RAVINTOLA PASTOR – KUUMAT DEITSUT


YHTEISTYÖSSÄ TASTE OF HELSINKI JA PASTOR

Edellisestä kerrasta kun ollaan Nirson kanssa tehty mitään kahdestaan (jos veroilmoituksen täyttämistä ei lasketa) on jo yli vuosi. Edellisestä kerrasta kun oltiin Nirson kanssa kahdestaan kynttiläillallisella on jo niin kauan, että en tiedä koska ja missä se oli. Onneksi nykyään voi aina tarkistaa omat tekemisensä Instagram-feedistä.

Hääpäivät ja sensellaiset tuppaa unohtua, mutta päätin että kyllä tässä kohtaa treffeille on päästävä. Olen romantisoinut kuinka kesän ajan treenaan Suomenlinnassa kiertämällä saarta ympäriinsä SUP-laudalla. Sup Finland järjesti sopivasti kampanjahintaan suppailun alkeiskurssia Töölönlahdella, joten otin melaa sarvista ja ilmoitin meidät molemmat alkeiskurssille. Jos suppailu ei ole tuttua, niin käytännössä SUP-lauta muistuttaa surffilautaa, jonka päällä seistään ja melotaan.  Saavuimme paikalle, ja kouluttaja ilmoittaa, että “ottakaas tuosta noi melat käteen niin tökkäsen teidät vesille”. Mietin että tämä oli kyllä odottamattoman lyhyt alkeiskurssi, vaikka hinta huokea olikin. No, selvisi että meidät sekoitettiin kouliintuneiden vuokralaisten ryhmään ja pääsimme aloittamaan itse alkeiskurssin. Suppailussa oli yllättävän helppoa päästä alkuun, mutta puolentoista tunnin treeni Hakaniemen tuulenvoimakkuudella teki kyllä tehtävänsä. Eli treenin jälkeen oli kiljuva nälkä. Helpotimme oloamme syömällä Töölön Sognossa. Loistava pizza margarita saisi sulaa muutaman tunnin ennen illallista.

Ravintola Pastor

Ei tietysti oikeasti mitään toivoa että oltaisiin kahdestaan kynttiläillalliselle päästy. Joku raja. Jännitin miten illallinen trendikkäässä Pastorissa sujuisi Herra Simpukan kanssa. Herra oli heti alkuun nälkäinen, ja vaati maistaa alkudrinkkejämme. Illan aikana kävi selväksi, että tiskin takana loihdittiin toinen toistaan kekseliäämpiä alkoholittomia drinkkejä, ja näin ollen 1-vuotias Herra Simpukkakin sai siemailla elämänsä ensimmäiset drinksut. Mehuhifistelijä Nirso hykerteli tyytyväisyyttään. Omaan alkupalaani mätsätty riesling ei sekään epäonnistunut. Hamachi tartar (23 €) oli makujen puolesta illan onnistujia, mutta annoksen ulkonäkö oli levoton. Alkupalasta eteenpäin ruoka selkeni. Pastor yhdistelee etelä-amerikkalaista ja perulaista keittiötä. Päättelin, että juurikin menun laajasta kirjosta johtuen ruokalajeissa on tyylillisesti suuriakin eroavaisuuksia.

Pidemmän kaavan sijaan päädyimme valitsemaan listalta vapaavalintaisesti kolme ruokalajia. Nirso oli syönyt 6-ruokalajin Machu Picchu menun (48 €) edellisellä kerralla, ja pitkään istuttuaan onnistunut jäämään jopa hieman nälkäiseksi. Tällä kertaa varmistimme että pöydältä löytyisi tarpeeksi täyttäviä hiilareita, ja tilasimme sivuun patatas bravas ja quinoaa. Pääruuaksi molemmat ottivat naudan entrecôte pihvit (27 €). Yksinkertaisuudessaan entrecôte pihvi on hyvä tapa todeta raaka-aineiden laatu ja keittiön taidot. Ding ding! Pastorin keittiö douze pointe! Raikas inkivääri-lime brulee (8 €) ja churrokset (8 €) eli suklaaseen dipattavat munkkitangot varmistivat, että nälkäisenä ei tarvinnut poistua. Kahden hengen illallisesta juomineen köyhtyy noin 150 euroa.

