Skip to main content


Kesäloman tärkein tavoite oli käydä Muumimaailmassa ja löytää Mörkö.


Muumimaailma oli pienten lasten paratiisi.


Kesän tavoitteeni oli lomailla kuusi viikkoa ja irtautua töistä. Kuusi viikkoa kutistui neljäksi ja puoleksi viikoksi. Huomasin myös että yrittäjä on yrittäjä kesälomallakin. Tärkeimmät tavoitteet kuitenkin saavutettiin eli reissu Tanskan Legolandiaan ja Naantalin Muumimaailmaan.

Päivänvarjoja kaljalogoilla. Auringossa tirisevää punakkaa suomalaista lihaa. Puzuki soi taustalla. Olemme Naantalissa – Suomen Kanarialla. Oikeilla osoitteilla Naantalissa voi avautua myös toisenlainen maailma. Maailma jossa voit syödä hyvin. Maailma jossa vielä voit nauttia Naantalin mielettömästä puutaloidyllistä ja rauhasta.

Naantalin hotelli

Hotellimme Hotel & Café Pusa sijaitsi aivan keskusssa, mutta sopivasti hiljaisemmalla kadunpätkällä kaukana kanariameiningistä. Hotellin yhteydessä sisäpihalla toimii myös monien suosittelema kahvila, jossa tarjoiltiin hotelliaamiainen erikoiskahveineen. Hotelli sai sillä heti täydet pisteet omalta kahvinörtiltäni. Plussaa myös tunnelmallisesta ja isohkosta huoneesta. Hinta 140 € / 2hlö + lisävuode sis. aamupala. Asiakkaiden suosituksiin perustuva Tripadvisor reittaa Pusan Naantalin hotelleista ensimmäiseksi.


Café Antonius on nähtävyys.

Naantalin kahvilat

Café Antonius
80-luvulta lähtien Hilja on vääntänyt täällä kaakkua jos jonkin sorttia. Kokeile maankuulua Aatoksen unelma-marenkikakkua. Kaffettakin on tarjolla. Ei tälläistä näe eikä koe missään muualla. Café Antonius on Naantalin ehdoton sumppistoppi! Kysy myös vuokrahuoneita.
www.cafeantonius.fi

Café Pusa
Kävele kaksi minuuttia rannasta Mannerheiminkatua ylöspäin, ja sinua odottaa ystävällisyyttä huokuva henkilökunta, aurinkoinen sisäpiha ja Nirson hyväksymät erikoiskahvit.
www.cafepusa.fiUusi Kilta sai suosituksia.

Naantalin ravintolat

Ravintola Uusi Kilta
Turkulaista oli uskottava ruoka-asioissa, joten nautimme Perjantaikokin suosituksesta illallisen uudehkossa Uudessa Killassa. Samat kaljalogopäivänvarjot löytyivät täältäkin, mutta paljon hillitympinä ja tyylikkäinä. Terassi oli täynnä ihmisiä kauniissa kesäillassa. Ruokalista oli jokseenkin konstailematon, mutta tyylikäs. Uudella Killalla on kulinaristista etumatkaa muihin rannan ravintoloihin ainakin valovuosi. Palvelu oli sujuvaa, ja tarjoilija otti kiukuttelevan Mininkin kivasti huomioon. Niin, hirviö äiti; ei anna käydä kysymässä _jokaisen_ terassilla istuvan nimeä.
www.uusikilta.fiRavintola Trapin hämmentävä salaattipöytä.

Ravintola Trappi
Ravintola Trappi on hämmentävä aikamatka 80-luvulle. Tarjoilijoiden sliipatut vaatteet, messinkiä, muovisia tekokukkia, hämmentävä salaattipöytä. Sisustus on niin vanhahtava, että se on jollakin oudolla tavalla mieletön. Täällä pitäisi kuvata elokuva, ajattelimme. Ruoka on yhtälailla 80-luvulle jämähtänyttä lisukesalaatteineen ja kastikkeineen. Hyväähän se silti oli. Jäin tosin miettimään pitävätkö paikan omistajat tosissaan ’hienoa’ ravintolaa vai elämysmuseota. Yhtä kaikki, älköön kukaan koskaan uudistako sisustusta. Siinä ravintolan hienous ja omaperäisyys nimittäin piili.

Älä hämäänny alakerran Trapin pihasta, joka ei eroa naapureistaan kaljahanoineen ja pizzoineen. Jatka matkaasi sisätiloihin yläkertaan.
www.ravintolatrappi.fi

Tässä vielä muutama Naantalin Matkailun suosittelema ruokakohde, johon emme tällä kertaa ehtineet. Saaristo ja lähiseutu kyllä kiinnostaisi!

Ravintola Pohjakulma, Rymättylä
http://www.pohjakulma.fi/
Rymättylän Hangan ja Nauvon väliä kulkee yhteysalus m/s Östern, http://www.ostern.fi/.

Ravintola Rantamakasiini, Merimasku
http://www.rantamakasiini.com/

Sattmarkin kahvitupa ja puoti, Parainen
http://www.sattmark.com
Myös savi-olkirakenteisia eko-mökkejä

Paraisten kalakauppa, Parainen
http://www.kalajalostelahtinen.fi/

Pensar Syd, Nauvo
http://www.pensarsyd.com/

Lähiruokaa ja majoitusta.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Hannele sanoo:

  Hurmaava tuo kolmas kuva!

  Kivoja Naanatalin aarteita! Niitä onneksi löytyy Kanarialtakin, kun vaan malttaa vähän etsiä.

 • -Anni- sanoo:

  Samaisella reissulla samaa salaattipöytää kummasteltu ja todettiin et se oli vaan niin kitch ettei sitä saa hävittää. Ja ruoka oli todellakin hyvää, niinkuin se oli meidän molempien vanhempien lapsuudessa 80-luvullakin 🙂

 • Jenni sanoo:

  Viimeisimmästä Kanarian matkasta on jo sen verran aikaa, että sielläkin varmasit menty jossain kohdin eteenpäin. Toisaalta joskus vuosia sitten en varmasti olisi osannut kaivatakaan parempaa 🙂

  Juu Anni, siis missään nimessä siihen salaattipöytään ei saa koskea. Tykkäsin ruuasta, etenkin kala-alkupalat olivat hyviä!

 • id sanoo:

  Siitä on kyllä erittäin kauan, kun Naantali on kesäisin ollut jotain muuta kuin Suomen Kanaria, ja rannasta on löytynyt jotain aitoa, rauhallista puutaloidylliä. 90-luvulla se vain muumien myötä muuttui bilekohteesta perhekohteeksi.

 • tableofcolors sanoo:

  Mielenkiintoista luettavaa. Sit kun lähdemme käymään Naantalissa otan nämä vinkit matkaan 🙂

Jätä kommentti