Skip to main content

”Haetaan pitkäaikaista suhdetta. Olet mielellään vaalea kaunotar, jossa on tiettyä nykypäivän kovuutta mutta pinnan alla hieman lämpöä. Skandinaavit ovat yleensä mieleeni. Pituutta saa olla reippaasti sillä uudessa asunnossani on sinulle varattu rutkasti tilaa. Tulethan olemaan elämäni keskipisteessä. Arvostan täsmällisyyttä ja käytännöllisyyttä. Ulkoiset avut ja kauniit muodot eivät tosin ole haitaksi. Toivon että löydän sinut pian. Yhteydenotot kommenttilaatikkoon kiitos.”

Liemessä-blogi on nähnyt historiansa aikana kaksi keittiötä, jotka ovat palvelleet kiitettävästi. Ensimmäinen suhteeni kesti neljä vuotta, mutta oli vähän liian perus ja jumahtanut 90-luvulle. Nykyinen on ihan ok, mutta ei kuitenkaan se mistä olen aina haaveillut. Nyt tämä pitkä aikainen haave on toteutumassa kun muutamme uuteen asuntoon. Keittiö on tällä hetkellä täysi pommi 50-luvulta. Retro sopii sisustuslehtien sivuille ja mausteena moderniin sisustukseen mutta ruuanlaiton ollessa niin tärkeässä osassa elämässämme olen päättänyt että haluan ehdottomasti uuden keittiön.

Tässä uuden asuntomme alkuperäinen 50-luvun keittiö joka kaipaa ’pientä pintaremonttia’. Tämän hetkinen suunnitelma on laittaa keittiö vasemman puoleiselle seinälle ja purkaa koko oikeanpuoleinen keittiön ja olohuoneen välinen seinä jolloin saadaan ihana avokeittiö / koko perheen oleskelutila.

Aloitin keittiönsuunnittelun surffaamalla keskustelupalstoja. En tiedä oliko se hyvä idea vai ei mutta kyllä sieltä muutama keittiöntoimittaja pisti silmään useammassa keskustelussa ja enää ei tee mieli harkita näitä yrityksiä. Olen tutustunut eri firmojen nettisivuihin (mm. IKEA, Kvik, Keittiömaailma, Isku, Aka, Saari) ja katsonut yleissilmäyksellä löydänkö mitään makuuni sopivaa.
Kokeilin tehdä alustavaa suunnitelmaa Ikean suunnitteluohjelmalla ja hinta yllätti. Kokonaisuuden hinnaksi koneineen tuli 6000-7000 eur riippuen suunnitelmasta. Tällä hetkellä lupaavimmalta vaikuttaa Kvik jonka suunnittelu miellyttää ja hinnat tuntuvat olevan kohdallaan. Kvikin mallisto on aika basic eikä värivaihtoehtoja ole mielinmäärin. Mutta meitä tämä ei haittaa sillä pysymme aika perinteisissä väreissä eli valkoista ja puuta. Ohessa muutama fiiliskuva Akalta ja Domukselta minkä tyylistä olemme hakemassa. Pidän ajatuksesta että alakaapit olisivat viilua ja yläkaapit valkoiset. Toisaalta mietityttää onko se vain ohimenevä trendi johon kyllästyy nopeasti. Tarkkaa budjettia ei ole mutta tavoite on saada hyvännäköinen toimiva keittiö kohtuu hinnalla. Emme välttämättä mene halvimman perässä mutta kalliit italialaiset designkeittiöt jäävät hyllyyn.
Domus keittiössä tykkään viilutetusta alakaapistosta. Nirso ei ole vielä ihan vakuuttunut viiluista.
Aka-keittiön Laura mallistossa viehättää funkkishenkisyys ja kivat vetimet. Taustapleksin tilalle laittaisin valkoiset tai mustat laatat.

Aka-keittiön Ida mallistossa tykkään leveistä vetimettömistä laatikostoista ja puutasosta.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

11 Kommenttia

 • kati sanoo:

  Vinkki: jos alkuperäiset kaapistot ovat täyspuuta ja hyväkuntoiset (ja siis todella alkuperäiset), ne kannattaa ehdottomasti kierrättää kaatopaikalle viemisen sijasta. Ennen tehtiin hyvästä puusta hyvää tavaraa, jolle jollain ”retroremontoijalla” voi hyvin olla käyttöä.

 • Jenni sanoo:

  Heippa,

  Ajattelin että ehkä huuto.nettiin voisi laittaa jos joku tulisi ja hakisi pois. Täyspuuta näyttivät olevan ja talon alkuperäisen asukkaan käyttämät.

