Skip to main content


YHTEISTYÖSSÄ HUAWEI

Sanotaan, että mitä vain voi oppia jos harjoittelee kymmenen vuotta. Nyt ruokakuvausta on takana yli kahdeksan vuotta, joten parempi ihan vaan jatkaa niitä harjoituksia. Blogin alkutaipaleen salamavalolla ja pokkarilla kuvaamisesta on tultu silti eteenpäin valovuosi. Nyt on käynnissä mielenkiintoinen murros, kun kännykkäkuvaus haastaa perinteisen järjestelmäkameran. Edelleen otan blogin varsinaiset ruokakuvat järkkärillä hillotakseni ne kovalevylle. Heti kuvauksen perään näppäsen vielä samalta istumalta Instagram-kuvan kännykällä. Suurin osa arjen nopeista tilanteista, tapahtumat ja ravintola-annokset tallentuvat puhelimeen. Tässä kohtaa tuleekin ilmi tärkein pointti: hyvin pitkälle samat valokuvauksen lainalaisuudet pätevät oli väline sitten mikä tahansa.

Seuraavan neljän viikon aikana testaan Huawei P8-uutuuspuhelinta, jonka kamera toimintoineen on saanut erityiskiitosta. Tekniikka ei ole toinen nimeni, mutta kännykkäkuvaamisesta ja someaddiktin erityisvaatimuksista väitän tietäväni jotain. Onneksi projektiin ei tarvitse lähteä yksin, vaan fanittamani valokuvaaja Veikko Kähkönen antaa viikottain kuvausvinkkejä Huawein #MakeItVisual-kampanjasivuilla. Minä puolestaan yritän toteuttaa Veikon vinkkien avulla blogikuvia. Parasta on kuitenkin se, että myös te olette mukana! Ota Veikon viikon kuvausvinkin mukainen kännykkäkuva, lataa se Instagramiin häshtägillä #MakeItVisual. Joka viikko arvotaan HuaweiP8-puhelimen onnellinen omistaja! (arvo 499 €).  Kuvasi myös nousee kampanjasivulle. Alla tämän viikon kuvausvinkki. Itse Huawei P8-puhelimeen pureudun tarkemmin testausjakson päätteeksi.

Viikon vinkki #MakeItVisual

”Rohkea rajaaminen auttaa tuomaan kohteen paremmin esiin. Karsi turhia elementtejä kuvasta ja tee tilaa oleelliselle. Mieti tilannekuvassa, kiinnittyykö katse haluamaasi kohtaan? Pyri jo kuvaushetkellä lähelle lopullista rajausta ja viimeistele rajaus puhelimen käsittelyominaisuuksilla.” VEIKKO KÄHKÖNEN, VALOKUVAAJA


Käsittelemätön kuva suoraan puhelimesta

Ruokakuvauksen esivalmistelut

Ruokakuvauksessa kaikki lähtee ensiluokkaisista raaka-aineista. Nirso oli ostanut isäni peukalon paksuisia tankoparsoja. Valitsin ne joiden päät eivät olleet vielä runttautuneet ostoskassin pohjalle. Myös ruoka-aineiden käsittelyyn tulee kiinnittää erityistä huomiota. Kuorimaveitseni höyläsi puolet parsasta pois. Parsat reippaasti veitsellä päistä poikki, nopea keittäminen ja parmankinkku onneksi peitti höylätyt parsani. Pummin naapurin pallogrillin hiilloksesta jälkilämmöt, ja sain parmankinkkuihin mukavaa rapsakkuutta.


Käytän järjestään kaikkien Instagram-kuvien jälkikäsittelyyn VSCOcam-applikaatiota

Kuvan rakentaminen ja rajaaminen

Ruokakuvauksessa pidän mielenkiintoisista, mutta samaan aikaan rauhallisista taustoista. Parsakuvan taustaksi valitsin Suomenlinnan kesäasunnon rappukäytävän lattian, joka toistaa hauskasti parmankinkun sävyjä. Puhaltelin suurimmat pölypallot ja hiekanjyvät pois kuvasta. Ruokakuvauksessa on nyt pinnalla yksinkertaistaminen. Raaka-aineet saavat näkyä. Oma tyylini on menossa kokoajan yksinkertaisempaan suuntaan. Parsoille valitsin hetken mielijohteesta yksinkertaisen puualustan. Itselläni on vahva mieltymys kuvata ruokaa ylhäältä päin. Tämä mieltymys vain vahvistuu kuvatessa kännykällä.  Kuvaan ruokaa pelkästään luonnonvalossa. Luonnonvalo on ilmaista ja sitä riittää Suomen kesässä. Hyvä ruokakuva koostuu mielestäni ensiluokkaisista raaka-aineista ja huolella valmistetusta ruuasta, sekä oleellisen tuomisesta kuvaan. Hyvä ruokakuva on myös rohkeutta rajata ja karsia. Kuten yleensäkin, rajasin tämän kuvan jo aika valmiiksi kuvaustilanteessa. Saatan jälkikäteen lähinnä suoristaa kuvaa ja höylätä ylimääräistä tilaa reunoilta joko VSCOcam applikaatiolla tai suoraan puhelimen kamerasta.


VSCOcam-applikaatiolla käsitelty kuva ja puhelimella jälkikäteen tiiviimmin rajattu kuva. Valmis Instaan ja suuhun!

Grillatut parsat

1 pkt tankoparsaa
100 g parmankinkkua
rypsyöljyä
sormisuolaa

Kuori parsat nupun tyvestä alaspäin. Kovin nuoria ja hentoja parsoja ei tarvitse kuoria. Leikkaa pari senttimetriä parsojen päistä. Keitä pari minuuttia runsaassa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä. Kääri ympärille parmankinkut, sivele öljyllä ja paista grillissä muutamia minuutteja kunnes kinkut rapsakoituvat. Viimeistele sormisuolalla.

Olen testaillut Huawei P8:a myös henkilökuvaukseen. Herra Simpukka pääsi osaksi testiryhmää.

Lue myös: 10 vinkkiä parempiin Instagram-kuviin


Yhteistyössä Huawei

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

Jätä kommentti