Skip to main content

Matkakuumetta? Miksi et suuntaisi etelänlämpöön Tukholmaan? Viime joululomamatkasuunnitelmat poukkoilivat välillä Vietnam – Etelä-Afrikka – Suomi. Lopulta päädyimme viiden päivän etelänmatkaan Tukholmaan. Moni asia puhuu Tukholman puolesta: se on lähellä, lento kestää tunnin, erittäin kelpo lentoyhtiö Norwegien veloitti 39 € suuntaansa, ostosmahdollisuudet ovat huikeat, koko perheelle löytyy tekemistä, ruoka on hyvää, ravintoloita yllin kyllin, ei rokotuksia, viisumeita, ylimääräistä säätöä, asiat toimii, ilma on puhdasta ja pakkanen tappaa bakteerit. Miinuksia ovat Suomen hintataso ja erityisesti kalliit hotellit.

Syksyllä tein myös oman pienen pakomatkan arjesta. Vietin viikonlopun yksin Tukholmassa. Voiko perheenäiti tehdä niin? Helposti. Kerroin Nirsolle ilmoitusluontoisesti, ostin lentoliput, buukkasin hotellin, pakkasin laukun ja kävin ostamassa mustia sukkia lahden toiselta puolella. Olin saanut Facebookin kautta ”semi-uskottavilta” tahoilta suosituksia. Yksi näistä suosituksista oli Rolf’s Kök.

Tukholman ravintolat

Rolf’s Kök

Rolf’s Kök on bistro-henkinen ja varmasti yksi Tukholman suosituimmista ravintoloista. Pöytävaraus on ehdoton. Persoonallinen sisustus, miellyttävä henkilökunta ja ruoka taidokasta sekä rehtiä.

Hintataso **** (Hintatasot 1-5 tähteä)
http://www.rolfskok.se/

Volt

Kävin Voltissa ollessani Tukholmassa yksin. Tuntui ehkä vähän oudolta tuijotella kattoon niin hienossa ja tunnelmallisessa paikassa toivoen että viereisten pöytien kuhertelevat pariskunnat eivät häiriintyisi vaeltavasta katseestani. Volt muistutti hieman Demoa, mutta askeleen edellä. Tänne menisin uudestaan – kultsin kanssa.

Hintataso ****

http://www.voltrestaurant.com/

AG

Vanhan tehdasrakennuksen syövereissä liha tirisee ja viini virtaa. AG on lihansyöjän paratiisi, ja jotenkin yllättäen Nirson suosikki. Modernissa ravintolassa oli sopivaa kuhinaa drinkkibaareineen, mutta toisaalta sopivaa rauhaa illallistamiseen. Suosittelemme!

Hintataso ***
http://www.restaurangag.se/

Ciao Ciao Pizzabutiken

Take-away pizzeria jossa kaikki on tehty toisin kuin Kotipizzassa. Aitoa italialaista pizzaa hyvistä raaka-ainesta. Take-away tai muutama pikku pöytä ravintolassa.

Hintataso *
http://ciaociaobutiken.mobipage.se/index.php

Farang Stockholm

Tomi Björkin Farang Stockholm avaa ovensa virallisesti 1.2. Varauksia otetaan jo vastaan osoitteessa [email protected] Nirso osallistuu kesäkuussa Tukholman maratoniin, ja palkintoillallinen on jo buukattu Farangista.

www.farang.se

Kuvassa Helsingin Farang ja kuuluisa karkkipossu.

Testaamatta jäi mm. Tukholma paras hampurilainen Flipping Burgers, varmaan överihieno ja överikallis Franzen & Lindeberg.

Tukholman lounaat

Östermalm’s Saluhall / Lisa Elmqvist

Ruokapyhiinvaeltaja kumartaa Östermalmin kauppahallin suuntaan. Kaikki on niin ruotsalaisen söpöä, viimeisen päälle, ja tarjonta uskomaton. Ruokatiskien lisäksi kauppahallista löytyy tunnelmallinen ravintolamaailma joka hyödyntää kauppahallin tuoreita antimia. Ole ajoissa tai varaa pöytä etukäteen, sillä ravintolat alkavat kerätä jonoa puoliltapäivin. Yksi kuuluisimmista ja suosituimmista on Lisa Elmqvist / Gerda’s Fisk, jonka kalakeitto oli paras koskaan syömäni kalakeitto. Tippa linssiin meininkiä. Ainoa miinus tulee huomattavan kalliista lounashinnoista, mutta kyllä sen kärsi.