  Jos olisimme pitäneet saman pohjaratkaisun niin sitten olisi voinut harkitakin retroilua mutta nyt tehdään muutoksia niin suurella kädellä että en usko että toimisi tilassa enää.

  Tänään kävimme Ikeassa ihmettelemässä. Fiilis on että jatkamme vielä matkaa ja katsomme muiden valmistajien keittiöitä. Tosin voihan olla että hinta ajaa porsaan vielä Ikeaan…

 • Nelle sanoo:

  huutonetissä menee kyllä ihan hyvin kaupaksi keittiökaapit – myin joskus oman keittiön siellä. Hintaa niistä ei juuri saa, mutta joku voi hyötyä ja tuleepa kierrätettyä.

  Itse päädyttiin ala carte – keittiöihin, sitten kuitenkin lopulta, vaikkei se halvin varmaan ollutkaan.

 • Emma sanoo:

  Minun silmääni miellyttää myös tuo, jossa alakaapit ovat ruskeat ja yläkaapit valkeat. Nykyiseen keittiööni en sellaista halunnut siksi, että keittiö on aika pieni ja siksi, että avokeittiö aukeaa olohuoneeseen. Korkeakiiltovalkoisella siis mentiin ja olen edelleen tyytyväinen lopputulokseen 🙂

  Ikean keittiöissä on se hyvä puoli, että yläkaapit ovat hiukan monia muita valmistajia syvemmät – kaappitilaa kun ei keittiössä ole liikaa… mutta huono puoli on (oli?) se, että kaappivaihtoehtoja (leveys jne) oli vähemmän kuin varsinaisilla keittiöfirmoilla. Ainakaan meidän keittiöön ei ikea-keittiötä saanut järkevästi sopimaan.

  Vuosi sitten rempan tehneenä tuo hinta ei kuulosta mitenkään erityisen kalliilta, paljon tietty riippuu siitä, minkä tasoiset koneet ottaa. Meillä taisi olla neljän tonnin pintaan ilman koneita ja tasoa (hankittiin erikseen, koska haluttiin mahonkinen)

  Meidän keittiö hankittiin Keittiöpisteestä. Meillä oli jo valmis suunnitelma, joten en osaa sanoa mitään heidän suunnitteluosaamisesta mutta muuten homma toimi hyvin ja hintataso oli edullinen esim Keittiömaailmaan verrattuna.

  Tulipas pitkä teksti, mutta jotenkin remppahässäkkä on vielä aika hyvässä muistissa, vaikka se olikin kaiken vaivan arvoinen! 🙂

  Niin ja onnea uuteen kotiin! Keskustassako edelleen asustatte?

 • Jenni sanoo:

  Heippa,

  Meillä on niin tiukka aikataulu että päätin lahjoittaa retrokeittiön Facebookin Lahjoitetaan / vaihdetaan-ryhmässä. Onnellinen uusi omistaja noutaa jo tänään 🙂

  Emma, mulla tosi samanlaiset fiilikset. Ajattelin että ehkä sitä viilua voisi käyttää vain kalusteissa tai enintään keittiön takaseinällä. Tod näk valko-mustaa tulossa. Keittiöpistettä en olekaan yhtään tutkinut, pitää katsoa. Aka-keittiöt vaikuttivat jotenkin halvoilta (ja toki sitä ovat myös hintansa puolesta) ja sitä ei olla ottamassa. Tänään tutustutaan Kvikkiin, huomenna Iskuun, maanantaina Saari-keittiöt ja sitten päätöksiä. Ellei tuolta Keittiöpisteestä nyt sitten löytyisi jotain.

  Jenni

 • Ingrid sanoo:

  Hello!
  Vielä kommentti sekoittamaan päätäsi, meillä on HTH:n keittiö jossa tammiviilut alaovet ja kiiltävät valkoiset yläovet (korkeapainelaminaatti). HTH:lla on kanssa syvät yläkaapit, ja oon kyllä ollut nyt parisen vuotta tosi tyytyväinen näihin. Alaovet on kätsyt kun ei joka sormenjälki ja töhry erotu, eikä liian raskaat (ulkonäöllisesti). Yläovia saa sitten välillä kiillottaa 🙂 Hinta vähän enemmän kun Ikealle, mutta ei paljoa, laatu ok, ehkä kvikin luokkaa (hinta siis). Ja oli enemmän joustavuutta kuin Ikean mitoissa.

  Onnea keittiöremonttiin!

