Skip to main content


Smetanalohi lähtöruudussa.

Kolme päivää. Kolme yötä. Neljä seinää. Yksi uhmaikäinen. Viikonloppu on ollut jokseenkin hajottava. Minille nousi 40 asteen kuume joten olemme viettäneet 30-vuotissynttäriviikonloppuani neljän seinän  sisällä. En pysty vain olla. Kävelen ympäri asuntoa, kerään sukkia, järjestelen viidettä kertaa satukirjoja, täytän tiskikonetta, valmistan aamupalaa, välipalaa, lounasta, taas välipalaa ja illallista, valokuvaan ja photoshoppaan. Pyörremyrskyn lailla valmistin lounaan lohesta ja After Eight reseptikilpailuun osallistuneita kaurakeksejä. ADHD-vaihteella aktiivinen valmistusaika on yhteensä 15 minuuttia.


Minin suolaton lohi saatiin kätevästi samasta palasta ja käytettiin pannulla.

Smetanalohi (4 hlö)

600 g Norjan lohta
1 prk smetanaa
6 jumbo herkkusientä
1/2 fenkoli
1 keltasipuli
1/2 prk kapriksia
salviaa
suolaa
pippuria
1 tl sitruunaviinietikkaa
oliiviöljyä

Sivele vuuan pohja ja kalan pinta öljyllä. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Sekoita erillisessä astiassa pilkotut vihannekset, kaprikset, viinietikka ja smetana. Sekoita ja kaada kalafileen päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin puolisen tuntia kalan paksuudesta riippuen.


Kaikki näyttää vielä lupaavalta.

After Eightin kanssa yhteistyössä toteutettu reseptikilpailun voittaja on arvottu. 150 euron lahjakortin vapaavalintaiseen ravintolaan voitti Sillä Sipulin Merituuli. Kiitos kaikille osallistuneille! Jokainen olisi varmasti palkinnon ansainnut sillä kilpailijat olivat todella nähneet vaivaa. Ihania reseptejä on tipahdellut postiluukkuuni ja otan niitä testiin sopivan paikan tullen. Aloitin reseptien testaamisen helpoimmasta päästä. Tässä Anun lähettämä After Eight arkiresepti eli kaurakeksit. Kiitos Anu ja Onnea Merituuli! Ruokabloggaajat ovat myös linkittäneet toinen toistaan herkullisemman näköisiä kilpailuehdokkaita:

Arleenan Kotona
Arleena esitteli maailman ensi-illassa itsekehittelemänsä After Eight-appelsiinitriflen joka hyödynsi ricottan keveyttä ja appelsiinin kirpeyttä tasapainoittamaan makean suklaan.

Sillä Sipuli
Merituulin Minttuisen After Eight-kakun reseptin lukeminen nostaa veden kielelle. Tuore minttu ja After Eight-suklaa toivat kakkuun uutta twistiä.

Herkku&Koukku
Yllättävin resepti tupsahti Herkun&Koukun keittiöstä. Vai miltä kuulostaa Jugurttijäädyke After Eight-fudgella?

Anun After Eight kaurakeksit (n. 18 kpl)

50 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl sokerii
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

After Eight -makeisia

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon voi. Vatkaa munan rakenne rikki ja yhdistä muiden ainesten joukkoon. Pilko After Eight -makeiset mahdollisimman pieniksi paloiksi, sekoita taikinan joukkoon. Määrä on itsestään kiinni, mitä enemmän sen enempi After Eightin maku tuntuu. Nosta teelusikalla taikinanokareita leivinpaperilla peitetylle pellille. Jätä ympärille tilaa sillä keksit leviävät. Tee suosiolla kaksi pellillistä. Paista 225 asteessa n. 5 minuuttia. Voit myös n. 3 minuutin paistamisen jälkeen ripotella keksien päälle vielä After Eight murusia. Näin saat kauniita After Eight rouhe -kauralastuja.

Helppo ja nopea resepti. Ylläolevia aineita on yleensä kaikilla kaapissa. Valmistamiseen menee noin 3 minuuttia + paisto. Ja koko satsi menee yleensä yhdeltä istumalta, riippumatta siitä montako syöjää on 🙂

Reseptiin toimii muuten myös esim Omar-karkki tai oikeestaan mikä vain pehmeä karkki. Kerran kokeilin Mariannella. Se ei toimi sillä kuori on liian kova. Daim taas sitten toimii. Makuasia ehkä…


Ei mennyt niinkuin Strömsössä, ei.

Ensimmäinen pellillinen ei mennyt niinkuin leivontakirjoissa. Sain aikaiseksi yhden jättimäisen kaurakeksilaatan. Seuraavaan pellilliseen pienensin taikinanokaretta ja harvensin välejä. Siirsin keksit myös heti uunista kylmään jolloin ne eivät takertuneet paperiin kiinni vaan irtosivat kauniisti. Käytin After Eight konvehteja neljä kappaletta ja mielestäni aika sopivasti. Kaurakekseissä on nostalgiaa. Muistan ne elävästi lapsuudesta. Omaan makuun ne ovat liian makeita suurissa määrissä. Näistä voisi saada illalliselle freesin jälkiruuan tarjoilemalla esimerkiksi yksi ohuen ohut keksi vanhanajan vaniljajäätelön kera.


Seuraava satsi oli jo siedettävän näköinen.


After Eight kaurakeksi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • tintsu sanoo:

  Smetanalohi on niiiin hyvää<3 Ja ihanan näköisiä nuo kaurakeksit! Vaikeuksista huolimatta ;D

 • Jenni sanoo:

  Smetanalohi on niiiin hyvää ja niiiiin helppoa. Kala ei myöskään pääse helposti kuivumaan kastikkeen alla.

  Saa nähdä miten käy lopuille kilpailuleivonnaisille kunhan tästä vaikeusaste kovenee. Hyvähän se on että välillä ravistellaan ja pakotetaan sen oman hiekkalaatikon ulkopuolelle.

  Ihanan näköisiä nuo _kolme_ kaurakeksiä jotka sain kaavittua irti kuvausta varten 😀

 • Merituuli sanoo:

  voi miten ihana ihana uutinen! en ole oikein ollut onnettaren suosikki arvonnoissa, mutta kyllä nyt hymyilyttää. Saatiin hyvää kakkua ja nyt päälliskauppaan vielä näin upea lahja. nam!

 • Jenni sanoo:

  Käytin netistä saatavaa random generaattoria arvonnasta ja kovin se väitti että palkinto kuuluu sinulle!

  Mulla on vielä hyvä kakku saamatta mutta kyllä minä vielä sen kakkusi leivon. Jouluksihan sitä suosittelit? En ehkä ehdi jouluaatoksi mutta välipäivinä on aikaa puuhastella.

  Nirso on suklaan orja joka ei ole vielä tähän päivään kieltäytynyt hyvästä suklaakakusta. Lammas ja suklaakakku. Mitä muuta mies voi tarvita.

 • Jytis sanoo:

  Mmmm, smetanalohta.. helppoa luksusta indeed! Ja onnittelut kakkupaakari Merituulille 🙂

Jätä kommentti