Hintataso: ****
http://lisaelmqvist.se/

Lounas jäi testaamatta mm. Gastrologik, Rosendalstradgård

Tukholman brunssit

Urban Deli

Tukholman hipsterikaupunginosan ”SoFon” liepeillä on Maatilatorin menestynyt versio Nytorget Urban Deli. Etuosassa palvelee luomukauppa, ja takaosassa suosittu kahvila-ravintola. Tarjolla on aamiaista, arkisin lounas, viikonloppuisin brunssi klo 11:30-16, ja iltaisin illallista rennossa miljöössä.

Hintataso **
http://www.urbandeli.org/hem/

Bakverket

Bakverket on tunnelmallinen kahvila Södermalmilla, jonka brunssin parhaimmistoa ovat erilaiset itsetehdyt leivät ja pullat. Kardemummalla maustettu rahka oli myös piristävä perinteisen jugurtin sijaan.

Hintataso **
http://bakverket.blogspot.fi/

Brunssi jäi syömättä mm. Il Caffé ja Berns Asiatiska

Tukholman kahvilat

Sturekatten

Mummon pitsiliinoja, posliiniesineitä, kahvia ja leivonnaisia 1700-luvun miljöössä. Sturekatten on Tukholman vanhin konditoria ja täällä fiikataan aamusta iltaan.

Hintataso **
http://www.sturekatten.se/

Kahvit jäi juomatta mm. Espresso Sosta BarBianchi Cafe & Cycles

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

12 Kommenttia

 • Merituuli sanoo:

  Sä teet selkeesti muistiinpanoja myös itsellesi seuraavia reissuja varten. Mä teen ihan samaa :).

 • Jenni sanoo:

  Niin teen 🙂 Kööpenhaminasta ja Tukholmasta lähtiessa tuntuu aina heti että pitää tulla pian takaisin. Ravintolaelämä on myös eläväistä joten aina tupsahtaa jotain uutta. Toisaalta hyväksi havatuissa paikoissa voi käydä uudestaankin.

 • KistiKoo sanoo:

  Kiitos Jenni vinkeistä, raflavinkkejä on aina mahtava kuulla ja kuviasi ihana katsoa. Joitakin listasi ravintoloista on tullut kokeiltua muutamiakin kertoja, mutta ensi kerralla täytyykin mennä joko AG:hen tai Rolf's Kök:iin, niissä en ole syönyt. Tukholma on aivan ihana kaupunki!

 • Jenni sanoo:

  Hauskaa Kirsi, että sullakin olivat nuo valkosipulietanat blogissa ensimmäisenä vaikkakin eri yhteydessä 🙂 Molemmat, AG ja Rolfs ovat kyllä vierailun arvoisia. Jos vain toinen pitää valita, niin en osaa valita! 🙂 Tukholma on ihana, ja avautuu paremmin kun siellä viettää aikaa useamman päivän ja tutustuu eri kaupunginosiin. Pitäisi vielä päästä sinne kesällä. Uskon että on taas ihan eri kokemus kesäkaupunkina!

 • Tämä oli hyödyllinen postaus!

 • Jani sanoo:

  Rolf's Kök näytti hyvältä, haluun sinne 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Tsekkaa myös esim. Chez Betty ja Matkulturen sekä Barbro.

 • Jenni sanoo:

  Anonyymille kiitos! Mikään näistä ei ole tuttu, joten pitää palata tähän kommenttiisi jos ja kun taas pian matka käy Tukholmaan. Ja tottakai vinkiksi muille menijöille!

 • Anonyymi sanoo:

  B.A.R – aivan mahtava kala-ja äyriäisravintola keskustassa osoitteessa Blasieholmsgatan. Loistava sijainti, vielä loistavampi ruoka!

 • Anonyymi sanoo:

  Hei, osaatko sanoa kuinka paljon tuolla voitossa maksaa esim pääruuat noin? Tai menut keskimäärin? 🙂 olisimme kullan kanssa menossa sinne todennäköisesti mutta en oikein sivuilta saanut hinnoista mitään hajua.. -jenna

 • Anonyymi sanoo:

  Tuohon edelliseen korjaus eli siis voltissa eikä voitossa 😀

 • Riisa sanoo:

  Kiitos vinkeistä! Bernsin brunssi on oma suosikkini ollut jo useammalla reissulla, mutta nyt kun vuosipäiväksi suunnataan miekkosen kanssa Tukholmaan, niin kyllähän sillon pitää syödä hyvin aamuin illoin ja mielellään jossain uusissa tuttavuuksissa. 🙂

Jätä kommentti