 • Tanjus sanoo:

  Söötti 🙂 Meidänkin ekassa kodissa oli i-mallinen 50-luvun keittiö. Kaapit olivat tosin raikkaan turkoosit 😀

 • tei sanoo:

  Hei,

  En tieda ovatko kommentit enaa ajankohtaisia, mutta teetimme perusteellisen keittioremontin 1981 rakennettuun Helsingin Lassilassa sijaitsevaan kerrostaloasuntoon kevaalla 2007 ja osana projektia pala seinaa purettiin ja lattia uusittiin.

  Tilasimme keittion Itakeskuksen Keittiomaailmasta. Suunnittelijan nimea en muista, mutta han teki tosi loistavaa tyota ehdottaen mielenkiintoisia, toimivia ja hyvannakoisia ratkaisuja keittioomme. Monessa muussa paikassa suunittelijat olivat tosi konservatiivisia, tai eivat oikeasti tietaneet valikoimiaan tarpeeksi hyvin osatakseen ehdottaa hyvia ja erilaisia ratkaisuja. Esim. Toolon Puustellin suunnittelija/myyja sanoi, ettei meille voi laittaa kulma-allasta, mutta kylla Keittiomaailman suunnittelija onnistui semmoisen meille suunnittelemaan. Mahdottoman kateva se kulma-allas!

  Valitsimme a la Carte'n kiiltavat maalatut ovet, tummanharmaat alas, vaaleanharmaat ylos (poltetun oranssit kaakelit valissa). Kiiltavat ovet ovat aivan ehdottomia puhtaanapidon kannalta. Vetimet ostimme itse muualta, ja niiden loytamiseen menikin aikaa: stockaltakohan vihdoin loysimme haluamamme(?)

  Olemme tosi tyytyvaisi lopputulokseen, valitettavasti emme tata nykya asu samassa osoitteessa keittiomme kanssa, vaan asunnossa ja maassa, jossa kotona kokkausta ei juuri harrasteta, joten keittiotkin on sen mukaan mitoitettu 🙁

  Viela muutama sana: kuten sanoin keittioomme olemme tyytyvaisia ja suunnittelijan toimintaan, mutta silla hetkella, kun maksoimme laskun, kaikki alkoi tokkia, niin tavaran toimitus kuin asennuksen aikataulutus. Meille luvattiin kalusteiden toimitus loppuviikoksi. Olimme tiistaina risteilylla Turusta Tukholmaan ja saimme viestin, etta kalusteet ovat tulossa sina aamuna. O Oh! Samoihin aikoin suunnittelijamme myos haippasi Keittiomaailmasta, joten meilla ei enaa ollut oikein yhteyshenkiloakaan. Kun asennus lopulta alkoi, kaikki sujui hyvin; asentaja oli hyvin pateva ja suhteellisen toimelias. Tosin mieheni vietti tuolloin paljon aikaa kotona tata auttaen.

  Jos ikina palaamme takaisin Lassilan asuntoomme, edessa on kylppariremontti 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 • Jenni sanoo:

  Kiitos kaikille kommenteista. Moni varmasti painii keittiöremontin kanssa ainakin jossain vaiheessa elämää.

  Tittidii! Tilasin eilen keittiön Isku keittiöiltä. Hana ja Smegin jääkaappipakastin tilataan Saksasta.Totuuden nimissä sanottakoon että ilman tutun kautta saatua alennusta olisimme tod näk päätyneet Kvik keittiöön joka siis sekin hyvä vaihtoehto.

  Molemmissa paikoissa palvelu oli hyvää, mutta erityisen hyvää Iskussa. Kvik taas kilpailee nopealla 2 viikon toimituksella ja hinnoilla. Olen tosi innoissani ja keittiöstä tulee super hieno.

  Tei,

  Itseasiassa tuosta Keittiömaailmasta olen kuullut paljon huonoa palautetta. Juurikin samasta aiheesta eli kaikki sujuu hyvin siihen asti kun tilaus on tehty…

  Jenni

 • nami-hiiri sanoo:

  Ihana ilmoitus! Jos ei tuohon tärppää, niin ei sitten mihinkään.
  Aikoinaan itse kuolasin 'Allmilmön' perään, eikä sitä mistään löytynyt. Kesälomamatkalla se tuli varoittamatta eteemme kulman takaa. Seurasimme suuren auton kurvailuja kapeilla Italian teillä. Ja minä löysin mistä olin unelmoinut unissanikin! Suomeen tuon ihanuuden tuominen ei onnistunut silloin. – Ei minulla vieläkään sitä ole, vaikka asunkin jo sen naapurimaassa. Elän toivossa edelleen, vaikken enää kovin suurta ihanuutta tarvitsekaan.
  Terv. http://www.nami-hiiri.com

Jätä kommentti