Skip to main content

Karjalanpaisti tai whåtever ja korppuja.

Tämän jälkeen lupaan lopettaa pataruokien postaamisen. Ainakin hetkeksi. Hurahdin patoihin täysillä muutama kuukausi takaperin ja paluuta ei ole ollut. Itsenäisyyspäivänä teimme karjalanpaistia tai jotain sinne päin. Perinteisen ohjeen vastaisesti lisäsimme paprikaa ja tomaattimurskaa. Karjalanpaisti ohje löytyi arkistoista. Toisinaan on outo lukea omaa blogia monen vuoden takaa. Reseptit ja tilanteet tuntuu lähes siltä kuin lukisi niistä ulkopuolisena. Useimmiten en edes muista omia reseptejäni. Itseasiassa juurikin tätä ongelmaa ratkaisemaan perustin blogin jo yli neljä vuotta sitten.

Uudenvuoden lupaukseni blogille tulee olemaan parempien ruokakuvien ottaminen. Hyvät ruokakuvat vaativat ennenkaikkea aikaa valmisteluun ja valoa. Harvemmin on kumpaakaan. Olen viime päivät surffannut ahkerasti netissä ruokapornoa. Tässä muutama ulkomaalainen ruokablogisivusto joihin ihastuin:

Lara Ferroni
Herkullisia valokuvia ja ohjeita. Lara lanseeraa myös kuukausittaista ruokakuva-kilpailua Flickerissä.

Cannelle vanille
Baskilaisen Aranin ylläpitämä maalaisromanttinen ruokablogi inspiroivilla ruokakuvilla. Tämänkertainen karjalanpaisti-kuva on Aranin innoittamana stailattu.

La Tartine Gourmande
Ranskalaisen Béan blogikuvissa on upea värinkäyttö ja hauska ote ruokakuviin.

Gourmet
Gourmet-lehden kattava listaus laadukkaista ruokasivustoista

50 maailman parasta ruokablogia
The Times listasi 50 maailman parasta ruokablogia. Kumma kun meikäläistä ei näkynyt listalla joten tiedä sitten listan luotettavuudesta. Ehkä sitten ensi vuonna…

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

 • Tusla sanoo:

  Mä jaksan aina kans ihailla muiden blogien hienoja kuvia. Vähän sama juttu kuin ruokakirjoissa monesti, hyvät kuvat ovat vähintään puolet lukemasi viehätyksestä. Meillä kuvataan vanhalla pokkarilla, apuvalaistuksena maglite… 🙂 Kuvankäsittelyllä saa sitten vähän paranneltua otoksia, onneksi. (Ihan vaan open sourceohjelma Gimpillä, ei mitään fotaria omisteta)

  Pataruaat on muuten ehkä maailman kamalimpia kuvattavia,laatkkoruokien lisäksi!
  Mutta se maku…

 • Jenni sanoo:

  Nyt joulupukille kirje että järkkäri pukinkonttiin 😉

  No pataruuat on vaikeita kuvattavia, samoin kastikkeet ja ne laatikot. Parhaimman näköiset kuvat ovat tulleet silloin kun kuvauksen on ottanut huomioon jo valmistusvaiheessa. Esimerkiksi olen tehnyt erikseen ”kuvauspadan” pikkuriikkiseen uunivuokaan tai kahteen. Yksi keino on kuvata vain raaka-aineet ja mielikuvituksen tehdä loput. Näin kävi tuon uusimman smetanalohen kanssa. Lopputulos näyttää kuitenkin valokuvassa enemmän oksennukselta kuin herkulliselta kalaruualta mitä se on 🙂

  Muiden ruokakuvien katsominen kyllä auttaa miettimään miten ruuan voisi kuvata paremmin. Olen huomannut että tarvitsen myös lisää kivaa rekvisiittaa.

Jätä kommentti