Skip to main content


Murun viinibaari


Viiniparvi

Moon rakastunu. Olin varannut pöydän Fredrikinkadun Muruun jo siinä vaiheessa kun vasta edellisen ravintolan tapetteja revittiin alas. Miehet Murun takana vastasivat myös häidemme tarjoiluista joten olin vakuuttunut että tästä ei voi tulla muuta kuin, Henri Alénin sanoin, mahtavaa. Juhlistimme Nirson syntymäpäiviä jo kuukausi takaperin. Olen vältellyt Murun arvostelun kirjoittamista koska en saanut tavanomaista kriittistä otetta iltaan. Odotin että kuherruskuukausi menisi ohi. Ei mennyt. Ilta on edelleen mielessäni virheetön. Voin vain tyytyä sanomaan että menkää, syökää hyvin, juokaa paljon ja nauttikaa toisistanne.

Olin etukäteen vihjannut Nirson syntymäpäivistä. Nirso oli huomioitu tarjoamalla heti alkuun lasit shampanjaa. Ruokavaihtoehtoina on lähteä päivän menulla (49 €) tai valita listalta. Ruoka valmistetaan hyvistä raaka-aineista, se on hyvää ja konstailematonta. Murun salaisuus on että siinä ei ole mitään salaisuutta. Tarjotaan vain hyvää ruokaa ja juomaa sekä varmistetaan että asiakkaat viihtyvät. Ei kuulosta monimutkaiselta mutta kovin vaikeaa se tuntuu joillekin olevan. Söimme Nirson synttärilounaan uudessa K17-ravintolassa. Sen arvostelua varten tarkistettiin jo etukäteen voidaanko saada kunnianloukkaus syyte. Onneksi Suomessa saa kirjoittaa vapaasti niin kauan kun pysytään totuudessa.

Muru erottuu myös palvelussa. Monesta ravintolasta saa kyllä hyvää palvelua mutta Murun lähestymis tapa on intiimimpi ja tuttavallisempi. Suomalaisille se saattaa olla ensin hieman vierasta mutta omistajien rento tyyli tarttuu nopeasti. Ainoa huoli on että miten Murun pojat jaksavat kovaa työtahtia. Omistajat ovat käytännössä aina paikalla.


Risotto oli juuri sopivan napakkaa.


Bouillabaisse.


Välijuusto.


Meistä pidettiin huolta viimeiseen suupalaan asti.

Ruuan hintataso on kohtuullinen. Katteet tulevat ilmeisesti viineistä ja kyllä ne hyvät viinit illan mittaan maistuivatkin. Loppulasku lähenteli 190 euroa syötyämme ja juotuamme kaiken mahdollisen ja enemmän. Harmillisesti Murussa ei tarjoilla lounasta mutta se lunasti heti paikkansa illallissuosikkina ja sydämissämme. Aaa.

Ravintola Muru
Osoite: Fredrikinkatu 41, 00120 Helsinki
Puhelin: (09) 4289 1213
E-mail: [email protected]
Web: www.murudining.fi

Postauksen jälkeen silmiini osui ei-niin-mairitteleva uutinen Murusta. Helsingin Sanomat testasi kaupungin viinibaareja mittaamalla kaadot. Murun tarjoilijalle kävi köpelösti. Vakaimman käden omasi Pohjoisespan Copas y Tapas.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

 • Merituuli sanoo:

  Olen kuullut tähän asti pelkkää hyvää Murusta. On varmaan ihan hyvä vaihtoehto joskus kun ulos päästään yhdessä.

  Nyt jäi kiinnostamaan K17 arvostelu. Mistä se löytyy?

 • Jenni sanoo:

  Se on Nirsolla työn alla. Pitää tökkästä sitä. K17 oli niin pettymys että Nirso tuli ihan vihaiseksi. Harmitti. Onneksi synttäri-illallinen osui nappiin.

  Jenni

 • Rauna sanoo:

  Varasin heti, kun ravintolan aukeamisesta kuulin, pöydän Murusta kahdeksalle. Alunperin oli tarkoitus juhlia pikkujouluja, vaan se meni ja joulukuu oli ihan täynnä, mutta parin viikon päästä odotus palkitaan. Jo pelkkä puhelinkäyttäytyminen on ravintolalla niin lämpöistä ja miellyttävää, että ei sellaista voi feikata. Pitäisiköhän vihjata, että synttäritkin voisi täällä viettää..?

  K17 pohdin itsekin joulukuussa, mutta olin epäilevätuomas ja nähtävästi syystä. Harmi, että teille kävi kurjasti. Kiinnostavaa olisi kuulla, mikä siinä tökki.

Jätä kommentti