Skip to main content

Keittiö jälkeen. Kuvassa lähes valmis avokeittiömme. Keittiön pöytänä / askartelupöytänä / saarekkeena / remontointialustana toimii käytetty Ikean Norden-pöytä. Koivuinen syöttötuoli on Nirson lapsuudesta. Keittiön tuolit ovat vanhaa Piiroisen designia mutta saavat piakkoin maalia pintaan.

Keittiö on nyt paikallaan uunin sähköjä, koivuvetimiä ja rosterisokkelia lukuunottamatta. Ilmeisesti kesätyöharjoittelija oli keksinyt lähettää tammivetimiä ja _yhden_ koivuvetimen, remppamies porasi sähköjohtoon ja rosteri oli väärän pituinen. Kuultuani kaikenmoisia kauhutarinoita olen vain tyytyväinen että meillä ylipäätänsä on keittiö. Tässä meidän pieni keittiötarina.

Ensimmäinen askel oli selvittää mitä haluamme, kerätä ideoita, kokeilla suunnitteluohjelmia ja lopulta valita keittiöntoimittaja. Ikean kanssa luovutimme jo takkuilevan suunnitteluohjelman kohdalla. Ensikertalaisina meillä ei myöskään ollut tarvittavaa itsevarmuutta lähteä suunnittelemaan koko keittiötä itse. Vantaan Kvikiltä lähdettyämme olimme jo varmoja että voittaja löytyi. Design ja hinta ovat Kvikillä kohdallaan. Mutta myös Kvik jättää alustavan suunnittelutyön asiakkaalle. Tuttumme kautta saimme kuitenkin hyvän alennuksen Iskulta joten tapasimme Iskun keittiösuunnitelijan. Suunnittelijan koneessa oli jotain vikaa joten hän piirsi meille käsin kuin arkkitehti konsanaan keittiön piirustukset. Tapaamisesta jäi hyvä fiilis. Saimme myös uusia ideoita ja keittiön ilme miellytti meitä annetuista vaihtoehdoista eniten. Keittiöiden lopullisissa hinnoissa oli yllättävän vähän eroja näiden kolmen välillä.


Keittiö ennen. Asunnossa oli 50-luvun alkuperäinen keittiö joka lahjoitettiin uudelle omistajalle Facebookin lahjoitetaan/annetaan-ryhmän kautta. Keittiön ja olohuoneen välinen seinä myös purettiin kokonaisuudessaan.


Olohuone ennen. Näkymä olohuoneeseen ja keittiöön johtavalle ovelle.

Mmm..Smeg. Suomessa haaveilemani iso Smeg-jääkaappi köyhdyttää kukkaroa yli 2000 euroa. Tilasimme omamme Saksasta Emarkt24.comin kautta ilman ongelmia. Toimitus tuli alle kahdessa viikossa ja loppulasku oli koneesta 1150 ja kuljetus 140 euroa. Iskun kautta Blancon hana olisi ollut alennuksellakin 650 euroa joten tilasimme aivan saman hanan Saksalaisesta pikku puljusta 370 eurolla. Pieni ”teollisuushanamme” on ollut kyllä ihan huippu. Kodinkoneista liesituuletin, liesi, uuni ja integroitu astianpesukone tulivat Iskulta. Iskun lasku pyöri 7000 euron hujakoilla. Säilytystila on tiukassa koska keittiötä ei voinut jatkaa koko seinälle ikkunan takia. Helpotusta ongelmaan tuo Artekin String-hyllykkö joka toimii putelitelineenä.

Sormet syyhyy ja odotan vain että koko remontti olisi valmis. Joka tapauksessa keittiöstä tuli juuri sellainen unelmiemme keittiö kuin halusimme. Tässä ensimmäinen alusta loppuun uudessa keittiössämme valmistettu ruoka.


Kana tarjoillaan tomaatti-kesäkurpitsapedillä ja jugurttikastikkeen kera.

