ohjeesta, jossa oli lisätty kasvisliemikuutio riisin keitinveteen. Paahda pinjansiemenet pannulla kullanruskeiksi ja siirrä sivuun. Kuumenna tilkka öljyä joka maustetaan pyöräyttämällä puolitetut valkosipulinkynnet pannulla. Lisää pinaatti, paista nopeasti ja mausta pippurilla sekä suolalla. Lisää pinaattihöystö ja siemenet valmiiseen riisiin.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Yaelian sanoo:

    Toivottavasti loput home alone äitiyslomapäivät sujuvat
    paremmin;-)

  • Terhi sanoo:

    Pitkästä aikaa ehdin lukemaan blogeja ja kommentoimaan. Tsemppiä odotukseen, nauti vielä hetkestä itseksesi :).

    Pinaattiriisiä on pakko kokeilla, kuva on niin syötävän herkullinen!

Jätä kommentti