Skip to main content

meksikolainen hotdog texmex resepti ohje itsetehty hotdog
YHTEISTYÖSSÄ HUAWEI P8

Meksikolainen ruoka on nyt kovassa huudossa meillä ja maailmalla. Itsekin olen hurahtanut uudenajan texmexiin. Uusi texmex eli mexmex jäljittelee oikeaa meksikolaista keittiötä, raaka-aineet ovat tuoreita ja ruoka värikästä. Halusin tehdä perjantai-illan ratoksi astetta tujumpaa murkinaa. Murkinaa, joka näyttää ihan fajitaksen sisään ängetyltä grillimakkaralta, mutta nerouteni on vain niin hyvin piilotettu 😉 Saanko esitellä, meksikolainen hot dog! Okei, käytännössä se on fajitaksen sisään tungettu grillimakkara. Hot dog makkara tosin on Stockmannin Herkun tiskistä ostettua tulista ja rasvaa tihkuvaa chili chorizoa. Meksikolaisen hot dogin täytteiksi viskoin valkosipulista papuhöystöä, fetaa, chilimajoneesia ja tuoretta korianteria. Meksikolaisesta hot dogista tuli uusi kesälemppari grillissä!

meksikolainen itse tehty hotdog resepti täytteet

Meksikolainen hotdog

(8 kpl)
 
Paputäyte
1 tlk mustia esikypsennettyjä papuja
4 valkosipulinkynttä
4 luumutomaattia (tai 3 isoa tavallista tomaattia)
1 pieni punasipuli
muut täytteet
8 chili chorizoa (tai muuta tuoremakkaraa)
200 g fetaa
tuoretta korianteria
chili majoneesia (esim. Bio Bandits luomu)
mini maissitortillaa tai Santa Marian mini fajitaslettuja
Kuori ja pieni valkosipulinkynnet. Paista valkosipuleita paistinpannulla miedolla lämmöllä tilkassa rypsiöljyä. Lisää pavut ja kypsennä noin 5 minuuttia. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja silppua punasipuli. Lisää joukkoon ja anna hautua muutama minuutti. Ota pois liedeltä. Koristele tuoreella korianterilla.

Raakamakkaran grillaaminen

Grillaa makkaroita miedolla tasaisella lämmöllä 15-20 minuuttia.

Paahda maissitortilloja muutama minuutti grillissä. Täytä ja nauti kesäillasta!

meksikolainen hot dog paputäyte

Grillimakkaran uudet vaatteet

Viikon vinkki #MakeItVisual

”Kuvankäsittely on usein maku- ja kulttuurikysymys. Käsittelyn ei tarvitse olla liiallista, hillitty sävyjen säätö voi riittää. Editoiminen ammattikuvaajien kesken tarkoittaa oikean kuvan valitsemista. Siksi on hyvä, että on olemassa kuvia mistä valita. Käytä siis hetki työsi arviointiin ja muokkaamiseen ja julkaise sitten ylpeydenaiheesi muiden ihailtavaksi.” Veikko Kähkönen, valokuvaaja.

Kaikki postauksen kuvat on otettu Huawei P8-älypuhelimella. Neljän viikon testijakso ja Huawei-yhteistyö on lähestymässä loppuaan. Tätä kameraa tulee ikävä, olen ollut todella positiivisesti yllättynyt! Vielä maanantaihin asti ehdit osallistua Huawei P8 arvontaan 8 (arvo 499 €) ja voit voittaa mokoman omaksi! Ota ylläolevan vinkin mukainen kuva, julkaise se Instagramissa häshtägillä #makeitvisual ja olet mukana arvonnassa.

Omia ruokakuviani en käsittele kovinkaan rankalla kädellä, vaan lähinnä tuon tunnelmaa, värejä ja kontrastia hieman esiin. Kännykkäkuvien käsittelyyn käytän VSCOcam applikaatiota ja järkkärillä otetut kuvat käytän Lightroomin kautta. Hyvin harvoin enää avaan kuvia Photoshopissa. Onnistunut kuva rakennetaan kuvaustilanteessa, ammattimainenkaan jälkikäsittely ei pelasta huonoa kuvaa. Otan aika säästeliäästi kuvia. Ruokailutilanteet ovat niin hektisiä, että olen onnistunut luomaan nopean rutiinin ruokakuvauksiin. Otan korkeintaan 10-15 kuvaa per ruoka / blogipostaus, joista valitsen parhaimmat. Hukkakuvia on aika vähän. Joskus toivoisi, että aikaa kuvaukselle olisi enemmän. Mutta voitte varmasti kuvitella ne nälkäiset naamat ja pienet kädet näidenkin grillimakkarafajitasten ympärillä. Ei auta kuin ottaa se hyvä kuva, ja vähän nopeasti.

Yhteistyössä Huawei P8

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • Sari sanoo:

  Kuulostaa super hyvältä idealta! Ja osaan niin eläytyä tuohon nopeaan kuvaamiseen. Se on arkea täälläkin 🙂

 • Merja sanoo:

  Hauska idea! Raakamakkara on ainoa mikä meidän teiniin uppoaa ja tietysti tortillat.

 • Anonyymi sanoo:

  Suosittelen Turussa vieraillessa käymään Turun Mexmex ravintolassa. Kokkina ja omistajana häärii Eder Rodriguez (tuttu Smöristä ja Top chefistä). Kolmen ruokalajin lounas, täydellisýyttä! -Jenni

 • Jenni sanoo:

  No eikö olekin! Ja tota on helppo varioida. Oleellista on mielellään tulinen raakamakkara. Uskon Sari, että sinä olet nopean ruokakuvauksen maailmanmestari! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Tämän luulisi sitten kelpaavan 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kovat on ainakin meriitit. Kiitos vinkistä! Viime viikonloppuna käytiin Tampereella, jos sitten seuraavaksi suuntaisi Turkuun 🙂

Jätä kommentti