Skip to main content

Blogikin on jäänyt remontin jalkoihin, mutta kohta kokkaillaan uudessa superihanassa keittiössä 🙂 Helpottaakseni muuttohärdelliä olen aloittanut järjetelmällisen kaappien tyhjennyksen myös ruoka-aineiden osalta. Yritän miettiä jäljellä olevien ruoka-aineiden kautta päivän ruuan: pakastepavuista syntyi lihapata, ohrasuurimoista kaalilaatikko, pastanjämistä pastavuoka, lihapullataikinaan kapriksia jne. Tässä arkisen lihapadan ohje. Valmistusaika 1 h.


Muuttopata (4 hlö)
400 g naudan lihasuikaleita
1 punainen paprika
1 keltasipuli
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl lihalientä
loput herkkusienet
pakastepapujen jämät
2 valkosipulinkynttä
4 laakerinlehteä
1/4 habanero
yrttejä, suolaa, pippuria
Käristä lihasuikaleet ja sipuli padassa. Lisää tomaattimurska, lihaliemi ja mausteet. Anna hautua 45 minuuttia. Kun liha on murentunut lisää kasvikset sekä herkkusienet. Hauduta n. 5-10 minuuttia.

Tyhjennys ei koske vain ruoka-aineita. Olen todella innoissani keittiösuunnitelmastamme ja sitä ei tee mieli pilata viemällä uuteen asuntoon opiskeluaikaisia Ikean leikkuulautoja tai Citymarketin 10 euron valkoista leivänpaahdinta. Paljon keittiötavaraa lähtee kiertoon huuto.netissä tai lahjoituksina. Toistaiseksi tavaroilla tuntuu olleen vain yksi suunta eli kotiin päin…Älkää pelätkö, blogini ei ole muuttumassa sisustusblogiksi tällä estetiikan tajulla mutta tässä muutama fiilistelykuva.
Kuva uudesta Iskun keittiöstä johon haimme retro vaikutteita. Kaapit ovat korkeakiiltoiset valkoiset ja mustat. Alakaapit ovat maalattuja siltä varalta että Mini keksii niihin uusia pintakuvioita. Vetimet ja taso ovat koivua. Välitila on edelleen kysymysmerkki. Kaakelit eivät jotenkin tunnu omilta, pelkkä valkoiseksi maalattu seinä saattaisi jäädä tylsäksi ja rosterikaan ei ole ongelmaton.

Yki Nummen Lokki-valaisin tilattiin Palorannan nettikaupasta jossa se löytyi halvimmalla.
Ikean Norden pöydän ääreen mahtuu isompikin seurue syömään. Laskin että parhaimmillaan pöytä vetää jopa 12 henkeä. Pöytä huudettiin Ikeaakin edullisemmin huuto.netistä.
Keittiön tuolit ovat hakusessa. Olemme todennäköisesti päätymässä ”Eamesin inspiroimiin” tuoleihin eli hyvin samannäköisiin kuin alkuperäinen kaunotar mutta hinta on kolmasosa.
Toisena vaihtoehtona pidän Tapiovaaran pinnatuoleja joita löytää huuto.netistä tai vanhantavaranliikkeistä.
Minin huoneeseen tulee mustavalkoista, päävärejä ja tiikkiä. Tämä hauska tyyny löytyy Belgialaisesta nettikaupasta.
Kaikki seinät maalataan valkoiseksi paitsi eteiseen tulee Cole & Sonin tapetti tai joku muu vastaava. En vain tahdo löytää muita hienoja tapetteja. Tämä on upea mutta näkynyt liikaakin sisustuslehdissä ja blogeissa.
Ostimme entiseltä asukkaalta 50-luvun tiikkilipaston eteiseen.
Huuto.netistä huudettu eteisen matto on Espoolaisen kotirouvan käsityötä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

 • Chez Jasu sanoo:

  Onnea tulevalle keittiölle! Näyttää varsin hienolta ja tutulta. Mekin päädyttiin keittiörempassa aikoinaan Iskuun ja tuollaisiin samannäköisiin leveisiin laatikoihin sileillä ovilla. Kylläkin mattana ja harmaana.

  Välitilaksi valittiin rosteri, joka ei tosiaan ole ihan ongelmaton. Täytyy keksiä sopivat aineet ja tekniikat, jolla se saa puhtaaksi ja siistiksi. Rosterissa kun näkyy helposti pyyhkimisjäljet. Materiaalina tuossa käytössä se on suunnilleen ikuinen.

 • Jenni sanoo:

  Kiitos kommenteista! Mattaovetkin hotsitti mutta lopulta päädyttiin kiiltäviin kun ajattelin että lapsiperheessä helpompi pitää puhtaana.

  Yksi tuttuni suositteli jonkinmoista alumiinilevyä jonka päällä on ohut rosteri kerros. Sanoi että vaikka rosteriuuni ja muut kodinkoneet ovat tahroilla niin välitilan rosterilevy on helppo pitää puhtaana. Mun remonttireiska selvittää parhaillaan hintaa tälle.

  Nirso oli alunperin kovinkin rosterin puolella kunnes vannotin että _molemmat_ sitten pyyhkivät sitä päivittäin. Alkoi mieli muuttumaan 😉

  Toisaalta se valkoinen seinä olisi yksinkertainen. Äh, ei osaa päättää.

 • Joy sanoo:

  Aaaaah rakastan noita pinnatuoleja!

 • Tuuli sanoo:

  Hei Jenni,
  ehdotus välitilan käsittelyyn jos se sattuisi olemaan yhä auki: valkoista maitolasia tai sitten läpinäkyvää jonka taakse vaikka tapettia (jos siis jaksat vielä tapetteja selailla..)
  Hauskaa kesää! Nähdään taas joskus kun palaat töihin.

 • Anonyymi sanoo:

  Hei!

  Kivat kalusteet, mutta ehdotan että joko alkuperäiset Eamesit tai sitten jotain ihan muuta. Ei tueta kopioita, eiks niin 😉

  k

 • pami sanoo:

  Kivat suunnitelmat! itse olen myös kuolannut palorannan liikkeestä tuota lokki-valaisinta. Saapa nähdä jos joskus… Eamesin kopio-tuolitkin kivoja. Itse olen sitä mieltä, että kopio tai aito, ei väliä 🙂 Aidot maksavat hunajaa. Mistä muuten ajattelit niitä kopioita tilata?

 • Jenni sanoo:

  Nuo Eamesit löytyvät huuto.netistä. Sama myyjä myy muitakin tuoleja. Lopulta tehtiin hyvä diili samalla sivustolla 12 kappaleesta vanhoja Piiroisen puutuoleja. Meillä on iso Ikean Norden pöytä jonka ääreen mahtuu parhaimmillaan tuo 12 henkeä.

  Mä en ihan ymmärrä mihin se Eamesin ”inspiroimien” tuolien myynti perustuu. Kuitenkin niitä saa ihan laillisesti vaikka Englantilaisista nettikaupoista tilattua. Öh, eli laillisia kopioita?

Jätä kommentti