LE WEEK-END GASTRONOMIQUE

No ei ihmekään että pöytää oli vaikea saada perjantai-illalle kun koko viikonloppu on yhtä gastronomista ilotulitusta ja ilakointia. U2:n konserttikaan ei varsinaisesti helpota ruuhkaa. Nopeat siis söivät hitaat ja tämä hidas syö tänään Careliassa.

Ranskalainen Tori

Jos ranska on ruosteessa työnnä suu täyteen patonkia ja kiertele ranskalaista ruokakulttuuria esitteleviä kojuja. Tarjolla on erilaisia herkkuja kuten juustoja, makkaroita ja leivonnaisia. Ranskalainen Tori järjestetään lasipalatsin aukiolla. 19.–22.8. Tori on avoinna torstaina ja sunnuntaina klo 12–18, perjantaina ja lauantaina klo 12–20.

Art Goes Kapakka

Art Goes Kapakka ei ole vain taas yksi tekosyy juopottelulle vaan tarjoaa myös ohjelmaa ruuasta kiinnostuneille. Tapahtuman aikana järjestetään pieniä tietoiskuja sekä demoja kuinka ruoka-annokset syntyvät. Tässä muutama tärppi Jennin ja Nirson makuun:

Suklaatiramisuleivos
Suklaisella pohjalla kirpeää kirsikkaa ja täyteläistä tiramisumoussea: Kondiittorimestari Susanna Suhonen ja kondiittori Kätlin Tikki.Karl Fazer Café…25.8. klo 17.00

Kuohuviinit
Kuplivien mestarin Jukka Sinivirran opastuksella tutustutaan kuohuviinien lumoavaan maailmaan. Onko suosikkisi Prosecco, Pinot di Pinot vai suomalaisten kestosuosikki Gancia?Kolme Seppää…25.8. klo 16.00

Art Goes Lautanen esittelee kaupungin legendaarisimmat ruoka-annokset. Legendaa tai ei niin nämä lautaselliset pistelisin heti poskeeni:

Juttutupa
Yön yli haudutettua häränposkea 18,10 €”Klassikko jo syntyessään”

Ravintola Allotria
Lammasraguu ja spagettia 16,50 €Ravintolan ehdottomasti suosituin annos. Slow foodia parhaimmillaan. Raguu porisee hissukseen monta tuntia lieden nurkalla, jolloin lampaasta tulee suussasulavan mureata ja maut syvenevät.

2 kommenttia

 1. aleksi 22.08.2010

  tiramisumousse ja fasu kuulostaa pelottavalta, ohkohan pelkkää valmis tiramisujauhetta.. liika tieto pilaa nautinnot 🙂

  ranskatori oli mukava kampissa

  Vastaa
 2. Jenni 22.08.2010

  Aika härskiltä tuo jauhe kuulostaisi mutta minähän olen autuaan tietämätön miten isot ravintolakeittiöt toimivat.

  Ranskalainen tori oli kiva. Ihmiset suorastaan tappeli juustonpaloista kuin pahimpaan ruuhka-aikaan snägärillä. Leivokset oli jättimäisiä. Jos tempaus järjestetään ensi vuonna niin ehdotan että sinne tulisi myös yksi lounaskoju (muutakin kuin hodaria / lettuja).

  – Jenni

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *