Skip to main content

Viikko lähti tohinalla käyntiin. Siivouksen ja lastenhoidon lomassa hämmentelin tomaatti-anjoviskeiton illallisvieraille. Vieraista huolimatta kevyt linja jatkuu tälläkin viikolla. Hyväksi havaittu tomaattikeitto-ohjeeni alkaa olla jo niin loppuun kaluttu joten vilkuilin viereisiin ruokapöytiin. Bongasin kiinnostavan reseptin Pastanjauhajien arkistoista joka löytyy alla mukautettuna. Suhtaudun vähintäänkin skeptisesti anjovikseen, mutta keiton seassa se meni mausteenomaisesti.

Muistathan liittyä Liemessä-ruokablogin Facebook ryhmään niin saat blogipäivitykset myös sitä kautta 🙂

Tomaatti-anjoviskeitto (6 hlö)


1,5 kg kypsiä tomaatteja
1 rkl rypsiöljyä
1 rasia (n. 50 g) anjovisfileitä
1 keltasipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä siipaloituna
1 tl sokeria
2 dl litraa kasvislientä
suolaa & mustapippuria
oreganoa
tuoretta basilikaa

Kalttaa tomaatit ja palastele pieniksi kuutioiksi; ota tarkasti kaikki neste talteen. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää anjovikset liemineen. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes kalat hajoavat soseeksi. Lisää sipuliviipaleet ja anna niiden kuulottua hetken aikaa. Lisää kattilaan sitten tomaatit ja valkosipuli, sokeri ja kasvisliemi. Kasvislientä kannattaa lisätä vähitellen, ettei keitosta pääse tulemaan liian laihaa (etenkin jos tomaatit ovat mehukkaita). Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 30 minuuttia. Survo sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Silppua päälle basilikaa. Tarjoile krutonkien kera.


Krutongit (4 hlö)

4 viipaletta täysjyvä paahtoleipää
1 rkl öljyä
paprikajauhetta

Leikkaa leipäsiivuista reunat pois ja kuutioi siivut. Hiero oliiviöljy laakeaan teflonpannuun ja kuumenna. Lisää leipäkuutiot kuumalle pannulle ja sekoittele lastalla varovasti kunnes saavat vähän väriä pintaan. Vähennä levyn tehoa ja ripottele mausteet leipäkuutioiden päälle ja sekoittele. Pidä lopuksi lämpö enää vain ykkösellä ja pyöräyttele krutonkeja että paahtuvat tasaisesti. Krutongit ovat valmiita kun ne ovat ihan koppuroita kauttaaltaan. Varo polttamasta niitä liian kuumalla pannulla. Pääasia on että ne lähinnä vain kuivuvat.
Ohje mukaeltu Kotikokki-netistä. jossa ohjetta mainostetaan ”kevyinä krutonkeina”. Tä. Millaisia sitten ovat ei-kevyet-krutongit?

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti