Skip to main content

Paulig tutki mitä suomalaiset nauttivat mieluiten kahvin kanssa. Nautin joka päivä espressoa täysmaidon kanssa, mutta kyllä itsellenikin tarjottavista korvapuusti taitaa olla se suosikki. Useimmin tulee tästä TOP10-makuparit listalta nautittua aamupalaksi ruisleipää, karjalanpiirakkaa tai kahvilassa croissant. Kinkkupiirakka on yllättävän suosittu. Juustokakkua tein elämäni ensimmäisen kerran pääsiäisenä, maitosuklaata ei tule enää syötyä niin paljon kun Nirsokin lopetti suklaan syömisen levyn päivävauhtia.

TOP10 -makuparit kahville

Makeat:
1. Korvapuusti 11 %
2. Pulla 8 %
3. Juustokakku 6 %
4. Maitosuklaa 6 %
5. Suklaakakku 6 %

Suolaiset:
1. Croissant 13 %
2. Karjalanpiirakka 13 %
3. Kinkkupiirakka 11 %
4. Paahtoleipä/kolmioleipä 6 %
5. Ruisleipä 6 %

Juuri avattu Paulig Makuparit-palvelu auttaa löytämään suomalaisten suosikkileivonnaisille makuparin kahvivalikoimasta. Hakukenttään voi syöttää sen oman suosikkileivonnaisen ja palvelu antaa sille Pauligin päämaistajan suositteleman makupari-kahvin. Makupareja voi myös hakea teemojen ja kahvilaatujen mukaan. Sivustolla on paljon myös bloggaajien makupareja ”oikeasta elämästä”. Nirson kanssa käytämme liikaakin aikaa kahvin kanssa läträämiseen, mutta koin itsekin jonkinasteisen heräämisen että tosiaan, kahvinkin voi valita tarjottavan mukaan. Samaan tapaan kuin viinin.

Kaivauduin syvällä reseptiarkistoni syövereihin ja testasin miten Makuparit-palvelu toimii vanhoihin suosikkeihini.

Tiikerikakku – Juhlamokka

Herkälle tiikerikakulle palvelu suosittelee perus vaaleapaahtoista Juhlamokkaa. Pätee varmaan useimpiin kuivakakkuihin. Suomalaisessa kahvipöydässä Juhlamokalla ei voi mennä kovin pahasti pieleen. Juhlamokka ja tiikerikakku – kaikkien suomalaisten mummojen puolesta!

Mokkapalat – tummapaahtoinen Juhlamokka

Mokkapalojen kanssa uskaltaa jo vähän revitellä. Tuhdimpi maku kestää enemmän luonnetta. Palvelu suosittelee tumma paahtoista Juhlamokkaa. Nimesin itseni muuten juuri mokkamasteriksi. Ensimmäistä kertaa todistettavasti suosittu leivontabloggaaja on testannut leivonnaisreseptini ja tässä Leipoi leipoi-blogin reaktio:  ”Ääntä kohti ja mumise tyytyväisenä suu täynnä mokkapalaa. Ja jälkikäteen täytyy todeta, että mokkapala oli lämpimänä aivan loistavaa.”

Letut – Parisienne

Entisessä työpaikassani yhdessä vaiheessa Parisienne-kahvi oli ainoa joka kelpasi toimiston pojille. Se on yhtä helppokäyttöistä kuin tavallinen Juhlamokka, mutta erinomaista täysmaidon kanssa maitokahvina. Aromi on selkeästi paahteisempi ja tummempi. Vaikka olen sittemmin siirtynyt espresso-linjalle niin näistä suodatinjauhatuskahveista Parisienne maistuu edelleen. Makuparit-palvelu suosittelee Parisiennea mm. perinteisille letuille.

Sienipiirakka – Brazil

Maanläheisen ja miedon suppilovahvero-perunapiirakalle täydellinen makupari on pehmeä Brazil, joka ei peitä sienipiirakan makua.

Suklaakakku – Kenya
Täyteläisen suklainen ja mausteinen punajuuri-suklaakakkuni kaipaa vastakappaleeksi tummapaahtoisen voimakasaromisen kumppanin. Makuparit-palvelu suosittaa tuhdiksi kumppaniksi Kenya-kahvia.

Onko sinulla jo suunnitelmissa kahvipöydän tarjottavia viikonlopulle? Menetkö yleensä perusjuhlamokkalinjalla vai uskaltaisitko testata Makuparit-palvelun avulla jotain uutta?

Paulig Makuparit blogiyhteistyössä on mukana 11 Blogiringin ruoka- ja leivontablogia ja vierailevana tähtenä iki-ihana Kinuskikissa. Kampanja toteutettiin yhteistyössä Bob The Robotin kanssa.

Blogirinki tuotti myös sisältöä Makuparit-sivustolle. Käytännössä leivoimme ja kuvasimme Vatsasekaisin kilinkolin kanssa yli 40 suomen suosituinta paakelsia reilussa viikossa. Ei tarvinnut ihmetellä mitä olisi laittanut kahvipöytään 😉 Jos haluat seurata mitä uudenajan mediassa tapahtuu, klikkaudu Blogiringin uusille Facebook-sivuille!

Yhteistyössä Paulig

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti