Skip to main content
mämmi - juustokakku pääsiäiskakku pääsiäismenu pääsiäisjälkiruoka pääsiäinen resepti

Mämmi-juustokakku on peruja kahden ja puolen vuoden (meinasin sanoa vuoden, miten nämä vuodet hujahtaa parempiin suihin!) takaisesta inspiraatiosta. Ihastuin jo silloin Fanni & Kanelin karpaloisen juustokakun hauskoihin pintakuvioihin. Pääsiäiseksi keksin toteuttaa saman idean mutta mämmillä. Jostain toistaiseksi tuntemattomasta syystä juustokakkuni kakkupohja on ihan eri näköinen kuin karpaloisessa juustokakussa. Keksit myös imivät itseensä enemmän voita. Voi olla että käyttämäni keksilaatu oli niin erilainen, tai sitten keksinmurustuskoneeni (Mini) ei ollut ihan yhtä huolellinen kuin vaikka tehosekoitin. Tehokas kylläkin keittiönlattialla olevasta murujen määrästä päätellen. Mini murustaa kaiken kaurakekseistä suolakekseihin ja muroihin.

Mämmi – juustokakku


pohja

200 g kaurakeksejä
50 g suolaamatonta voita

täyte

450 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl mämmiä
loraus kermaa

Jauha kaurakeksit muruksi tehosekoittimella tai kaulimella paukuttamalla pussin sisällä (Minin tyyli). Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi, ja painele taikina piirakkapohjaan. Paista 8 minuuttia 175 asteessa.

Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöistä tuorejuustoa. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Jatka vatkaamista ja lisää kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa niin että taikina sekoittuu mutta älä liikaa. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Sekoita mämmin joukkoon loraus kermaa. Tiputtele mämmipisaroita (halkaisija n. 1-2 cm) kakun päälle tasaisesti joka puolelle. Päästä sisäinen taiteilijasi valloilleen ja tee hammastikulla pisaroista pyörteitä.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 150 asteessa n. 50-55 minuuttia. Jos teet isomman satsin isompaan vuokaan niin pidennä paistoaikaa hieman. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin muutama tunti.

Mini ihasteli työskentelyäni hammastikun kanssa ja kysyi miten sä äiti osaat? Sanoin, että en osaakaan. Koskaan en oo juustokakkua tehnyt, mä harjoittelen 🙂 Ihan hyvä harjoituskappale tästä tuli. Pintakaan ei halkeillut pahasti, mitä nyt vähän irvisti yhdestä kohtaa. Ei tässä se mämmi kyllä juurikaan maistunut, mutta ehkä pääsiäisajatus ja kaunis kuviointi on tässä se mämmipointti. Seuraavalla kerralla vähentäisin hieman sokerin määrää omaan makuun.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

11 Kommenttia

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Ehkäpä meilläkin saisi mämmiä menemään tuossa muodossa – muuten se ei kelpaakaan oikein kenellekään. Toinen vaihtoehto on tietysti se Chef Jonesin uunijäätelö mämmillä…

 • Jenni sanoo:

  Uunijäätelö mämmillä! Pitää käydä kurkkaamassa. Syön mämmiä pieniä määriä kerman kanssa, mutta ei sitä kyllä laatikkokaupalla mene. Ei tähänkään juustokakkuun sitä saa mielenmäärin tungettua. Tai no, voisihan sitä kokeilla tehdä enemmän ”tiikerikakku” tyylisesti eli 1/3 mämmiä täytteeseen ja sekoittaa niin että täyte jää raidalliseksi. Tiedä sitten miten pysyy kasassa..

 • Chef Jones sanoo:

  Komee kakku! Kiva myös lukea,että uunijäätelöni herättää mielenkiintoa. Hyvää se kyllä oli,ja varmasti on juustokakkukin 🙂

 • Jenni sanoo:

  http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/03/mammi-uunijaatelo-mika-piristys.html

  Hauska idea tuo mämmiuunijäätelö. Ja lopulta aika yksinkertainen resepti. Yksinkertainen = hyvä. Siinä varmasti pääse se mämmin makukin esiin. Kiitos toteuttamiskelpoisesta ideasta!

 • Chef Jones sanoo:

  Jep,todella simppeliä. Muutamasta komponentista herkkua 😉

  … Ja kiitos itelles kakku ideasta!

 • maija sanoo:

  Herkullisen näköistä! 🙂

 • Jael sanoo:

  En erityisemmin tykkää mämmistä mutta tuo on kyllä herkullisen näköinen!

 • Oi kuulostaapa hyvältä, tosin omaan makuuni se mämmi saisi maistuakin 🙂

 • Yukiko sanoo:

  Siinä karpaloisessa juustokakussa ne reunat näyttäis muodostuvan vain paistuneesta täytteestä (eli se keksipohja ei näy siinä), joten luulisin, ettei sun keksipohjassa oo mitään vikaa 😉

 • Sarppu sanoo:

  Ihanan näköinen herkku ja takuulla maistuva, pitänee kokeilla, samantyylisellä tekniikalla olen tehnyt juustokakkuja hillolla. Tuo edellisen postauksen pasha on myös pirtsakka erialinen idea. Oikein aurinkoista ja makoisaa pääsiäistä sinulle.

 • Jenni sanoo:

  Kiitos!

  Jael, tästä pitääkseen ei tarvitse olla suuri mämmifani. Sen verran vähän se maistuu läpi.

  Annika, sinä voisit kokeilla lisätä mämmiä enemmänkin täytteeseen – niin aion tehdä itekin ensi kerralla ja jatsoa miten käy.

  Yukiko, kiitos huomiosta! Mä jo vähän ajattelin miten tästä nyt taas niin erinälöinen tuli 🙂 Reunojen kanssa piirakkaa on helppo leikata ja palat lähtevät irti vuuasta vaikka ei irtopohjavuokaa käyttäisikään.

  Samoin Sarppu, makoisaa pääsiäistä! Reseptithän säilyvät täällä arkistoissa ensi pääsiäiseenkin – kätevää itsellenikin!

Jätä kommentti