Tilaa halkoo pitkä baaritiski, ja Pastoriin voisi kuvitella piipahtavansa pelkälle drinksullekin. Lounasta ei tällä hetkellä (ilmeisesti enää?) tarjoilla. Palvelun tietää olleen sujuvaa, kun siitä ei tule jälkikäteen mieleen mitään mussutettavaa. Kaupunki on huutanut hyviä ruokapaikkoja keskustapaikoille, ja Pastor sijaitsee keskeisesti Erottajalla. Kaiken kaikkiaan onnistuneet deitsut Nirson ja Herra Simpukan kanssa yhdessä Helsingin kuumimmista ravintoloista!<

Taste of Helsinki – voita liput!

Ravintola Pastor on mukana 11-14.6. järjestettävillä Taste of Helsinki gourmet-festivaaleilla. Ruoka- ja juomarakastajien pyhiinvaelluskohde ja paratiisi levittäytyy Kansalaistorin puistoon kymmenen huippuravintolan ja 35 ruoka-annoksen voimin. Kurkkaa Taste of Helsingin etusivulta mikä ruoka-annos kuulostaa kutkuttavimmalta ja mitä haluaisit kokeilla. Kaikkien blogiin kommentoineiden kesken arvotaan 2 kpl sisäänpääsyjä Taste of Helsinkiin (arvo yht. 34 €). Osallistumisaikaa on su 7.6 asti. Pakko itse päästä maistamaan ainakin Kaskiksen sokerisuolattu lohi, savulohimousse ja tilli-piimäkastike. Pastorin Casa Ceviche tuoreella lohella, katkaravuilla, guacamolella ja Rocoto chili tiger milkillä jäi kaivelemaan. Ja Matti Jämsenin friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää nyt ei vaan voi ohittaa. Kieltämättä houkuttelisi myös Ragun lakritsivaahto, marinoitu fenkoli ja sitruunajäätelö. Ja ahvenamaalaisen Smakbyn koko menu pitää syödä läpi. Ja…

Taste of Helsinki
www.tasteofhelsinki.fi
https://www.facebook.com/TasteofHelsinki

Ravintola Pastor
www.pastorrestaurant.fi/
Facebook.com/pastorhelsinki


Yhteistyössä Taste of Helsinki ja ravintola Pastor. Pastor tarjosi illallisen.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

35 kommenttia

 1. Anonyymi 05.06.2015

  Oih, tällaiselle kalan ja muiden merenelävien ystävälle olisi kerrankin kaikkea ihanaa tarjolla. Lemppari monien hyvien joukosta oli kuitenkin juurikin Pastorin listalta Pastorin Casa Ceviche – Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger’s milk.
  ~Susci

  Vastaa
 2. Anonyymi 05.06.2015

  Kävin Kaskisessa syömässä viime kesänä joten herkkuja on tiedossa!

  Kirsi Parkkinen

  Vastaa
 3. Riina 05.06.2015

  Smakbyn olisi ollut suosikki, mutta kun se nyt valitettavasti jäi pois, niin ainakin Ragun lakritsivaahto ja Pastorin Casa Ceviche pitää maistella.

  Vastaa
 4. Jenni 05.06.2015

  Mitä mitä! Smakby oli kyllä itsellä yksi odotetuimmista. Huono uutinen! No onneksi lista on pitkä, ja kaikki annokset kuulostavat hyviltä 🙂

  Vastaa
 5. Amelia 05.06.2015

  Hoshiton Avocado Tempuraa haluaisin päästä kokeilemaan 🙂
  [email protected]

  Vastaa
 6. Amelia 05.06.2015

  Hoshiton Avocado Tempuraa haluaisin päästä kokeilemaan 🙂
  [email protected]

  Vastaa
 7. Anniina L 05.06.2015

  Ragun miekkakala houkuttelee totisesti! Heidän ruuassaan on aina joku twisti <3
  anniina.linnoinen (a) gmail.com

  Vastaa
 8. Anonyymi 05.06.2015

  Harmi kun Smakby joutui jättäytymään pois mutta Matti Jämsen menu kiinostaa toki myös. 🙂 [email protected]

  Vastaa
 9. Anonyymi 05.06.2015

  Sinne ja Ragu takaa nautinnon. Muut hyviä ehdokkaita. Löytyykö jokeria..(?) [email protected]

  Vastaa
 10. Anonyymi 05.06.2015

  Rakastan cevicheä, ja aika harvassa paikassa sitä Suomessa kuitenkaan on listalla. Niinpä Pastorin version maistaisin mieluusti! [email protected]

  Vastaa
 11. Anonyymi 05.06.2015

  Ragua odotellessa 🙂
  -Pennin ja Janan keittiössä

  Vastaa
 12. Anonyymi 05.06.2015

  Savustettu härkä tartar…mmm… =) [email protected]

  Vastaa
 13. Eva 05.06.2015

  Ceviche kutkuttaa oi oi.
  Pian suomalaiset raaka-aineet ja herkät pohjoismaiset maut ovat parhaimmillaan… Niitä varmasti täytyy päästä maistamaan myös.

