Skip to main content

Oli myöhäinen perjantai-ilta. Mini oli landella, joten käytimme taas heti tilaisuuden hyväksemme. Ei mitään sellaista! Olin kuullut useammasta lähteestä hyvää hiljattain avatusta Kolosta. Ehdottaessani ravintolaa minulle selvisikin että Kolo on yksi Nirson vakilounaspaikoista.

Ilta yhdeksän on hyvä aika yrittää saada pöytä ilman pöytävarausta. Muru vietteli seireenin lailla kävellessämme ohi. Onneksi siellä ei näyttänyt olevan tilaa. Kolosta tärppäsi, kun yksi pöytä oli ilmeisesti juuri vapautunut. Tarjoilija tosin mainitsi että voimme tulla ”riskillä”. Minulle jäi hieman epäselväksi mitä se tarkoitti, mutta otimme ”riskin” ja istuimme pöytään.

Valitsimme kolmen ruokalajin päivän menun. Halutessamme olisimme voineet vaihtaa minkä tahansa ruokalajin lista-annoksiin. Päivän menu vaihtuu päivittäin ja koko menu viikottain. Kolo loistaa bistro-henkisessä ruuassa. Toinen menestystekijä on ystävällinen palvelu. Ja mikä takaa että tulemme varmasti takaisin? – Lasku ja mudcake. En muista koska viimeksi olisimme pärjänneet 100 eurolla täyden ravintolaillan viineineen. Nirson kovin odottama mudcake oli päässyt loppumaan. Olettaisin että tämä oli se tarjoilijan mainitsema riski. Tarjoilija ilmeisesti muisti Nirson lounaalta, ja lupasi tarjota mud caken ensi kerralla. Kolo – 12 points!

+ Ruoka
+ Menu vaihtuu usein
+ Intiimi ja tunnelmallinen
+ Rento ja ystävällinen palvelu
+ Erinomainen hinta-laatusuhde

– Hieman ”persoonallinen” sisustusmaku

Ravintola Kolo
Fredrikinkatu 37, Helsinki
Pöytävaraukset: [email protected]
www.ravintolakolo.fi

Olin tuhma bloggaaja ja en tehnyt muistiinpanoja annoksista tällä kertaa. Silläkin riskillä että kuvani ovat suhruisia kännykkäkuvia niin ehkä niillä pääsee fiilikseen.


Illan aloitus.


Pieni tervehdys keittiöstä!


Pääruuaksi siikaa. Tyhjä lautanen on paras kiitos!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • Riikka sanoo:

  Mä tykkäsin myös hirmuisesti Kolosta. Ruoka oli hyvää ja hinta-laatusuhde loistava, ehkäpä hinnat ovat turhankin edulliset – toivottavasti paikka pysyy pystyssä. Muistaakseni tilasin visiitillä ainoastaan lasin viiniä, mutta olen aika varma, että join sitä ainakin pullollisen edestä – sen verran monta lasillista maistatettiin pitkin iltaa. 🙂

 • sini sanoo:

  Kolo on jo jonkin aikaa ollut kiinnostavien ravintoloiden listalla – olisi kiva käydä siellä! Tämä arvio entisestään vahvisti tuota kuvaa.

 • Virve sanoo:

  ”riskillä” tarjoilija varmaan yritti sanoa että nyt on aika kiire ettekä välttämättä saa nopeinta palvelua..

 • Jenni sanoo:

  Vähän sama fiilis Riikka. Sama fiilis kuin ensimmäistä kertaa Luomossa: ”pyytäisivät nyt vähän enemmän että pysyvät maisemissa”. Ja kyllähän Luomo nykyään pyytää. Voi olla että hinnat hinataan pikku hiljaa kun asiakaskunta vakiintuu.

  Olen kuullut Kolosta hyvää monelta. Lopulta kaksi ihmistä kehui sitä saman päivän aikana ja oli pakko käydä tarkistamassa tilanne.

  Virve, en ajatellutkaan sitä noin 🙂 Kiireiseltä vaikutti, mutta palvelu oli silti hyvällä tolalla. Eikä meitä haittaa jos illallisravintolassa joutuu vähän ruokaa odottamaan kunhan tarjoilija pitää 'kartalla' ja lasit täynnä 🙂

  Join kaksi lasia viiniä, jonka jälkeen kirjoitin Facebookiin että oltiin Kotossa 😀 Heh, voi olla että käsivaralta kaadetut lasit olivat reippaanlaisia.

Jätä kommentti