Skip to main content

YHTEISTYÖSSÄ MAGGI LUOMU FOND

Tänä syksynä mummonmuusit ovat jääneet tässä perheessä vähemmälle, ja lautaselle on nostettu puolalaista, meksikolaista ja nyt venäläistä keittiötä. Venäläinen perinneruoka ja Nirson lempiruoka, pelmenit, muistuttavat italialaisia ravioleja. Vehnäjauhoista ja kananmunista vaivatun taikinan sisään voi kääräistä esimerkiksi liha- tai sienitäytteen. Pelmenitalkoot on helppo saada kuulostamaan hauskalta ystävyksien keskeiseltä illanvietolta. Oikeasti edessä on pienimuotoinen hikipaja, mutta lopputulos palkitsee nälkäisen talkoolaisen. Jäykän taikinan kaulitsemiseen voi käyttää pastakonetta, jos sellaisen aarteen satut omistamaan. Pelmenit tarjoillaan sellaisenaan tai maukkaassa liemessä. Liemestä tulee lisämakua ja kostuketta, eikä liemen keittäminen enää loppumetreillä ole homma eikä mikään. Liemen voi toki tehdä pitkän kaavan mukaan vuorokauden uunissa paahdettuja häränhäntiä keittämällä, tai astetta nopeammin käyttämällä hyvälaatuista lihafondia. Kuuman pelmenikeiton päälle nokare smetanaa – ja avot!

Pelmenit liemessä

n. 25 kpl / 4 hlö

Taikina
4 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 muna
1 keltuainen
1 tl suolaa

Täyte
400 g sika-nautajauhelihaa
2 sipulia
5 puristettua valkosipulinkynttä
1 rkl MAGGI Luomu lihafondia
mustapippuria
1 rkl smetanaa
1 rkl hunajaa
1 tl muskottipähkinää

Liemi
1 l lihalientä (1 l vettä + 2 rkl MAGGI Luomu lihafondia)
3 laakerinlehteä
8 mustapippuria

Tarjoiluun
smetanaa
ruohosipulia

Taikinan valmistus
Sekoita ainekset ja vaivaa taikina käsin tai yleiskoneella. Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi.

Täytteen valmistus
Silppua sipulit hyvin pieneksi. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Ja kyllä, täytteen liha laitetaan sekaan raakana.

Liemen valmistus
Laita kattilaan vesi, fondi ja mausteet. Keitä lientä hieman kasaan antamalla porista liedellä puolisen tuntia. Valmistin liemen pakkauksen ohjeen mukaan ja hieman kasaan keittämällä suolaisuus oli juuri sopiva.

Pelmenien kokoaminen ja keittäminen
Puolita taikina ja jätä toinen puoli vielä kelmun sisään odottamaan. Kaulitse taikina jauhojen avulla mahdollisimman ohueksi. Ota muotilla (esimerkiksi juomalasilla) ympyrän muotoisia paloja. Pyörittele keskelle pienet lihapullat. Pelmenin voi taitella eri tavoin. Yksi helpohko tapa on taitella pelmeni joulutortun tapaan puolikuuksi ja yhdistää päät ”kypäräksi”(kuvassa etualalla). Eli kostuta reunat vedellä, taita toinen reuna toisen reunan päälle ja tiivistä reunat sormin. Pelmenin pitäisi nyt olla puolikuun mallinen. Nipistä päät vielä ylhäälle yhteen.

Keitä pelmeneitä erissä lihaliemessä noin 5 minuuttia. Kypsät pelmenit nousevat pintaan. Tarjoile liemen, smetanan ja ruohosipulin kera.

Vinkki! Lihatäytettä jäänee yli. Voit joko tuplata taikinan määrän tai tehdä lopusta taikinasta esimerkiksi lihapullia.

Liemessä? Tule MAGGI Testiryhmään!

Nyt on haussa 10 fondia pelkäämätöntä oman elämän huippukokkia MAGGI testiryhmään. Liittymällä testiryhmään pääset etujoukoissa testaamaan MAGGI Organic Fond uutuustuotteita. MAGGI Luomu fondia on kolmea makua: liha, kana ja kasvis. Se on gluteeniton ja laktoositon, eikä sisällä natriumglutamaattia. Tuotteet lähetetään sinulle ja voit testata niitä ruoanlaitossa omissa lempisapuskoissasi parin viikon ajan (9-22.11). Testin lopuksi pyydän sinua täyttämään sähköisen kyselyn, jonka tulokset paljastetaan täällä Liemessä-blogissa. Mitään erikoiskeittotaitoja ei tarvita, lähinnä luontaista kiinnostusta ruoanlaittoon ja testailuun 🙂

Ilmoittaudu mukaan Liemessä Facebook-ryhmässä la 31.10 mennessä. 10 ensimmäistä pääsevät mukaan meitsin testiryhmään – jee! 🙂


Estradi on teidän – ilmoittaudu MAGGI Testiryhmään Liemessä Facebookissa! 🙂

Yhteistyössä MAGGI

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

  • Näyttää sellaiselta annokselta minkä haluais syödä kun tulee ulkoa sateesta ja viimasta… eli just nyt!

  • Campasimpukka sanoo:

    Pelmenit olivat meidän Jurmalan ateriamme tähdet kesällä, taisi olla listan halvin ruokalaji, mutta ihan mahtavin.

  • Jenni sanoo:

    Hyvin kuvailtu! Parasta lääkettä kyllä just tälläiseen syysviimaan 🙂

  • Jenni sanoo:

    Itänaapureista löytynee osaamista! Viime kesän Riikan ja Jurmalan reissulla ei tullut pelmeneitä tilattua. Kalliosta löytyy muuten Pelmenit-niminen venäläinen ravintola – hyvää rehtiä ruokaa ja hinnat eivät päätä huimaa. Pelmenit-annos erittäin suositeltava! 🙂

Jätä kommentti