Skip to main content

Kaartin Hodari & Hummeri osuu katukeittiön ystävän nakkisuoneen.

Kaartin hodari ei ole mikä tahansa nakkisämpylä. Täydellistä nakkisämpyläkokemusta lähdettiin hakemaan määrittelemällä mikä on nakkisämpylän syvin olemus. Mikä tekee hyvän nakkisämpylän? Helsingin fine dining skenen lemmikki Muru ja rennompi bistro Pastis ovat aika kaukana snägärijonosta katsottuna. Miehet myöntävät että eihän heillä ollut mitään käsitystä, vaan prosessi piti aloittaa opettelemalla kaikki alusta.


Hodari & Hummeri

Nakki. Se nyt ainakin tarvitaan. Nakin pitää napsahtaa haukatessa. Maku ja koostumus kohdallaan. Suuren nakkitestin jälkeen paras nakkitoimittaja löytyi Perniön lihasta.

Sämpylä. Sämpylä on nakkisämpylän vallitsevin osa. Se voi olla höttö, kova, sitkeä, pehmeä, lötkö, kovakuorinen. Sämpylöitä tarvittaisiin paljon ja oli selvää että niitä ei itse takakeittiössä väännettäisi. Leipomoille annettiin tehtävä leipoa täydellinen nakkisämpylä. Voiton pokkasi lopulta Kanniston leipomon mummo.

Täytteet. Hummeri! Joo, laitetaan sinne väliin hummeri! Ei muista enkä ymmärrä miten tämä idea syntyi, tietääkö enää kukaan, mutta kuulostaa hauskalta. Hummeri-hodari onkin listan eksoottisin ja selkeästi kallein annos (20 €). Muuten hintatason edullisuus jopa yllätti: Basic dog 7,50 €. Härkä dog 8,50 € (saamani testiyksilö hävisi salamannopeasti isosta koostaan huolimatta). Mustatorvisieni – tai parmesanranut 4 €. Punkut ja kuohari 5-7 €. Lounarihodari lisukesalaatilla ja juomalla tarjolla arkisin klo 11-14 lounarihinnalla. Sunnuntaisin hodaribrunssi klo 12-16 (20 €).

Kaartin Hodari & Hummeri
Pieni roobertinkatu 2, Helsinki
Ei varauksia.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • Chez Jasu sanoo:

  Näin kivasta jutusta twitter-kokkikaan tuskin pahoittaa mieltään.

  Kerran testanneena paikka ei itsessäni herättänyt paljoakaan fiiliksiä puolesta tai vastaan. Paitsi että parmesaaniranut tuntui vähän vitsiltä.

 • Chef Jones sanoo:

  Komppaan Jasua. Ei valittamista mutta ei liioin kehumistakaan. Voi myös olla että odotin liikoja. Ranut oli kyl heikoin lenkki mutta tarjoilija hoiti hommansa hyvin.

 • Jenni sanoo:

  Mulla on vielä ”tositesti” tekemättä – siitä aika varovainen / olematon arviointi. Suosittelen tsekkaamaan ja syömäni härkähodari oli superhyvä. Ranuja ei vielä testipäivänä saanut. Lähellä ettei käyty uusintakierroksella eilen, mutta lopulta kaarsimme siskontytön kanssa lähemmäs Choloon. Ei varmasti ole helppoa olla huipputwitterkokki suurennuslasin alla…

 • Anonyymi sanoo:

  Eikös Hodari & Hummerin sämpylät ole Avikaiselta eikä Kannistolta? Saa korjata jos meni väärin.

Jätä kommentti