Skip to main content
Tervetuloa Soyappétit soijakoulun toiselle oppitunnille! Ensimmäisessä jaksossa opimme mitä ihmettä se soija ylipäänsä on. Teoriaosuuden jälkeen on aika soveltaa oppimaamme. Tumma soijarouhe on varmasti se Soyappétitin tuotteista tunnetuin ja käytetyin, joten halusin opiskella soijarouheen perusteellisesti ennenkuin siirrymme tuoteperheessä eteenpäin. Mikä on paras tapa valmistaa soijarouhe? Paljonko tarvitaan nestettä? Miten syntyy herkullinen soijalasagne? Soijakoulun starttaamisen jälkeen sain kultaakin arvokkaampia vinkkejä soijakonkareilta. Kaikkiin näihin ainakin omaa mieltäni askarruttaneisiin kysymyksiin löydät vastaukset toisen oppitunnin videolta.
Nyt takarivikin keskittyy, Soyappétit soijakoulun 2. oppitunti olkaa hyvä!
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8-EX6AILJhE]
Haukkaamani jättimäinen suupala varmasti kertoo omaa tarinaansa siitä kuinka herkulliselta lasagne näytti. Makuyhdistelmä ricottajuusto-pinaatti-aurinkokuivattu tomaatti oli todella onnistunut. Soijarouheen turvotus pannulla onnistui täydellisesti. Rouheen rakenne oli miellyttävä. Hyvin samantapainen kuin ruskistetussa jauhelihassa. Sain Nirsonkin myöntämään että lasagne oli ’ihan ok’. Pidän tätä jonkinmoisena menestystarinana sillä Nirson arvosteluasteikko kasvisruualle on ”syömäkelvotonta – vain liha puuttuu – ja ihan ok”. Kiitos siis vielä soijakoululaiset vinkeistä!
Soijakoululaiset, syömään!

Soyappétit lasagne (4 hlö)

1 dl Soyappetit tummaa soijarouhetta
2 dl kasvislientä

3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
250 g ricottajuustoa
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
3 tomaattia
1 rs tuoretta pinaattia
5 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
50 g parmesanjuustoa
8-12 kpl lasagnelevyjä
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
Soijarouheen turvotus pannulla
Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Kuullota sipulisilppua ja valkosipulisiivuja hetki. Lisää kuiva soijarouhe ja anna makujen imeytyä hetki. Lisää sekaan 2 dl kasvislientä pikkuhiljaa. Lisää kasvislientä aina kun neste on imeytynyt. Paista kunnes soijarouhe on hyvin ruskistunut. Mausta pippurilla ja suolalla.
Juustotäyte
Sekoita ricottajuusto, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, tuoreet tomaatit, tuore basilika ja pannulla nopeasti käytetty pinaatti.
Lasagnen kokoaminen
Sekoita vehnäjauho maidon joukkoon. Lado uuninkestävään neliskulmaiseen vuokaan vuorotellen soijarouhetta, juustotäytettä, raastettua parmesanjuustoa ja maitoa. Peitä täytekerros lasagnelevyillä ja näin kunnes vuoka on täynnä.
Paista noin 50-60 min 200 asteessa.

Bikinikuntoon soijalla!

Me soijakoululaisethan olemme bikinikunnossa ympäri vuoden 😉 Tässä kuitenkin vinkki kaikille terveellisestä ruuasta ja liikunnasta kevätauringon myötä innostuneille. Ostaessasi kaksi Soyappétit tuotetta, saat 20 € arvoisen lahjakortin LadyLine-hyvinvointikeskuksiin. Kampanja on voimassa 1.3-30.4.2012.

Soijakoulun tarjoaa Soyappétit.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Johanna sanoo:

    Sinä olet kyllä aivan valmis televisioon. Nyt oma kokkiohjelma suunnitteluun!

  • Jenni sanoo:

    Heh, kaksi nettivideota takana 🙂 Kiitos kannustuksesta. Sitä tarvitaan etenkin kun puhelee itsekseen videolle. Hölmö olo 😀 Helpottaisi jos olisi toinen ihminen videolla jonka kanssa keskustella. Yritän kuvitella kameran tilalle blogin lukijoita.

    Joskus aikoinaan oli sellainen kokkiohjelma kuin Liemessä…

Jätä kommentti