Skip to main content

Lohi-kanttarellikeitto ei ollut vain kuvausrekvisiittaa vaan maistui myös illalliseksi.

Mulla oli pienenä paikallislehden muovinen kansio johon kerättiin lehtileikkeitä. Ensimmäisen kerran minut on nähty lehtien palstoilla prinsessa-asussa syömässä pullaa kerhon naamiaisissa. Kohokohdiksi mainittakoon myös Ylen Kuningaskuluttajan monitoimikonetestaajan rooli. Siitäkin huolimatta se kaunein ja suurin puuttui. Mutta nyt se on täällä. Torstain Helsingin Sanomat, sivu A6. Jos olet blogin uusi lukija niin liity myös Liemessä-blogin Facebook-ryhmään!

Tein kuvausrekvisiitaksi jotain tuttua ja turvallista. Lampaanpotkat hautuivat uunissa sillä välin kun työstin lohi-kanttarelli keiton. Lampaaseen käytin palkittuakin St Petersin hunajaista tummaa portteria. Mietin jo moneen kertaan uusia omenaisia reseptejä mutta en uskaltanut lähteä ihan testaamaan kuvausta varten mitään uutta. Sain ystäviltäni omenoita ja salvian lehtiä jotka pitäisi hyötykäyttää pikimmiten.

Eihän keittoa voi syödä ilman leipää. Koekeittiömme sai kätevästi Pågenin uutuustuotteita SpelttiSubseja ja Jyväiloja testaukseen. Ensin hyvät uutiset. Leivät ovat herkullisen näköisiä. Höristän myös heti korvia jos kuulen markkinoinnissa sanat runsaskuituinen, jyvärikas, säilöntäaineeton, ekologisesti viljelty ja makeuttamaton. SpelttiSubsit ovat hauskoja ja mietinkin heti niille erilaisia täytteitä lammaskepakoista itsetehtyihin aurinkokuivattuihin tomaatteihin. Vaikka syömme _aina_ kotona ruisleipää, Pågenin leivät katosivat kahdessa eri testitilanteessa tarjoiluastialta eivätkä hävinneet ruisleivälle. Sitten ne huonot uutiset. Leivät ovat, mm, miten se sanoisi. Ruotsalaisia. Kyllä, se se oli. Ruotsalaisia. Nimihän sen jo kertoo ja Malmöön leima löytyi leipäpussista. Ruotsalaiset leivät ovat todella pehmeän samettisia ja niistä puuttuu rouheus josta pidän.

Tässä vielä muutama fiiliskuva uudesta keittiöstä. En pysty olla hehkuttamatta 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

 • Esba sanoo:

  Hieno keittiö! Ja upea Smeg. Itsekin himittelen nimenomaan tuota mallia ja väriä meidän uuteen keittiöön. Tuo Saksasta tilaaminen oli hyvä vinkki. Ehkä toimitaan samalla tavalla.

  Ja meilläkin on kaapissa musta Sting pocket odottamassa asennusta uuteen kotiin 🙂 Keväällä sitten!

 • Lohi-kanttarellikeitto menee heti ruokainspiraatio listan kärkeen. Kuulostaa hyvältä!

 • Jenni sanoo:

  Samoja vanhoja ruokia on kiva keksiä uudelleen. Pienillä jutuilla voi tehdä suuren eron arkipöperöön.

  Jenni liemessä

Jätä kommentti