  Vastaa
 14. heinir 05.06.2015

  Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea ja tilli-piimäkastike Kaskiksen tapaan houkuttelisi, jos yksi pitää valita….

  Vastaa
 15. Anonyymi 05.06.2015

  Söisin kyllä kaikki annokset…todella vaikea valinta!
  [email protected]

  Vastaa
 16. Anne 05.06.2015

  Kaskiksen tapaan sokerisuolattua lohta, savulohimoussea ja tilli-piimäkastike, mahdotonta valita vain yksi. Aivan suussa sulavia herkkuja tiedossa ja kaikkea pitää kyllä päästä ehdottomasti maistelemaan 😀

  Vastaa
 17. Anonyymi 05.06.2015

  Hoshiton inkivääriannos on saatava!
  ansuliini1(at)luukku.com

  Vastaa
 18. Päivi 05.06.2015

  Äh!!! Ei noista osaa tai voi valita.. ehkä kuitenkin maistaisin cevicheä, niinkuin aika moni muukin 🙂

  Vastaa
 19. Anonyymi 05.06.2015

  Emon ribsit. 🙂
  leevilotta(at)luukku.com

  Vastaa
 20. Annan postia 05.06.2015

  Kaikki maistuu, missä on kalaa! Ragun lakritsaa ja sen makuista fenkolia yhdistävä annos on kuitenkin tämän vuoden must have 🙂

  Vastaa
 21. Tiina 05.06.2015

  Kaskiksen possunkylki ja jälkiruoka maistuisivat tänne ensimmäisenä 🙂

  Vastaa
 22. -Anni- 06.06.2015

  Perinteisesti kaikista jotain, mutta kaskista odotan eniten ja heidän lohi-annosta.

  Vastaa
 23. Yoslene 06.06.2015

  Savulohimousse. 😛

  Vastaa
 24. Heidi Kjellman 06.06.2015

  Mäkin olen toistaiseksi onnistunut vain käymään Pastorissa drinksuilla. Pitänee käydä kokeilemassa ruokatarjontaa.

  -Heidi
  http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

  Vastaa
 25. Annu 06.06.2015

  Brödin tartar ja Ragun lammas on mun must-listalla

  Vastaa
 26. Jasu 06.06.2015

  Jos vain yksi annos olisi valittava, niin Pastorin Casa Ceviche! Myös Matti Jämsenin menu houkuttelee aikalailla! 🙂

  Vastaa
 27. Anu 06.06.2015

  Brödin jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää 🙂

  Vastaa
 28. Tiia Sorsa 06.06.2015

  Pastorin casa ceviche menisi ehdottomasti testiin mutta mielenkiintoisimmalta annokselta kuulostaa avokado tempura

  Vastaa
 29. Maaria Jäske 07.06.2015

  Jotenkin se Ragun jälkkäri puhuttelee… [email protected]

  Vastaa
 30. Mikko Särelä 07.06.2015

  Tiikerirapua ”AQUACHILE”, vaahdottua suolakeksiä ja valentina – kastiketta kuulostaa herkulliselta.

  Vastaa
 31. Anonyymi 07.06.2015

  Kaikki maistuu 🙂

  [email protected]

  Vastaa
 32. Sebastian Sandell 07.06.2015

  Emos ribs 🙂

  Vastaa
 33. Sari 07.06.2015

  Merenelävillä mennään, kun kolme himotuinta ovat Kaskiksen “Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea ja tilli-piimäkastike”, Pastorin Pulpo Al Olivo ja Patronaksen Tiikerirapua ”AQUACHILE” 🙂

  Vastaa
 34. Idris 07.06.2015

  Kaskiksen lohi ja pork belly!

  Vastaa
 35. Jenni 11.06.2015

  Kiitos kaikille osallistujille! Johtopäätös lienee että vähän kaikki kuulostaa hyvältä 😀 Arvonta on suoritettu, ja liput voitti anonyymi kommentilla “Rakastan cevicheä, ja aika harvassa paikassa sitä Suomessa kuitenkaan on listalla. Niinpä Pastorin version maistaisin mieluusti! [email protected]” Voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *