Skip to main content


YHTEISTYÖSSÄ TASTE OF HELSINKI JA PASTOR

Edellisestä kerrasta kun ollaan Nirson kanssa tehty mitään kahdestaan (jos veroilmoituksen täyttämistä ei lasketa) on jo yli vuosi. Edellisestä kerrasta kun oltiin Nirson kanssa kahdestaan kynttiläillallisella on jo niin kauan, että en tiedä koska ja missä se oli. Onneksi nykyään voi aina tarkistaa omat tekemisensä Instagram-feedistä.

Hääpäivät ja sensellaiset tuppaa unohtua, mutta päätin että kyllä tässä kohtaa treffeille on päästävä. Olen romantisoinut kuinka kesän ajan treenaan Suomenlinnassa kiertämällä saarta ympäriinsä SUP-laudalla. Sup Finland järjesti sopivasti kampanjahintaan suppailun alkeiskurssia Töölönlahdella, joten otin melaa sarvista ja ilmoitin meidät molemmat alkeiskurssille. Jos suppailu ei ole tuttua, niin käytännössä SUP-lauta muistuttaa surffilautaa, jonka päällä seistään ja melotaan.  Saavuimme paikalle, ja kouluttaja ilmoittaa, että ”ottakaas tuosta noi melat käteen niin tökkäsen teidät vesille”. Mietin että tämä oli kyllä odottamattoman lyhyt alkeiskurssi, vaikka hinta huokea olikin. No, selvisi että meidät sekoitettiin kouliintuneiden vuokralaisten ryhmään ja pääsimme aloittamaan itse alkeiskurssin. Suppailussa oli yllättävän helppoa päästä alkuun, mutta puolentoista tunnin treeni Hakaniemen tuulenvoimakkuudella teki kyllä tehtävänsä. Eli treenin jälkeen oli kiljuva nälkä. Helpotimme oloamme syömällä Töölön Sognossa. Loistava pizza margarita saisi sulaa muutaman tunnin ennen illallista.

Ravintola Pastor

Ei tietysti oikeasti mitään toivoa että oltaisiin kahdestaan kynttiläillalliselle päästy. Joku raja. Jännitin miten illallinen trendikkäässä Pastorissa sujuisi Herra Simpukan kanssa. Herra oli heti alkuun nälkäinen, ja vaati maistaa alkudrinkkejämme. Illan aikana kävi selväksi, että tiskin takana loihdittiin toinen toistaan kekseliäämpiä alkoholittomia drinkkejä, ja näin ollen 1-vuotias Herra Simpukkakin sai siemailla elämänsä ensimmäiset drinksut. Mehuhifistelijä Nirso hykerteli tyytyväisyyttään. Omaan alkupalaani mätsätty riesling ei sekään epäonnistunut. Hamachi tartar (23 €) oli makujen puolesta illan onnistujia, mutta annoksen ulkonäkö oli levoton. Alkupalasta eteenpäin ruoka selkeni. Pastor yhdistelee etelä-amerikkalaista ja perulaista keittiötä. Päättelin, että juurikin menun laajasta kirjosta johtuen ruokalajeissa on tyylillisesti suuriakin eroavaisuuksia.

Pidemmän kaavan sijaan päädyimme valitsemaan listalta vapaavalintaisesti kolme ruokalajia. Nirso oli syönyt 6-ruokalajin Machu Picchu menun (48 €) edellisellä kerralla, ja pitkään istuttuaan onnistunut jäämään jopa hieman nälkäiseksi. Tällä kertaa varmistimme että pöydältä löytyisi tarpeeksi täyttäviä hiilareita, ja tilasimme sivuun patatas bravas ja quinoaa. Pääruuaksi molemmat ottivat naudan entrecôte pihvit (27 €). Yksinkertaisuudessaan entrecôte pihvi on hyvä tapa todeta raaka-aineiden laatu ja keittiön taidot. Ding ding! Pastorin keittiö douze pointe! Raikas inkivääri-lime brulee (8 €) ja churrokset (8 €) eli suklaaseen dipattavat munkkitangot varmistivat, että nälkäisenä ei tarvinnut poistua. Kahden hengen illallisesta juomineen köyhtyy noin 150 euroa.

Tilaa halkoo pitkä baaritiski, ja Pastoriin voisi kuvitella piipahtavansa pelkälle drinksullekin. Lounasta ei tällä hetkellä (ilmeisesti enää?) tarjoilla. Palvelun tietää olleen sujuvaa, kun siitä ei tule jälkikäteen mieleen mitään mussutettavaa. Kaupunki on huutanut hyviä ruokapaikkoja keskustapaikoille, ja Pastor sijaitsee keskeisesti Erottajalla. Kaiken kaikkiaan onnistuneet deitsut Nirson ja Herra Simpukan kanssa yhdessä Helsingin kuumimmista ravintoloista!<

Taste of Helsinki – voita liput!

Ravintola Pastor on mukana 11-14.6. järjestettävillä Taste of Helsinki gourmet-festivaaleilla. Ruoka- ja juomarakastajien pyhiinvaelluskohde ja paratiisi levittäytyy Kansalaistorin puistoon kymmenen huippuravintolan ja 35 ruoka-annoksen voimin. Kurkkaa Taste of Helsingin etusivulta mikä ruoka-annos kuulostaa kutkuttavimmalta ja mitä haluaisit kokeilla. Kaikkien blogiin kommentoineiden kesken arvotaan 2 kpl sisäänpääsyjä Taste of Helsinkiin (arvo yht. 34 €). Osallistumisaikaa on su 7.6 asti. Pakko itse päästä maistamaan ainakin Kaskiksen sokerisuolattu lohi, savulohimousse ja tilli-piimäkastike. Pastorin Casa Ceviche tuoreella lohella, katkaravuilla, guacamolella ja Rocoto chili tiger milkillä jäi kaivelemaan. Ja Matti Jämsenin friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää nyt ei vaan voi ohittaa. Kieltämättä houkuttelisi myös Ragun lakritsivaahto, marinoitu fenkoli ja sitruunajäätelö. Ja ahvenamaalaisen Smakbyn koko menu pitää syödä läpi. Ja…

Taste of Helsinki
www.tasteofhelsinki.fi
https://www.facebook.com/TasteofHelsinki

Ravintola Pastor
www.pastorrestaurant.fi/
Facebook.com/pastorhelsinki


Yhteistyössä Taste of Helsinki ja ravintola Pastor. Pastor tarjosi illallisen.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

35 Kommenttia

Jätä kommentti