Tomaattikana (6 hlö)

Tomaattikastike
2 tlk luomu tomaattimurskaa
1 dl appelsiinimehua
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
2 rkl öljyä
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
Ruskista kesäkurpitsaviipaleet erikseen. Pehmitä sipulisilppu ja valkosipulit öljyssä. Lisää tomaattimurska, mehu, muut mausteet ja anna hautua 15 minuuttia. Lisää ruskistetut kesäkurpitsaviipaleet viimeiseksi.
Jugurttikastike
1 prk bulgarian ruokajugurttia
nippu tuoretta minttua
2 rkl sitruunan mehua
pippuria
suolaa
Jugurttikastike valmistuu helposti sekoittamalla kaikki aineet ja antamalla kastikkeen tekeytyä hetki jääkaapissa.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

9 Kommenttia

 • Chez Jasu sanoo:

  Onnea keittiölle! Hienon on näköinen. Minkä materiaalin lopulta valitsitte välitilaan?

 • Jenni sanoo:

  Heh, toistaiseksi siinä on vain valkoinen Luja-maali. Harkitaan sitä vielä. Vaihtoehdot on alumiinilevy, lasi tai pleksi.

  Jenni liemessä

 • Riikka sanoo:

  Hei kuules… tässä suunnittelen keittiöremppaa uuteen kotiin ja olen iskenyt silmäni tuohon samaiseen Blancon hanaan… Mietin vain, että onko teillä yläkaapit normaalikorkeutta ylempänä (eli välitila yli 50 cm)? Tai tiedätkö ylipäätään kuinka paljon tuo hana tarvitsee toimintatilaa? 🙂

 • Jenni sanoo:

  Onnea uuteen kotiin! Välitila on 56 cm. Tarkoitus oli laittaa hieman korkeammalle mutta remppamies ajatteli ominpäin että jos ne on korkeammalla niin en yletä. Oikeasti luulen että siihen oli jokin muu syy ja remppamies pääse helpommalla. Noh, hana on 50 cm korkea ja vaikka tila ei ole paljoa korkeampi niin hyvin on mahtunut työskentelemään. Toki kaappien syvyysero auttaa: alakaapit/taso on 60cm syvät ja yläkaapit 32 cm syvät.

  Tilasimme Blancon hanan Saksasta noin puoleen hintaan verrattuna esim. Iskun hintoihin. Pulju oli aika pieni mutta uskalsin ottaa riskin kun mistään suuremmasta ei ollut kyse. Meilillä tilaus ja paypalillä maksu.

  Onnea remontin kanssa 🙂 Keittiön suunnittelu on hauskaa joskin stressaavaa.

 • Riikka sanoo:

  Suurkiitos vastauksesta! 🙂

  Yritän olla riemastumatta vielä remontista, sillä ostamassamme mökissä on kuukauden lunastuspykälä meneillään. Muutenkin nykyisen keittiön olemme rempanneet pari vuotta sitten ja tuntuu että sieltä voi napata suoraan muutaman toimivan ratkaisun.

  Olenkin tutkinut noita saksalaisia verkkokauppoja, saattaa olla että tilaamme suuren osan kodinkoneista suoraan niistä.

  Keittiösuunnittelu on hauskaa, mutta stressaavinta on kylppäri… blaah 😉

 • Anonyymi sanoo:

  Hei, harkitsemme Blancon hanan tilaamista Saksasta, mutta sattuisitko tietämään, onkohan suomalaisten maahantuojien myymissä hanoissa yleisesti ottaen jotakin eroa Saksasta ostettuun verrattuna? Netissä oli jotakin keskustelua tyyppihyväksynnöistä ja erilaisista liitäntämateriaaleista…

 • Jenni sanoo:

  Moi,

  En osaa sanoa yleisesti hanoista. Tämä aivan sama hana oli Iskullakin myynnissä joten hankinta oli helppo. Pyysimme Iskun suunnittelijalta hanan mallin numeron ja tilasimme samanlaisen.

  Onko sulla putkimies jo tiedossa? Siltä ehkä vposo kysästä jos olet epävarma.

 • Anonyymi sanoo:

  Juu, täytyy kysyä putkimieheltä. Hanan koodi tai oikeastaan nimi on sama suomalaisella maahantuojalla.

 • Anonyymi sanoo:

  Hei, tähän Saksasta hankkimaanne hanaan liittyen niin ostitteko samalla siihen astianpesukoneliittimen vai hankitteko sen Suomesta?

Jätä kommentti